Tre kortfilm fra VOID del. 2

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Little Boy

Originaltitel: Little Boy. Instruktør: Kristian Pedersen. År: 2018. Genre: Antikrigsfilm. Land: Norge. Varighed: 5:20

(En del af Stories, Tales and Impressions programmet.)

Et abstrakt take på den største enkeltstående “massakre”, begået af mennesker: Den amerikanske atombombe over Hiroshima.
De første billeder ligner noget fra et 80’er computerspil, men du er ikke i tvivl hvad det er du ser på… Du hører nemlig en flymotor i det fjerne, og lyden af noget stort, der hvinende styrer imod jorden…
Dernæst følger abstrakte og farverige sekvenser, der varsler blod og død, ild og ulykke.
Budskabet til sidst i filmen bør stå klart i ethvert menneskes hukommelse.

Little Boy får 5/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨

5th Season

Originaltitel: 5th Season. Instruktør: Lili Amirault og Valere Amirault. År: 2020. Genre: Sci-fi/Musikvideo. Land: Frankrig. Varighed: 4:16

(En del af Animated Music Videos programmet)

Hvis du splejser netop opløste Daft Punk med George Orwell’s mesterværk af en bog, 1984, så har du sådan cirka 5th Season.
Den skal ses!

5th Season får 4/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

The Little Soul

Originaltitel: The Little Soul. Instruktør: Barbara Rupik. År: 2020. Genre: Tænksom gore?. Land: Polen. Varighed: 9:14

The Little Soul er en god lille film!
….og hvor den ulækker oveni hatten.
Den er kvalmende, slimet, og dybt syret, men det er med et æstetisk overskud, at den gør maddikebefængte hestelig til et imponerende syn.

Sjælen der forlader de døde kroppe,

er meget udseendemæssigt meget lig det infantile væsen, der kommer ud af maven på John Hurt i Alien. Modsat Ridley Scott’s monster, så søger denne menneskesjæl et nyt hjem.
Den ender med at ramme langt forbi i sin søgen, men har måske alligevel ramt noget?

Bedøm selv.

The Little Soul får 5/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨

Alle tre film kan ses på voidfilmfestival.com

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.