Tre kortfilm fra VOID del. 2

Picture of Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Little Boy

Originaltitel: Little Boy. Instruktør: Kristian Pedersen. År: 2018. Genre: Antikrigsfilm. Land: Norge. Varighed: 5:20

(En del af Stories, Tales and Impressions programmet.)

Et abstrakt take på den største enkeltstående “massakre”, begået af mennesker: Den amerikanske atombombe over Hiroshima.
De første billeder ligner noget fra et 80’er computerspil, men du er ikke i tvivl hvad det er du ser på… Du hører nemlig en flymotor i det fjerne, og lyden af noget stort, der hvinende styrer imod jorden…
Dernæst følger abstrakte og farverige sekvenser, der varsler blod og død, ild og ulykke.
Budskabet til sidst i filmen bør stå klart i ethvert menneskes hukommelse.

Little Boy får 5/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨

5th Season

Originaltitel: 5th Season. Instruktør: Lili Amirault og Valere Amirault. År: 2020. Genre: Sci-fi/Musikvideo. Land: Frankrig. Varighed: 4:16

(En del af Animated Music Videos programmet)

Hvis du splejser netop opløste Daft Punk med George Orwell’s mesterværk af en bog, 1984, så har du sådan cirka 5th Season.
Den skal ses!

5th Season får 4/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

The Little Soul

Originaltitel: The Little Soul. Instruktør: Barbara Rupik. År: 2020. Genre: Tænksom gore?. Land: Polen. Varighed: 9:14

The Little Soul er en god lille film!
….og hvor den ulækker oveni hatten.
Den er kvalmende, slimet, og dybt syret, men det er med et æstetisk overskud, at den gør maddikebefængte hestelig til et imponerende syn.

Sjælen der forlader de døde kroppe,

er meget udseendemæssigt meget lig det infantile væsen, der kommer ud af maven på John Hurt i Alien. Modsat Ridley Scott’s monster, så søger denne menneskesjæl et nyt hjem.
Den ender med at ramme langt forbi i sin søgen, men har måske alligevel ramt noget?

Bedøm selv.

The Little Soul får 5/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨🔨

Alle tre film kan ses på voidfilmfestival.com

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: