The Night Comes For Us anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

Det er hverken smukt føle-føle eller overkoreograferet med fløjlshandsker, men derimod råt og brutalt. Den nye Netflix-film er simpelthen vanvittig….. på den fede måde!

af Andreas Nørgaard

Kan streames på Netflix fra d. 19. oktober 2018

Det er ikke så lang tid siden at instruktør, Gareth Evans, var ude og lukke ned for spekulationerne om en tredje The Raid film.
Noget rigtigt hø, hvis du spørger mig.
Nu har vi så fået The Night Comes For Us, og vupti, vi er back in the game.
Den fortsætter der hvor The Raid-filmene slap, og det føles lidt som et glas iskoldt vand på en hed sommerdag – man skal bare have mere.
Det er fabelagtigt!
Jeg er fuld af benovelse og beundring over disse menneskers evner og kompromisløshed, når det kommer til en film som denne.
Det er hverken smukt føle-føle, eller overkoreograferet med fløjlshandsker, men derimod råt og brutalt. Det er vanvittig brutalt, og til tider gory og næsten splattet.
…..ja du kan altså ikke vise en person få smadret kraniet med en kødkrog, uden det bli’r lidt noget griseri.

Handling:

En lejemorder for de kinesiske triader, ved navn Ito, får moralske skrupler, og finder sin samvittighed frem.
Han skåner og redder en lille pige, som ellers skulle dø sammen med resten af hendes familie.
Det giver en solid omgang bad standing hos bossen, og han er jaget vildt fra det øjeblik.
Venner bli’r til fjender, og det hele bli’r noget værre rod for vores hovedperson…
Han har heldigvis et sæt skills i ærmet, der kan holde de fleste problemer fra livet.

Man kan godt fornemme, at en del af handlingen er skruet sammen, således at vi lige får lidt flere kampscener, og ved i hvad?
Det er helt fint med mig.
Når vi har at gøre med de absolut bedste i “faget”, så er tørre tæsk og ultravold fint med mig…
Udover hovedpersonen og hans gamle ven/fjende (Iko Uwais fra The Raid), så bli’r vi præsenteret for en kvindelig lejemorder (Julie Estelle), som jeg satme ikke skulle nyde noget af at jokke over tæerne.
Hun er en rigtig kvinde, der er ferm med en køkkenkniv, god til det praktiske, og som altid rydder op efter det rod manden har lavet…
Direkte omskrevet betyder det kort sagt, at hun klarer sine “pligter” til UG, og aldrig misser et spot, når der skal cleanes.
Hun er vild, og voldsomt effektiv – en frisk lille vildkat.

Hvis jeg her til sidst skal finde de kritiske briller frem, så vil jeg påpege at flere af skuespillerne ikke har deres store forcer indenfor dramaet, og til tider ligner hunde i et spil kegler.
Det er ikke et irritationsmoment, men snarere ufrivilligt morsomt.
Man kan osse sige det således, at de nok ikke er castet pga. deres evner indenfor skuespil, men helt og holdent pga. deres vanvittige skills indenfor den indonesiske kampsport, Pencak Silat.

The Night Comes For Us får følgende karakter:

5/6🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.