The Night Comes For Us anmeldelse

René

René

Det er hverken smukt føle-føle eller overkoreograferet med fløjlshandsker, men derimod råt og brutalt. Den nye Netflix-film er simpelthen vanvittig….. på den fede måde!

af Andreas Nørgaard

Kan streames på Netflix fra d. 19. oktober 2018

Det er ikke så lang tid siden at instruktør, Gareth Evans, var ude og lukke ned for spekulationerne om en tredje The Raid film.
Noget rigtigt hø, hvis du spørger mig.
Nu har vi så fået The Night Comes For Us, og vupti, vi er back in the game.
Den fortsætter der hvor The Raid-filmene slap, og det føles lidt som et glas iskoldt vand på en hed sommerdag – man skal bare have mere.
Det er fabelagtigt!
Jeg er fuld af benovelse og beundring over disse menneskers evner og kompromisløshed, når det kommer til en film som denne.
Det er hverken smukt føle-føle, eller overkoreograferet med fløjlshandsker, men derimod råt og brutalt. Det er vanvittig brutalt, og til tider gory og næsten splattet.
…..ja du kan altså ikke vise en person få smadret kraniet med en kødkrog, uden det bli’r lidt noget griseri.

Handling:

En lejemorder for de kinesiske triader, ved navn Ito, får moralske skrupler, og finder sin samvittighed frem.
Han skåner og redder en lille pige, som ellers skulle dø sammen med resten af hendes familie.
Det giver en solid omgang bad standing hos bossen, og han er jaget vildt fra det øjeblik.
Venner bli’r til fjender, og det hele bli’r noget værre rod for vores hovedperson…
Han har heldigvis et sæt skills i ærmet, der kan holde de fleste problemer fra livet.

Man kan godt fornemme, at en del af handlingen er skruet sammen, således at vi lige får lidt flere kampscener, og ved i hvad?
Det er helt fint med mig.
Når vi har at gøre med de absolut bedste i “faget”, så er tørre tæsk og ultravold fint med mig…
Udover hovedpersonen og hans gamle ven/fjende (Iko Uwais fra The Raid), så bli’r vi præsenteret for en kvindelig lejemorder (Julie Estelle), som jeg satme ikke skulle nyde noget af at jokke over tæerne.
Hun er en rigtig kvinde, der er ferm med en køkkenkniv, god til det praktiske, og som altid rydder op efter det rod manden har lavet…
Direkte omskrevet betyder det kort sagt, at hun klarer sine “pligter” til UG, og aldrig misser et spot, når der skal cleanes.
Hun er vild, og voldsomt effektiv – en frisk lille vildkat.

Hvis jeg her til sidst skal finde de kritiske briller frem, så vil jeg påpege at flere af skuespillerne ikke har deres store forcer indenfor dramaet, og til tider ligner hunde i et spil kegler.
Det er ikke et irritationsmoment, men snarere ufrivilligt morsomt.
Man kan osse sige det således, at de nok ikke er castet pga. deres evner indenfor skuespil, men helt og holdent pga. deres vanvittige skills indenfor den indonesiske kampsport, Pencak Silat.

The Night Comes For Us får følgende karakter:

5/6🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.