The Night Comes For Us anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

Det er hverken smukt føle-føle eller overkoreograferet med fløjlshandsker, men derimod råt og brutalt. Den nye Netflix-film er simpelthen vanvittig….. på den fede måde!

af Andreas Nørgaard

Kan streames på Netflix fra d. 19. oktober 2018

Det er ikke så lang tid siden at instruktør, Gareth Evans, var ude og lukke ned for spekulationerne om en tredje The Raid film.
Noget rigtigt hø, hvis du spørger mig.
Nu har vi så fået The Night Comes For Us, og vupti, vi er back in the game.
Den fortsætter der hvor The Raid-filmene slap, og det føles lidt som et glas iskoldt vand på en hed sommerdag – man skal bare have mere.
Det er fabelagtigt!
Jeg er fuld af benovelse og beundring over disse menneskers evner og kompromisløshed, når det kommer til en film som denne.
Det er hverken smukt føle-føle, eller overkoreograferet med fløjlshandsker, men derimod råt og brutalt. Det er vanvittig brutalt, og til tider gory og næsten splattet.
…..ja du kan altså ikke vise en person få smadret kraniet med en kødkrog, uden det bli’r lidt noget griseri.

Handling:

En lejemorder for de kinesiske triader, ved navn Ito, får moralske skrupler, og finder sin samvittighed frem.
Han skåner og redder en lille pige, som ellers skulle dø sammen med resten af hendes familie.
Det giver en solid omgang bad standing hos bossen, og han er jaget vildt fra det øjeblik.
Venner bli’r til fjender, og det hele bli’r noget værre rod for vores hovedperson…
Han har heldigvis et sæt skills i ærmet, der kan holde de fleste problemer fra livet.

Man kan godt fornemme, at en del af handlingen er skruet sammen, således at vi lige får lidt flere kampscener, og ved i hvad?
Det er helt fint med mig.
Når vi har at gøre med de absolut bedste i “faget”, så er tørre tæsk og ultravold fint med mig…
Udover hovedpersonen og hans gamle ven/fjende (Iko Uwais fra The Raid), så bli’r vi præsenteret for en kvindelig lejemorder (Julie Estelle), som jeg satme ikke skulle nyde noget af at jokke over tæerne.
Hun er en rigtig kvinde, der er ferm med en køkkenkniv, god til det praktiske, og som altid rydder op efter det rod manden har lavet…
Direkte omskrevet betyder det kort sagt, at hun klarer sine “pligter” til UG, og aldrig misser et spot, når der skal cleanes.
Hun er vild, og voldsomt effektiv – en frisk lille vildkat.

Hvis jeg her til sidst skal finde de kritiske briller frem, så vil jeg påpege at flere af skuespillerne ikke har deres store forcer indenfor dramaet, og til tider ligner hunde i et spil kegler.
Det er ikke et irritationsmoment, men snarere ufrivilligt morsomt.
Man kan osse sige det således, at de nok ikke er castet pga. deres evner indenfor skuespil, men helt og holdent pga. deres vanvittige skills indenfor den indonesiske kampsport, Pencak Silat.

The Night Comes For Us får følgende karakter:

5/6🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: