The Meg anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Haj-filmen med Statham i hovedrollen er som en strandvasker i vandkanten. Der er få højdepunkter i en alt for alvorlig film som er usjov, dum og ligegyldig. 

The Meg kan bl.a streames på Blockbuster og Plejmo

Er der noget bedre end en film som ved hvad den vil og hvor den vil hen?

Nej, vel?

Derfor er det super øfferen at filmen “The Meg” roder rundt som en muldvarp i en skraldespand. Den har ingen anelse om hvad den laver.

Haj-filmen med Jason Statham i hovedrollen har ellers oceaner af muligheder for at blive en fed og underholdende actionfilm. 

Desværre ender “The Meg” i samme kategori som en kedelig, frossen fiskefilet som ingen gider proppe i kæften. Uanset hvor meget remoulade den kunne indtages med!

Plottet er ellers såre simpelt i denne haj med dig-film:

Forskere på en undersøisk base har fundet en smutvej til et endnu dybere hav hvor de møder mega-monster hajen, den forhistoriske megalodon, som man ellers troede var uddød. Og pludselig finder den vej til det “almindelige” hav og så bryder helvedes ellers løs.

Sådan da.

For vi har med denne præmis ellers et godt udgangspunkt. En mulighed for en dumsmart monster-smadder-actionfilm som bare gerne vil underholde med et glimt i øjet. 

Desværre ender “The Meg” bare med at være dum og følelsen af en flue i øjet. 

Manuset i filmen er for det første håbløst. Det er lazy writing og vidner ikke om en synderlig fortællerlyst. Mange af replikkerne er fordummende og modsiger sig selv. Filmen er også skræmmende usjov. Samtlige jokes og tørre-oneliners falder til jorden. 

Statham spiller en traumeramt mand i ubalance, der efter 5 år på druk og i sump, efter en voldsom hændelse på en ubåd, pludselig bliver overtalt til en redningsaktion og selvfølgelig siger han ja. Troværdigt? Næh. Han skal bl.a. redde sin ekskone. Men får vi forklaret noget som helst om deres (tidligere) forhold senere i filmen? Næh. Gu gør vi ej. 

Dette er blot få af mange mærkelige scener som ikke gør filmen troværdig eller god. På nogen mulig måde.

Jason Statham gør ellers et hæderligt job for at redde det tæt-på-miserable hurlumhaj. Men manden som ellers er en verdenmester i at være gnaven og bitter, har ikke meget at arbejde med i filmen. Og hvorfor overhovedet give hovedrollen til én af kongerne af at dele håndmadder ud, når han ikke en eneste gang sparker eller slår på nogen??? Det er jo bare åndsvagt!!!

Filmen er ok flot lavet og man kan se at der er brugt penge på cgi og speical effects. Men hvorfor ikke gå all the way med hensyn til haj-smadder og se den ødelægge alt på en vild og voldsom måde? For filmen har aldersbegrænsning på 15 år, men hvorfor? Så tusind gange hellere “Piranha 3D” fra 2010 hvor blodet sprøjtede, lemmerne dinglede og hvor humoren var udpenslet. 

“The Meg” vil gerne det hele, men når ikke engang det halve. 

Der er få højdepunkter i en MINDST 30 minutter for lang film som er usjov når den prøver at være sjov og sjov når den tager sig selv seriøst. 

The Meg får 2 ud af 6 hamre:

  

 

 

 

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.