The King (streaming anmeldelse)

the king
Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The King
Instruktør: David Michôd
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Kan streames på Netflix

af Jacob Faurholt

The King er et historisk drama af David Michôd, som bl.a. har instrueret The Rover med vore alles favorit-vampyr, Robert Pattinson, i en central rolle. Pattinson er i øvrigt også med i The King, hvor han på overbevisende vis spiller en frastødende fransk tronarving. 

Nu skal vampyr-referencen ikke lyde som en hån af den dygtige skuespiller, han har om nogen været klog i sine rollevalg efter Twillight-sagaen, og er i disse dage aktuel i smalle kritikerroste film som High Life og The Lighthouse. 

Et andet stort talent som stråler i The King er Timothée Chalamet i hovedrollen som Henry V. Hans optrædener, i film som Call Me By Your Name og Beautiful Boy. har også slået fast, at han er en man skal holde øje med. Vi har altså at gøre med en film som sprudler af talent, og det trækker bestemt ikke ned. 

The King er en Netflix-produktion, og vel og mærke en af de bedre. Filmen er et historisk drama om den unge Hal’s modstridende vej til Englands trone, og hans efterfølgende forvaltning af den. Hal ønskede nemlig på ingen måde at overtage hans fars herredømme, en mand som han betragtede, som en slibrig tyran af værste skuffe. Men som ældste søn af Henry IV, viser det sig alligevel at blive hans skæbne.

The King er baseret på virkelige begivenheder, men jeg skal ingenlunde kunne sige hvor historisk tro den egentlig er. Men uanset hvad, er den et spændende indblik i en historisk periode, og de kræfter og intriger, som udspiller sig blandt magtfulde mænd i 1400-tallets England. 

Timothée Chalamet spiller rollen som Henrik V til UG, og får også en følelsesmæssig dimension ind i det ellers så maskuline kammerspil. Hans forhold til faren og til tronen er nemlig særdeles kompliceret. Netop dette er en af filmens forcer, den er ikke kun en spillen med musklerne, men også et følelsesmæssigt ridt. Men bare rolig, vi får heldigvis også en god dosis action og veludførte kampscener, hvor hovederne ruller. 

Det ser dælme ikke rart ud, når strids-mændene får most deres skalpe ned i mudderet, og efterfølgende stukket et sværd ind mellem gevirets sprækker. Det er råt for usødet, og det er visuelt fermt udført. Visuelt set er filmen netop en tour de force, som man bør unde sig selv på et fjernsyn af en vis kaliber. Den ville have gjort sig særdeles godt på biografens store lærred.

Slutteligt skal også nævnes stærke biroller som Henry V’s trofaste højre hånd og stridsmand Falstaff, spillet af Joel Edgerton (Edgerton er desuden også krediteret som manuskriptforfatter), og kongens rådgiver William, spillet af Sean Harris. Disse er med til at gøre filmen ydermere seværdig.  

Alt i alt er der tale om et solidt historisk drama, en film som gør det den skal, og mere til. Det er ikke en storfilm, men derimod en ganske intim affære, med solide skuespilpræstationer, og en spændende fortælling. Heldigvis kommer vi også med ud på slagmarken, så vi lige får lov at mærke blodet suse i årene.  

The King får 4/6
🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

The Monkey

Jacob Faurholt er tilbage! Hvert fald for en kort stund. Hvem skulle ellers anmelde den hypede gyser-komedie, The Monkey, som af de fleste anmeldere er blevet hyldet. Men Jacob er ikke tilfreds med filmen. Slet, slet ikke.
Læs hans anmeldelse af filmen HER:

Moviemaniac anmelder 4k-film: Signs

Signs fra 2002 er én af de film, som desværre er gået lidt i glemmebogen i dag. Men det er ærgerligt, når den har en blændende Mel Gibson i hovedrollen og en historie om aliens som måske vil invadere jorden.

Kærlighed på film og TV

Jeg har lavet en lille liste med syv bud på den smukke kærlighed. Jeg har taget fra både film og TV-serier
God fornøjelse

Fremmed: Det første opgør

Nicolai har denne gang anmeldt den første danske stenalder film, som handler om starten på det der i dag, er Danmark.

Det er en meget særlig film og en meget intens film, som ganske vist ikke er perfekt, men dog alligevel ikke minder om nogen anden dansk film, hvilket i den grad gør den seværdig

Moviemaniac Podcast – Episode 2: Den Om Oscars

De synes begge to at Oscar showet er dødkedeligt! Alligevel ser de det HVER evigt eneste år! Hvorfor? Fordi de knuselsker film og håber på at det bli’r bedre netop i år…. 😉
Efter fem års podcast-pause, mødes Andreas Nørgaard igen med René Buchtrup. Her kommer de med konstruktive forslag til hvordan The Oscars kan blive endnu bedre…

Flow

Nicolai har denne gang anmeldt en animationsfilm om en flok dyr, der prøver at overleve og holde sammen, under en stor oversvømmelse.

Der er tale om et helt særligt mesterværk, som er gribende, rørende, intenst og virkelig realistisk og i den grad, en biograftur værdig

Moviemaniac anmelder 4k-film: Den Sjette Sans

Moviemaniac anmelder 4k-film kigger denne gang nærmere på gyseren, Den Sjette Sans, som overraskede i sluthalvfemserne med en ordentligt twist-slutning.
Men holder filmen stadig i dag?

Min Evige Sommer

Nicolai har denne gang anmeldt en ny dansk film om en 16 årig pige, der tilbringer en sommer i et sommerhus, med sin familie, hvor moren har kræft.

Min Evige Sommer, er en dybt bevægende og meget hjerteknusende dansk film, som stærkt kan anbefales, men som dog vil kræve kleenex