The King (streaming anmeldelse)

the king
Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The King
Instruktør: David Michôd
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Kan streames på Netflix

af Jacob Faurholt

The King er et historisk drama af David Michôd, som bl.a. har instrueret The Rover med vore alles favorit-vampyr, Robert Pattinson, i en central rolle. Pattinson er i øvrigt også med i The King, hvor han på overbevisende vis spiller en frastødende fransk tronarving. 

Nu skal vampyr-referencen ikke lyde som en hån af den dygtige skuespiller, han har om nogen været klog i sine rollevalg efter Twillight-sagaen, og er i disse dage aktuel i smalle kritikerroste film som High Life og The Lighthouse. 

Et andet stort talent som stråler i The King er Timothée Chalamet i hovedrollen som Henry V. Hans optrædener, i film som Call Me By Your Name og Beautiful Boy. har også slået fast, at han er en man skal holde øje med. Vi har altså at gøre med en film som sprudler af talent, og det trækker bestemt ikke ned. 

The King er en Netflix-produktion, og vel og mærke en af de bedre. Filmen er et historisk drama om den unge Hal’s modstridende vej til Englands trone, og hans efterfølgende forvaltning af den. Hal ønskede nemlig på ingen måde at overtage hans fars herredømme, en mand som han betragtede, som en slibrig tyran af værste skuffe. Men som ældste søn af Henry IV, viser det sig alligevel at blive hans skæbne.

The King er baseret på virkelige begivenheder, men jeg skal ingenlunde kunne sige hvor historisk tro den egentlig er. Men uanset hvad, er den et spændende indblik i en historisk periode, og de kræfter og intriger, som udspiller sig blandt magtfulde mænd i 1400-tallets England. 

Timothée Chalamet spiller rollen som Henrik V til UG, og får også en følelsesmæssig dimension ind i det ellers så maskuline kammerspil. Hans forhold til faren og til tronen er nemlig særdeles kompliceret. Netop dette er en af filmens forcer, den er ikke kun en spillen med musklerne, men også et følelsesmæssigt ridt. Men bare rolig, vi får heldigvis også en god dosis action og veludførte kampscener, hvor hovederne ruller. 

Det ser dælme ikke rart ud, når strids-mændene får most deres skalpe ned i mudderet, og efterfølgende stukket et sværd ind mellem gevirets sprækker. Det er råt for usødet, og det er visuelt fermt udført. Visuelt set er filmen netop en tour de force, som man bør unde sig selv på et fjernsyn af en vis kaliber. Den ville have gjort sig særdeles godt på biografens store lærred.

Slutteligt skal også nævnes stærke biroller som Henry V’s trofaste højre hånd og stridsmand Falstaff, spillet af Joel Edgerton (Edgerton er desuden også krediteret som manuskriptforfatter), og kongens rådgiver William, spillet af Sean Harris. Disse er med til at gøre filmen ydermere seværdig.  

Alt i alt er der tale om et solidt historisk drama, en film som gør det den skal, og mere til. Det er ikke en storfilm, men derimod en ganske intim affære, med solide skuespilpræstationer, og en spændende fortælling. Heldigvis kommer vi også med ud på slagmarken, så vi lige får lov at mærke blodet suse i årene.  

The King får 4/6
🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.