Swinger anmeldelse

René

René

 

af René Buchtrup

Der er få ting der svinger i Mikkel Munch-Fals 2. spillefilm, “Swinger” fra 2016 (Ja, beklager den dårlige hø-hø-humor, men den er altså god nok).

Den film levede simpelthen ikke op til mine forventninger. Og hvorfor så ikke vil du sikkert spørge?

Tja, muligvis fordi jeg ved hvilken intellektuel og begavet hjerne der gemmer sig både manus og instruktion af filmen.

En mand der for en del år tilbage, var skarp anmelder på tv-programmet Premiere (nu Filmselskabet) på DR. Her gav han sin mening om alle de dugfriske film der blev spyttet ud i biograferne, og han gjorde det med et personligt aftryk, og man kunne mærke passionen bag og et hjerte der brændte for film.

Det personlige aftryk kunne jeg ikke finde meget af i “Swinger”. Den handler om Adam (Martin Buch med selvmords-fjæs på i stort set hele filmen) som en gang om året går i swinger-klub med hans kone Iris (spillet af Mille Dinesen) for at pifte det hele lidt op i deres forudsigelige og (lidt for) magelige borgerdyrs-liv. Han bliver forelsket i den unge, sprøde studerende, Patricia (Natalie Madueño) og så har vi hele balladen og the point of no return i filmen.

Umiddelbart lyder det godt, og det meste af vejen funger det egentlig også. Man er forholdsvis underholdt, MEN jeg sad tilbage efter filmen med en følelse af en forspildt chance. En film som bruger swinger-klubben som kulisse, burde da dykke længere ned i de dilemmaer der kan forekomme, konsekvenserne og tabuerne ved det. I stedet ender det i en folkekomedie, som aldrig rigtig bliver sjov. Jo, en gang grinede jeg, da den sprøde Patricias kæreste, Patrick, bliver spurgt, hvordan det er at være Fisse-minister.

For over et år siden var der en interessant artikel med Mikkel Munch-Fals i Politikken hvor han var fotograferet dejligt iscenesat med en pistol i hånden og var ved at likvidere Elefanten fra Far Til Fire-filmene. Ja, hvabehar?! Den pæne mand! Og ja, et angreb på småborgerligheden og den dårlige smag i filmbranchen som Munch-Fals så gerne vil rydde op i som kommende filmkonsulent.

Hvis han dog bare havde nosserne til faktisk at gøre noget ved det, og prikke til samfundet og pille det lidt fra hinanden, i stedet for at gøre sig bedrevidende overfor sine karakterer og fortælle hvad de SKULLE gøre og hvilke valg de hele tiden BURDE tage.

Okay, nok CAPS LOCK herfra og i har sikkert fattet budskabet:
Swinger er en udmærket underholdende film, men den er simpelthen bare for pæn og Biograf Klub-Danmark-agtig. Den mangler modet til at gøre noget overraskende med dens univers og karakterer. Jeg forventede mere af Munch-Fals som tidligere ville skyde Elefanten Bodil. Måske er de den dag i dag blevet gode venner og pistolen er blevet erstattet med en gulerod?

Hvem ved.

Swinger får 3 ud af 6 hamre:  

 

Swinger kan bl.a. streames på Cmore hvis man har abonnement

 

streampriser,2018-01-22T08:00:00Z,imdb=tt4665630,fa

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.