Swinger anmeldelse

René

René

 

af René Buchtrup

Der er få ting der svinger i Mikkel Munch-Fals 2. spillefilm, “Swinger” fra 2016 (Ja, beklager den dårlige hø-hø-humor, men den er altså god nok).

Den film levede simpelthen ikke op til mine forventninger. Og hvorfor så ikke vil du sikkert spørge?

Tja, muligvis fordi jeg ved hvilken intellektuel og begavet hjerne der gemmer sig både manus og instruktion af filmen.

En mand der for en del år tilbage, var skarp anmelder på tv-programmet Premiere (nu Filmselskabet) på DR. Her gav han sin mening om alle de dugfriske film der blev spyttet ud i biograferne, og han gjorde det med et personligt aftryk, og man kunne mærke passionen bag og et hjerte der brændte for film.

Det personlige aftryk kunne jeg ikke finde meget af i “Swinger”. Den handler om Adam (Martin Buch med selvmords-fjæs på i stort set hele filmen) som en gang om året går i swinger-klub med hans kone Iris (spillet af Mille Dinesen) for at pifte det hele lidt op i deres forudsigelige og (lidt for) magelige borgerdyrs-liv. Han bliver forelsket i den unge, sprøde studerende, Patricia (Natalie Madueño) og så har vi hele balladen og the point of no return i filmen.

Umiddelbart lyder det godt, og det meste af vejen funger det egentlig også. Man er forholdsvis underholdt, MEN jeg sad tilbage efter filmen med en følelse af en forspildt chance. En film som bruger swinger-klubben som kulisse, burde da dykke længere ned i de dilemmaer der kan forekomme, konsekvenserne og tabuerne ved det. I stedet ender det i en folkekomedie, som aldrig rigtig bliver sjov. Jo, en gang grinede jeg, da den sprøde Patricias kæreste, Patrick, bliver spurgt, hvordan det er at være Fisse-minister.

For over et år siden var der en interessant artikel med Mikkel Munch-Fals i Politikken hvor han var fotograferet dejligt iscenesat med en pistol i hånden og var ved at likvidere Elefanten fra Far Til Fire-filmene. Ja, hvabehar?! Den pæne mand! Og ja, et angreb på småborgerligheden og den dårlige smag i filmbranchen som Munch-Fals så gerne vil rydde op i som kommende filmkonsulent.

Hvis han dog bare havde nosserne til faktisk at gøre noget ved det, og prikke til samfundet og pille det lidt fra hinanden, i stedet for at gøre sig bedrevidende overfor sine karakterer og fortælle hvad de SKULLE gøre og hvilke valg de hele tiden BURDE tage.

Okay, nok CAPS LOCK herfra og i har sikkert fattet budskabet:
Swinger er en udmærket underholdende film, men den er simpelthen bare for pæn og Biograf Klub-Danmark-agtig. Den mangler modet til at gøre noget overraskende med dens univers og karakterer. Jeg forventede mere af Munch-Fals som tidligere ville skyde Elefanten Bodil. Måske er de den dag i dag blevet gode venner og pistolen er blevet erstattet med en gulerod?

Hvem ved.

Swinger får 3 ud af 6 hamre:  

 

Swinger kan bl.a. streames på Cmore hvis man har abonnement

 

streampriser,2018-01-22T08:00:00Z,imdb=tt4665630,fa

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…