Swinger anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

 

af René Buchtrup

Der er få ting der svinger i Mikkel Munch-Fals 2. spillefilm, “Swinger” fra 2016 (Ja, beklager den dårlige hø-hø-humor, men den er altså god nok).

Den film levede simpelthen ikke op til mine forventninger. Og hvorfor så ikke vil du sikkert spørge?

Tja, muligvis fordi jeg ved hvilken intellektuel og begavet hjerne der gemmer sig både manus og instruktion af filmen.

En mand der for en del år tilbage, var skarp anmelder på tv-programmet Premiere (nu Filmselskabet) på DR. Her gav han sin mening om alle de dugfriske film der blev spyttet ud i biograferne, og han gjorde det med et personligt aftryk, og man kunne mærke passionen bag og et hjerte der brændte for film.

Det personlige aftryk kunne jeg ikke finde meget af i “Swinger”. Den handler om Adam (Martin Buch med selvmords-fjæs på i stort set hele filmen) som en gang om året går i swinger-klub med hans kone Iris (spillet af Mille Dinesen) for at pifte det hele lidt op i deres forudsigelige og (lidt for) magelige borgerdyrs-liv. Han bliver forelsket i den unge, sprøde studerende, Patricia (Natalie Madueño) og så har vi hele balladen og the point of no return i filmen.

Umiddelbart lyder det godt, og det meste af vejen funger det egentlig også. Man er forholdsvis underholdt, MEN jeg sad tilbage efter filmen med en følelse af en forspildt chance. En film som bruger swinger-klubben som kulisse, burde da dykke længere ned i de dilemmaer der kan forekomme, konsekvenserne og tabuerne ved det. I stedet ender det i en folkekomedie, som aldrig rigtig bliver sjov. Jo, en gang grinede jeg, da den sprøde Patricias kæreste, Patrick, bliver spurgt, hvordan det er at være Fisse-minister.

For over et år siden var der en interessant artikel med Mikkel Munch-Fals i Politikken hvor han var fotograferet dejligt iscenesat med en pistol i hånden og var ved at likvidere Elefanten fra Far Til Fire-filmene. Ja, hvabehar?! Den pæne mand! Og ja, et angreb på småborgerligheden og den dårlige smag i filmbranchen som Munch-Fals så gerne vil rydde op i som kommende filmkonsulent.

Hvis han dog bare havde nosserne til faktisk at gøre noget ved det, og prikke til samfundet og pille det lidt fra hinanden, i stedet for at gøre sig bedrevidende overfor sine karakterer og fortælle hvad de SKULLE gøre og hvilke valg de hele tiden BURDE tage.

Okay, nok CAPS LOCK herfra og i har sikkert fattet budskabet:
Swinger er en udmærket underholdende film, men den er simpelthen bare for pæn og Biograf Klub-Danmark-agtig. Den mangler modet til at gøre noget overraskende med dens univers og karakterer. Jeg forventede mere af Munch-Fals som tidligere ville skyde Elefanten Bodil. Måske er de den dag i dag blevet gode venner og pistolen er blevet erstattet med en gulerod?

Hvem ved.

Swinger får 3 ud af 6 hamre:  

 

Swinger kan bl.a. streames på Cmore hvis man har abonnement

 

streampriser,2018-01-22T08:00:00Z,imdb=tt4665630,fa

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer