Strange Negotiations

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Strange Negotiations
Instruktør: Brandon Vedder
Produktionsår: 2019
Genre: dokumentar
Kan lejes og købes på: Vimeo on Demand

Amerikanske David Bazan er nok ikke et navn, som vækker genkendelse hos mange mennesker i det danske. Men på den anden side af atlanten var hans band Pedro The Lion velkendt, og solgte fra slut halvfemserne – og til start 00’erne tusindvis af plader. Pedro The Lion udmærkede sig ved at været et kristent indierock-band, med udgangspunkt i Bazan’s kristne opvækst. Deres musik kunne være ganske pågående, men havde også rødder i 90’ernes slowcore-scene, hvor blandt andet flagskibe som Low og Red House Painters, havde formået at sætte rocken ned i et underskønt og smukt slæbende tempo.


Til trods for at David Bazan havde indspillet flere Pedro The Lion-plader på egen hånd, valgte han efter bandets 2004 udspil Archilles’ Heel, at starte forfra under eget navn. Og nogenlunde samtidig tog han afstand fra sin kristne tro, hvilket også var omdrejningspunktet på hans første fuldlængde-album under navnet David Bazan, “Curse Your Branches” fra 2009. En anmelder beskrev sågar albummet som et “break-up med Gud”-album.


Strange Negotiations blev filmet i 2016, og tager udgangspunkt i den livsstil, som Bazan påbegyndte med sin solokarriere godt ti år tidligere. Et liv på landevejen, ofte alene i sin stationcar, hvor han rejser USA tyndt, og spiller såkaldte living room shows. Intime koncerter i folks hjem, hvor nærværet mellem performer og publikum står højt på dagsordenen. Udover at spille sin hudløst ærlige musik, snakker Bazan også med publikum om religiøsitet og livets store spørgsmål. Efter koncerterne ser man ham så sælge sine plader fra ladet på sin bil. En nærværende måde at fremføre sin musik og omgås sine fans på, men også langt fra spotlightet, og de sikkert mere økonomiske fordelagtige Pedro The Lion-koncerter.


Strange Negotiations er nemlig langt fra en rosenrød dokumentar om en musiker, som har fundet sit ståsted. Der er nemlig også en bagside af medaljen, en bagside som Bazan fortæller om, mens han køre ud af den uendelige highway, alt imens vinduesviskerne kæmper deres kamp mod den silende regn. Bazan er nemlig nødt til at turnere store dele af et kalenderår, da det er den eneste måde, hvorpå han kan forsørge sin familie. Dette gør, at han har svært ved at holde sammen på sit ægteskab, samt at flere af hans børns leveår, er gået ham forbi.


Filmen er en af de mest intime musik-dokumentarer jeg har set. Vi er bogstavelig talt med David Bazan på landevejen, som en flue på bilruden. Strange Negotiations er en film om en hårdtarbejdende talentfuld musiker, om spiritualitet og religion, om at finde sig selv som menneske, og om at holde sammen på sit liv og sin familie, i et land uden det store sikkerhedsnet.


Jeg kan på det varmeste anbefale Strange Negotiations, som også kan fungere som en fin indgangsvinkel til David Bazan’s fremragende katalog af udgivelser.

Bonusinfo: I 2018 gendannede David Bazan, til stor jubel for sine fans, Pedro The Lion. De udgav deres fremragende og anmelderroste comeback album Phoenix i 2019.

Strange Negotiations får 5 ud af 6 hamre
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…