Strange Negotiations

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Strange Negotiations
Instruktør: Brandon Vedder
Produktionsår: 2019
Genre: dokumentar
Kan lejes og købes på: Vimeo on Demand

Amerikanske David Bazan er nok ikke et navn, som vækker genkendelse hos mange mennesker i det danske. Men på den anden side af atlanten var hans band Pedro The Lion velkendt, og solgte fra slut halvfemserne – og til start 00’erne tusindvis af plader. Pedro The Lion udmærkede sig ved at været et kristent indierock-band, med udgangspunkt i Bazan’s kristne opvækst. Deres musik kunne være ganske pågående, men havde også rødder i 90’ernes slowcore-scene, hvor blandt andet flagskibe som Low og Red House Painters, havde formået at sætte rocken ned i et underskønt og smukt slæbende tempo.


Til trods for at David Bazan havde indspillet flere Pedro The Lion-plader på egen hånd, valgte han efter bandets 2004 udspil Archilles’ Heel, at starte forfra under eget navn. Og nogenlunde samtidig tog han afstand fra sin kristne tro, hvilket også var omdrejningspunktet på hans første fuldlængde-album under navnet David Bazan, “Curse Your Branches” fra 2009. En anmelder beskrev sågar albummet som et “break-up med Gud”-album.


Strange Negotiations blev filmet i 2016, og tager udgangspunkt i den livsstil, som Bazan påbegyndte med sin solokarriere godt ti år tidligere. Et liv på landevejen, ofte alene i sin stationcar, hvor han rejser USA tyndt, og spiller såkaldte living room shows. Intime koncerter i folks hjem, hvor nærværet mellem performer og publikum står højt på dagsordenen. Udover at spille sin hudløst ærlige musik, snakker Bazan også med publikum om religiøsitet og livets store spørgsmål. Efter koncerterne ser man ham så sælge sine plader fra ladet på sin bil. En nærværende måde at fremføre sin musik og omgås sine fans på, men også langt fra spotlightet, og de sikkert mere økonomiske fordelagtige Pedro The Lion-koncerter.


Strange Negotiations er nemlig langt fra en rosenrød dokumentar om en musiker, som har fundet sit ståsted. Der er nemlig også en bagside af medaljen, en bagside som Bazan fortæller om, mens han køre ud af den uendelige highway, alt imens vinduesviskerne kæmper deres kamp mod den silende regn. Bazan er nemlig nødt til at turnere store dele af et kalenderår, da det er den eneste måde, hvorpå han kan forsørge sin familie. Dette gør, at han har svært ved at holde sammen på sit ægteskab, samt at flere af hans børns leveår, er gået ham forbi.


Filmen er en af de mest intime musik-dokumentarer jeg har set. Vi er bogstavelig talt med David Bazan på landevejen, som en flue på bilruden. Strange Negotiations er en film om en hårdtarbejdende talentfuld musiker, om spiritualitet og religion, om at finde sig selv som menneske, og om at holde sammen på sit liv og sin familie, i et land uden det store sikkerhedsnet.


Jeg kan på det varmeste anbefale Strange Negotiations, som også kan fungere som en fin indgangsvinkel til David Bazan’s fremragende katalog af udgivelser.

Bonusinfo: I 2018 gendannede David Bazan, til stor jubel for sine fans, Pedro The Lion. De udgav deres fremragende og anmelderroste comeback album Phoenix i 2019.

Strange Negotiations får 5 ud af 6 hamre
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.