Strange Negotiations

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Strange Negotiations
Instruktør: Brandon Vedder
Produktionsår: 2019
Genre: dokumentar
Kan lejes og købes på: Vimeo on Demand

Amerikanske David Bazan er nok ikke et navn, som vækker genkendelse hos mange mennesker i det danske. Men på den anden side af atlanten var hans band Pedro The Lion velkendt, og solgte fra slut halvfemserne – og til start 00’erne tusindvis af plader. Pedro The Lion udmærkede sig ved at været et kristent indierock-band, med udgangspunkt i Bazan’s kristne opvækst. Deres musik kunne være ganske pågående, men havde også rødder i 90’ernes slowcore-scene, hvor blandt andet flagskibe som Low og Red House Painters, havde formået at sætte rocken ned i et underskønt og smukt slæbende tempo.


Til trods for at David Bazan havde indspillet flere Pedro The Lion-plader på egen hånd, valgte han efter bandets 2004 udspil Archilles’ Heel, at starte forfra under eget navn. Og nogenlunde samtidig tog han afstand fra sin kristne tro, hvilket også var omdrejningspunktet på hans første fuldlængde-album under navnet David Bazan, “Curse Your Branches” fra 2009. En anmelder beskrev sågar albummet som et “break-up med Gud”-album.


Strange Negotiations blev filmet i 2016, og tager udgangspunkt i den livsstil, som Bazan påbegyndte med sin solokarriere godt ti år tidligere. Et liv på landevejen, ofte alene i sin stationcar, hvor han rejser USA tyndt, og spiller såkaldte living room shows. Intime koncerter i folks hjem, hvor nærværet mellem performer og publikum står højt på dagsordenen. Udover at spille sin hudløst ærlige musik, snakker Bazan også med publikum om religiøsitet og livets store spørgsmål. Efter koncerterne ser man ham så sælge sine plader fra ladet på sin bil. En nærværende måde at fremføre sin musik og omgås sine fans på, men også langt fra spotlightet, og de sikkert mere økonomiske fordelagtige Pedro The Lion-koncerter.


Strange Negotiations er nemlig langt fra en rosenrød dokumentar om en musiker, som har fundet sit ståsted. Der er nemlig også en bagside af medaljen, en bagside som Bazan fortæller om, mens han køre ud af den uendelige highway, alt imens vinduesviskerne kæmper deres kamp mod den silende regn. Bazan er nemlig nødt til at turnere store dele af et kalenderår, da det er den eneste måde, hvorpå han kan forsørge sin familie. Dette gør, at han har svært ved at holde sammen på sit ægteskab, samt at flere af hans børns leveår, er gået ham forbi.


Filmen er en af de mest intime musik-dokumentarer jeg har set. Vi er bogstavelig talt med David Bazan på landevejen, som en flue på bilruden. Strange Negotiations er en film om en hårdtarbejdende talentfuld musiker, om spiritualitet og religion, om at finde sig selv som menneske, og om at holde sammen på sit liv og sin familie, i et land uden det store sikkerhedsnet.


Jeg kan på det varmeste anbefale Strange Negotiations, som også kan fungere som en fin indgangsvinkel til David Bazan’s fremragende katalog af udgivelser.

Bonusinfo: I 2018 gendannede David Bazan, til stor jubel for sine fans, Pedro The Lion. De udgav deres fremragende og anmelderroste comeback album Phoenix i 2019.

Strange Negotiations får 5 ud af 6 hamre
🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: