Run

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Run
Instruktør: Aneesh Chaganty   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster

I 2018 instruerede Aneesh Chaganty Searching, en virkelig frisk og intens thriller om en far, som leder efter sin forsvundne datter via sin laptop. Den var særegen og enormt godt skruet sammen. Særegen da vi primært fulgte handlingen via farens computerskærm.

Helt så originalt går Aneesh ikke til værks med sin nye thriller Run, nærmest tværtimod, da Run føles som et nyt take på den klassiske Stephen King-filmatisering Misery. Instruktøren har dog stadig styr på sine virkemidler, og Run er da også, til trods for at den ikke er synderlig original, en effektiv spændingsfilm.

Run starter med at Diane (spillet af Sarah Paulson, som vi netop har set i Netflix-serien Ratched) føder en alt for tidligt født datter. Derefter hopper vi frem i tiden, hvor datteren Chloe nu er teenager. Her hjemmeskoles hun af sin mor, da hun sidder i kørestol, og lider af diverse sygdomme, som gør hende meget skrøbelig over for sine omgivelser. Chloe finder dog ud af, at hendes mor ikke har været 100% ærlig over for hende, og at hun muligvis er i fare. Og det er netop i denne “model” at Run minder meget om Misery, hvori den mildest talt skøre (og legendariske) Annie Wilkes, holder forfatteren Paul Sheldon fanget i hendes bjerghytte.

Chloe ender op i nogenlunde samme situation som Paul Sheldon i Misery, da hun også skal undslippe en gal kvinde (sin mor!), og bruge snu og list for at gøre det, da hun er begrænset af sit handicap (Sheldon ender også i kørestol, efter Annie Wilkes slår hans ben til plukfisk).

Dette kommer der en ganske intens, spændende og velspillet thriller udaf, omend den føles som gammel mælk på nye flasker. Og dette kan selvfølgelig undre en, når nu Aneesh med Searching, netop viste sig at være en innovativ instruktør med et nyt take på thriller-genren. Nu kan man nok mene at jeg køre rundt i det, men det bliver altså også filmens akilleshæl, da den grundet forudsigeligheden i dens præmis, bliver en lidt tam affære.

Jeg vil dog alligevel anbefale Run, da det nogle gange bare er herligt at slå hjernen fra, og lade sig underholde af en spændingsfilm. Og til dette fungerer Run upåklageligt.             

Run får 3 ud af 6 hamre
🔨🔨🔨

Seneste

Violent Night

Julemanden er fordrukken og brækker sig ud over kanen, men redder dagen i John Wick-stil.
Lyder det som en julefilm for dig? Fedt! For her anmelder René Buchtrup “Violent Night” med David Harbour i hovedrollen…

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende