Run

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Run
Instruktør: Aneesh Chaganty   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster

I 2018 instruerede Aneesh Chaganty Searching, en virkelig frisk og intens thriller om en far, som leder efter sin forsvundne datter via sin laptop. Den var særegen og enormt godt skruet sammen. Særegen da vi primært fulgte handlingen via farens computerskærm.

Helt så originalt går Aneesh ikke til værks med sin nye thriller Run, nærmest tværtimod, da Run føles som et nyt take på den klassiske Stephen King-filmatisering Misery. Instruktøren har dog stadig styr på sine virkemidler, og Run er da også, til trods for at den ikke er synderlig original, en effektiv spændingsfilm.

Run starter med at Diane (spillet af Sarah Paulson, som vi netop har set i Netflix-serien Ratched) føder en alt for tidligt født datter. Derefter hopper vi frem i tiden, hvor datteren Chloe nu er teenager. Her hjemmeskoles hun af sin mor, da hun sidder i kørestol, og lider af diverse sygdomme, som gør hende meget skrøbelig over for sine omgivelser. Chloe finder dog ud af, at hendes mor ikke har været 100% ærlig over for hende, og at hun muligvis er i fare. Og det er netop i denne “model” at Run minder meget om Misery, hvori den mildest talt skøre (og legendariske) Annie Wilkes, holder forfatteren Paul Sheldon fanget i hendes bjerghytte.

Chloe ender op i nogenlunde samme situation som Paul Sheldon i Misery, da hun også skal undslippe en gal kvinde (sin mor!), og bruge snu og list for at gøre det, da hun er begrænset af sit handicap (Sheldon ender også i kørestol, efter Annie Wilkes slår hans ben til plukfisk).

Dette kommer der en ganske intens, spændende og velspillet thriller udaf, omend den føles som gammel mælk på nye flasker. Og dette kan selvfølgelig undre en, når nu Aneesh med Searching, netop viste sig at være en innovativ instruktør med et nyt take på thriller-genren. Nu kan man nok mene at jeg køre rundt i det, men det bliver altså også filmens akilleshæl, da den grundet forudsigeligheden i dens præmis, bliver en lidt tam affære.

Jeg vil dog alligevel anbefale Run, da det nogle gange bare er herligt at slå hjernen fra, og lade sig underholde af en spændingsfilm. Og til dette fungerer Run upåklageligt.             

Run får 3 ud af 6 hamre
🔨🔨🔨

Seneste

Tre kortfilm fra VOID

Her er tre vidt forskellige kortfilm fra tre forskellige programmer.
Tre perler med hver deres budskab.

Top 3

Top 3 er en rørende, humoristisk og godt fortalt historie om den svære kærlighed. En stor anbefaling fra VOID-filmfestivallen.

Shirley

Shirley er en spændende og interessant semibiografisk film om forfatterinden Shirley Jackson. Kvinden bag bl.a. The Haunting of Hill House, som Netflix med succes lavede til en serie.

Host

Hvis Host fik chancen, kunne den potentielt blive det nye store gyser-hit, ikke mindst da den rammer lige ind i tiden med online-møder og social distance.

Delta Zoo

VOID Film Festival præsenterer os for dette 1-1 portræt af soldaterliv.
Det er et spændende og til tider rørende portræt af unge mænd i en barsk machokultur.