Red Screening

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Al Morir La Matinée
Instruktør: Maximiliano Contenti
Produktionsår: 2020
Genre: Gys
Set på: Viaplay

Red Screening er en ny horror/slasher-film fra Uruguay – en film som er inspireret a de gamle italienske slashere (60’erne – 70’erne), som gik under termen giallo-film, og som var forgængere for de amerikanske slasher-film, som Halloween og Fredag d. 13. Giallo-filmene satte nye standarder for grænseoverskridende blodsudgydelser på film, og var visuelt og lydmæssigt storslåede, med tung synthesizer-musik og messende kor. En af de italienske mestre udi denne genre var/er Dario Argento, som blandt andet er kendt for Deep Red og Suspiria. Sidstnævnte blev genindspillet af Luca Guadagnino (Call Me by Your Name) i 2018.      

Red Screening udspiller sig til en midnatsforestilling i en lille et-sals-biograf, alt imens regnen øser ned udenfor. Her har pigen Ana tjansen som operatør, og salen huser kun få gæster. Heriblandt tre fulde teenagere, et par på første date, en enlig pige, og en lille dreng. Filmen som vises i biografen er Frankenstein Day of the Beast – som sjovt nok er instrueret af Ricardo Islas, som spiller morderen i Red Screening. Og netop denne morder sniger sig ind til forestillingen, låser hoveddøren, og begynder på grusomste vis at tage livet af biografgængerne en efter en.

Som man nok kan høre er det en simpel præmis. Vi får heller ikke uddybet meget om den mystiske mand med de morderiske tendenser, men det er også noget af det som gør ham uhyggelig, hvilket han i høj grad er. Efter en runde i biografsalen, hvor vi bliver introduceret til de forskellige publikummer, begynder myrderierne, og snart må en lille gruppe overlevende tage kampen op mod den kutteklædte og øjne-spisende(!) galning. Det hele er intenst og medrivende, udført efter alle genrens regler.

Det der dog får Red Screening til at skille sig ud, er den ekstremt gennemførte retrostil med reference til de gamle italienske giallo-film. Visuelt er det blændende flot, ikke mindst hvordan det som hænder i salen, spiller sammen med Frankenstein-filmen på lærredet. Man får virkelig en fornemmelse af at være i rædslernes kabinet.

Red Screening kan på det varmeste anbefales. Den er ikke for sarte sjæle, da den er ganske eksplicit i sine blodsudgydelser, men alle fans af horror-genren burde hilse den velkommen.        

Red Screening får 5 ud af 6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

The Silencing

The Silencing går på ingen måde over i thriller-historien, men hvis man har hang til dystre mordgåder og menneskejagt, kan den snildt anbefales.

Klub Kranium (Dark Blossom)

Tre nordjyske emoer. En coming-of-age fortælling. Et smittende bekendtskab. Klub Kranium er en charmerende dokumentarfilm på dette års CPH:DOX

Pusher

Brutalt indblik i den københavnske underverden, og den organiserede narkohandel der foregår der.
Nicolas Winding Refn og Kim Bodnia sprænger alle rammer i dette mesterværk!

Soldaten

Råt og usminket portræt af et menneske med krigstraumer.
Den stiller skarpt på alternative behandlingsformer og giver desuden et meget ærligt fokus på mennesket fremfor diagnosen PTSD.

Red Screening

Red Screening kan på det varmeste anbefales. Den er ikke for sarte sjæle, da den er ganske eksplicit i sine blodsudgydelser, men alle fans af horror-genren burde hilse den velkommen.

Raising A School Shooter

Det dansk/svenske instruktørpar Frida og Lasse Barkfors stiller skarpt på skoleskyderier i USA og de forældre, som står tilbage med deres børn som mordere. En skræmmende vigtig dokumentarfilm på dette års CPH:DOX.

A Man and a Camera

En mand tøffer rundt i en lille hollandsk by med et kamera, filmer folk og siger ikke ord. Lyder det mærkeligt? Det er det også. A Man And A Camera lever i den grad op til titlen.

De Skrigende Halse

Hylemorsomt indblik i 80’ernes punkmiljø i København.
Folk er nogle idioter, der tager sig selv alt for højtideligt.
Undtagen Ronni-drengen, der bare prøver at please alle andre, og undgå at skide i bukserne….. Men altså det er svært, når man tager nervemedicin, og der kommer blod i lokummet!