Pusher

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Pusher
Instruktør: Nicholas Winding Refn
År: 1996
Genre: Drama/Socialrealisme

Franke, min ven”

Jeg tror ikke nogen dansk film har sparket døren ind med samme kraft, som Pusher gjorde det i 1996.

Frank’s totale deroute i det københavnske narkomiljø, tog fuldstændig røven på filmdanmark.

Det er en virkelig ubehagelig film, med en utilsløret rå vinkel på livet i  narkomiljøet.

Den er ekstremt voldelig, og fuldstændig realistisk i sin fremstilling af dette.

Bedste venner bli’r til fjender på et splitsekund, og brutal afstraffelse bli’r gangbar mønt – det giver “respekt”, det giver frygt!

Handlingen kort fortalt:

Frank er pusher for dealeren Milo – en fuldstændig suveræn Zlatko Buric, der beviser at han kan andet end at spille lallende idiot i Tuborg-reklamer!

Han ender i kæmpe gæld til den skruppelløse serbiske bagmand pga. en stikker.

Derfra er der én vej, og det er ned!

Med Milo’s gangstere og politiet i hælene må Frank tage en tur rundt i København for at skaffe de mange penge.

Jeg skal have dine penge, og din dope!”

Castet – hvor også Laura Drasbæk virkelig er suveræn – spiller røven ud af bukserne, men Kim Bodnia er ekstraordinært god i rollen som Frank!

Han har den helt rigtige udstråling og karisma, samt fysiske fremtoning , der gør ham så realistisk og skræmmende. Hans fremstilling af Franks levende mareridt er så vanvittigt godt spillet. Jeg savner ord… Jeg kan ikke rigtigt komme på noget bedre end Kim Bodnia. Vi skal frem til Thomas Vinterberg’s Festen, og Thomas Bo Larsen’s præstation i den, for at finde en der matcher Bodnias intensitet.

Pusher er udover de mange gode præstationer, filmens manuskript og Refn’s instruktion, også en rigtig god miljøskildring af Nordvestkvarteret, og den rå underverden der.

Filmens soundtrack er eminent skruet sammen af guitarguden Peter Peter Schneidernan, og står som et råt omsvøb og akkompagnement til filmens handling.

Hvis du ikke er helt overbevist om filmens kvaliteter, så bør Kim Bodnia’s ansigtsmimik i filmens sidste scene endegyldigt overbevise dig.

Det blik, det kropssprog, det siger ALT!

Et menneskes undergang…

Jeg er ikke luder!

…………….jeg er champagnepige”

Pusher får 6 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Sandra Bullocks 5 Bedste Roller

Er hun én af sin generations dygtigste skuespillerinder? Næh, slet ikke. Men hun kan sgu noget alligevel, hende Sandra Bullock.

Space Jam: A New Legacy

Praktikanten Karla har denne gang kastet sig ud i fortsættelsen til Space Jam, hvor LeBron James har taget over efter Michael Jordan.

Jungle Cruise

Nicolai har denne gang anmeldt Disney-filmen Jungle Cruise på Blu-ray og skønt det ikke er nogen kommende nyklassiker, så er det dog en ganske underholdende tur på Amazonfloden.

Und Morgen Die Ganze Welt

Nyt tysk drama om retfærdiggørelsen, eller mangel på samme, af politisk motiveret vold.
Filmen fejler totalt i sit forsøg på at skildre kampen og ender desværre som en ensidig monolog. Instruktørens eget politiske ståsted bliver desværre det altoverskyggende midtpunkt, og det dræber nuancerne.

Free Guy

Mere sød end egentlig sjov. Free Guy på blu-ray, med Ryan Reynolds i front, er god og uforpligtende underholdning, som charmerer sig ind på sit publikum.

No Time To Die

Nicolai har denne gang anmeldt den yderst imødesete James Bond-film “No Time To Die” og hans anmeldelse vidner om, at der afgjort er tale om en af de bedste Bond-film hidtil og en værdig afslutning på Daniel Craigs James Bond.

Nowhere Special

Nowhere Special er en smuk og vedkommende film, der rammer følelsespaletten lige tilpas. Den bliver på intet tidspunkt klæg og sovset ind i unødvendige følelsesudbrud.
Den holder sig elegant til den barske og rørende historie.
Skuespillere og instruktør får stående applaus herfra.

Spectre

Nicolai har denne gang anmeldt Bond-filmen, der kommer før No Time To Die, og selvom den måske ikke er helt i top af Bond-film, så er den stadigvæk bedre end dens rygte og på alle måder en god omgang Bond-underholdning