Pieces of a Woman

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Pieces of a Woman
Instruktør: Kornél Mundruczó  
Produktionsår: 2020
Genre: Drama
Set på: Netflix

Pieces of a Woman starter med en hjemmefødsel, en lang åbning, som er intens, smuk, og samtidig nervepirrende som en scene fra en top-thriller. Scenen sætter også den tragiske dagsorden for dette sorg-drama, da babyen desværre ikke overlever. Parret som skal igennem denne triste oplevelse er Martha, spillet af Vanessa Kirkby, og hendes mand Sean, spillet af Shia LaBeouf. Vanessa Kirkby er i øvrigt Oscar-nomineret i kategorien “bedste kvindelige hovedrolle” for denne rolle, hvilket man sagtens kan forstå. I det hele taget er skuespillet i filmen af meget høj kaliber. Shia LaBeouf brænder stærkt igennem som den brovtende broarbejder, som mangler en ventil for sine følelser, omkring tabet af sin lille pige. Ellen Burstyn spiller moren til Martha, en velhavende kvinde med høje idealer. Hun er ganske enkelt suveræn.

Den første del af filmen står stærkt, som et intenst smukt drama omhandlende sorgen, og de indestængte følelser Martha og Sean imellem. Martha lukker sig om sig selv, og Sean er ved at eksplodere, da han, som nævnt, ikke kan få afløb for sine følelser. Hans svigermor lægger ikke skjul på, at hun helst havde set en anden mand som hendes svigersøn, men de allierer sig alligevel i en vis grad, i et forsøg på at få jordemoderen, som hjalp til med fødslen, straffet.

Vinklen med at gå efter den stakkels jordemoder, virker i min optik absurd. Ikke mindst da vi jo som seer er med til fødslen, hvor man observerer en i høj grad professionel og empatisk jordemoder, som gør sit bedste. Hun opfordrer oven i købet parret til at blive kørt på hospitalet, hvilket Martha afviser. Det er ikke nødvendigvis en urealistisk vinkel, men sagen omkring jordemoderen skurrer nu alligevel, da jeg tænker filmen ville have stået stærkere, hvis fokuset hovedsageligt havde været på Martha og Seans indbyrdes relation og sorg. I stedet får netop den relation lov til at fise ud, uden den store forløsning. Vi bliver desuden også introduceret til at Marthas mor har begyndende demens, en ting som ikke bidrager til historien, da det ikke bliver brugt til noget som helst.

Jeg vil på det varmeste anbefale at se Pieces of a Woman for dens stærke scener, og dens sublime skuespil. Overordnet set er der tale om et godt og rørende drama, med nogle store højdepunkter. Det samlede indtryk bliver dog noget forstyrret af ovennævnte fokus på retssagen mod jordmoderen, og egentlig også svigermors demens. Begge unødvendige for fortællingen om sorgen, og hvordan den håndteres af Martha og Sean – og truer med at splitte dem. Jeg vil gå så langt og sige, at retssagen spænder ben for parforholds-dramaet, hvilket er ærgerligt, da det, efter min mening, er det interessante i Pieces of a Woman.                                                                 

Pieces of a Woman får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨
             

Seneste

Dredd

Hvis man kan lide sine actionfilm benhårde, rå og voldelige, og med et unikt look, er der ingen vej udenom Dredd. Den er en ren fornøjelse fra start til slut.

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 4

Vi er på vej derop, hvor det hele bliver lidt sjovere og mere vildt, voldsomt og actionpacked.
Her er der vist en actionfilm for alle og enhver, så sæt bare i gang.

God fornøjelse!

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 3

Vi fortsætter ufortrødent vores rejse gennem de sidste fyrre års actionfilm.
Igen skal vi vidt omkring, og vi skal igen forbi det intelligente og det lidt mindre intelligente. Forvent det sammenlagt højeste body count i filmhistorien, og forvent massiv underholdning!

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 2

Her på anden del af listen skal vi endnu engang rundt i manegen og alle actionfilmens afkroge.
Der er de dumme, dorske kødhestefilm, som vi trods alt sund fornuft alligevel elsker, og der er de dybe og meningsfulde actiondramaer, der udover at underholde, også stimulerer andet end de muskler man bruger til at gnaske popcorn med.

De Bedste Actionfilm (fra 1980-nu) del 1

Andreas og René kan ikke få nok at kugler der flyver, voldsomme eksplosioner og masser af slow motion. De præsenterer her første del af Verdens Bedste Actionfilm…

Pieces of a Woman

Pieces of a Woman er et stærkt spillet drama om at miste, og om at holde sammen på ens parforhold, når sorgen rammer. Filmen skal have en klar anbefaling herfra.

Wonder Woman 2 & Zach Snyder’s Justice League

René har brugt seks og en halv time i selskab med DC’s superhelte på HBO, og fortæller om den nye Wonder Woman-film er noget værd og om Zach Snyder’s eget cut på Justice League giver mening.