Pieces of a Woman

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Pieces of a Woman
Instruktør: Kornél Mundruczó  
Produktionsår: 2020
Genre: Drama
Set på: Netflix

Pieces of a Woman starter med en hjemmefødsel, en lang åbning, som er intens, smuk, og samtidig nervepirrende som en scene fra en top-thriller. Scenen sætter også den tragiske dagsorden for dette sorg-drama, da babyen desværre ikke overlever. Parret som skal igennem denne triste oplevelse er Martha, spillet af Vanessa Kirkby, og hendes mand Sean, spillet af Shia LaBeouf. Vanessa Kirkby er i øvrigt Oscar-nomineret i kategorien “bedste kvindelige hovedrolle” for denne rolle, hvilket man sagtens kan forstå. I det hele taget er skuespillet i filmen af meget høj kaliber. Shia LaBeouf brænder stærkt igennem som den brovtende broarbejder, som mangler en ventil for sine følelser, omkring tabet af sin lille pige. Ellen Burstyn spiller moren til Martha, en velhavende kvinde med høje idealer. Hun er ganske enkelt suveræn.

Den første del af filmen står stærkt, som et intenst smukt drama omhandlende sorgen, og de indestængte følelser Martha og Sean imellem. Martha lukker sig om sig selv, og Sean er ved at eksplodere, da han, som nævnt, ikke kan få afløb for sine følelser. Hans svigermor lægger ikke skjul på, at hun helst havde set en anden mand som hendes svigersøn, men de allierer sig alligevel i en vis grad, i et forsøg på at få jordemoderen, som hjalp til med fødslen, straffet.

Vinklen med at gå efter den stakkels jordemoder, virker i min optik absurd. Ikke mindst da vi jo som seer er med til fødslen, hvor man observerer en i høj grad professionel og empatisk jordemoder, som gør sit bedste. Hun opfordrer oven i købet parret til at blive kørt på hospitalet, hvilket Martha afviser. Det er ikke nødvendigvis en urealistisk vinkel, men sagen omkring jordemoderen skurrer nu alligevel, da jeg tænker filmen ville have stået stærkere, hvis fokuset hovedsageligt havde været på Martha og Seans indbyrdes relation og sorg. I stedet får netop den relation lov til at fise ud, uden den store forløsning. Vi bliver desuden også introduceret til at Marthas mor har begyndende demens, en ting som ikke bidrager til historien, da det ikke bliver brugt til noget som helst.

Jeg vil på det varmeste anbefale at se Pieces of a Woman for dens stærke scener, og dens sublime skuespil. Overordnet set er der tale om et godt og rørende drama, med nogle store højdepunkter. Det samlede indtryk bliver dog noget forstyrret af ovennævnte fokus på retssagen mod jordmoderen, og egentlig også svigermors demens. Begge unødvendige for fortællingen om sorgen, og hvordan den håndteres af Martha og Sean – og truer med at splitte dem. Jeg vil gå så langt og sige, at retssagen spænder ben for parforholds-dramaet, hvilket er ærgerligt, da det, efter min mening, er det interessante i Pieces of a Woman.                                                                 

Pieces of a Woman får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨
             

Seneste

5 fantastiske serier, der straks bør forlænges

Der er mange serier der burde stoppe, mens legen er god. Og så er der de få serier, der sagtens kan forsætte.
René Buchtrup prøver at råbe de store Hollywood-studier op med denne liste, over serier der straks bør forlænges.

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.