Pieces of a Woman

Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Pieces of a Woman
Instruktør: Kornél Mundruczó  
Produktionsår: 2020
Genre: Drama
Set på: Netflix

Pieces of a Woman starter med en hjemmefødsel, en lang åbning, som er intens, smuk, og samtidig nervepirrende som en scene fra en top-thriller. Scenen sætter også den tragiske dagsorden for dette sorg-drama, da babyen desværre ikke overlever. Parret som skal igennem denne triste oplevelse er Martha, spillet af Vanessa Kirkby, og hendes mand Sean, spillet af Shia LaBeouf. Vanessa Kirkby er i øvrigt Oscar-nomineret i kategorien “bedste kvindelige hovedrolle” for denne rolle, hvilket man sagtens kan forstå. I det hele taget er skuespillet i filmen af meget høj kaliber. Shia LaBeouf brænder stærkt igennem som den brovtende broarbejder, som mangler en ventil for sine følelser, omkring tabet af sin lille pige. Ellen Burstyn spiller moren til Martha, en velhavende kvinde med høje idealer. Hun er ganske enkelt suveræn.

Den første del af filmen står stærkt, som et intenst smukt drama omhandlende sorgen, og de indestængte følelser Martha og Sean imellem. Martha lukker sig om sig selv, og Sean er ved at eksplodere, da han, som nævnt, ikke kan få afløb for sine følelser. Hans svigermor lægger ikke skjul på, at hun helst havde set en anden mand som hendes svigersøn, men de allierer sig alligevel i en vis grad, i et forsøg på at få jordemoderen, som hjalp til med fødslen, straffet.

Vinklen med at gå efter den stakkels jordemoder, virker i min optik absurd. Ikke mindst da vi jo som seer er med til fødslen, hvor man observerer en i høj grad professionel og empatisk jordemoder, som gør sit bedste. Hun opfordrer oven i købet parret til at blive kørt på hospitalet, hvilket Martha afviser. Det er ikke nødvendigvis en urealistisk vinkel, men sagen omkring jordemoderen skurrer nu alligevel, da jeg tænker filmen ville have stået stærkere, hvis fokuset hovedsageligt havde været på Martha og Seans indbyrdes relation og sorg. I stedet får netop den relation lov til at fise ud, uden den store forløsning. Vi bliver desuden også introduceret til at Marthas mor har begyndende demens, en ting som ikke bidrager til historien, da det ikke bliver brugt til noget som helst.

Jeg vil på det varmeste anbefale at se Pieces of a Woman for dens stærke scener, og dens sublime skuespil. Overordnet set er der tale om et godt og rørende drama, med nogle store højdepunkter. Det samlede indtryk bliver dog noget forstyrret af ovennævnte fokus på retssagen mod jordmoderen, og egentlig også svigermors demens. Begge unødvendige for fortællingen om sorgen, og hvordan den håndteres af Martha og Sean – og truer med at splitte dem. Jeg vil gå så langt og sige, at retssagen spænder ben for parforholds-dramaet, hvilket er ærgerligt, da det, efter min mening, er det interessante i Pieces of a Woman.                                                                 

Pieces of a Woman får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨
             

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: