Nobody

René

René

Originaltitel: Nobody. Instruktør: Ilya Naishuller. År: 2021. Genre: Action. Biografpremiere: d. 20. maj 2021.

Det starter og slutter med gennembanket i et afhøringslokale. Han har en smøg i kæften og en kattekilling og en dåse tun i jakkelommen. Da han bliver spurgt, om hvem fanden han egentlig er, svarer han køligt: nobody.

Dernæst ser vi selv samme mand og hans trivielle hverdag. I løbet få minutter går vi fra mandag til søndag, med de samme kedelige rutiner (morgenmad, busture, arbejde…) og jo hurtigere og mere intens klipningen bliver, desto bedre forstår vi, hvor meget manden er frustreret over denne hverdag. Han hedder Hutch Mansell og viser ikke mange følelser, selvom man kan mærke, at noget ulmer i ham. At han ikke engang har noget intimitet med hans yndige kone (spillet af Connie Nielsen) og at hans ældste søn ikke rigtig har nogen interesse i ham, nager ham virkeligt. Men han gør ikke noget ved det.

Det bliver slet ikke bedre, da to maskerede skikkelser en tilfældig nat bryder ind i deres hus. Hutch tager det roligt. Han vil bare gerne have forbryderne ud af hans hus og ud af hans liv. Da hans søn overfalder den ene af dem, og Hutch står med en hævet golfkølle, har han to valg: enten at redde sønnen, og banke de maskerede banditter sønder og sammen. Eller at fortælle sønnen, at han skal tage det roligt, og lade de to skikkelser komme afsted med hans ur og de få kontanter de har fået ud af byttet.

Han vælger den sidste løsning.

Efterfølgende ryster hans søn og kone af ham, og hans søde, yndige datter kan ikke finde sit missekattearmbånd. Det var dråben. Nu har Hucth fået nok. Nu vil han hævne sig…

Der skal ikke meget IQ til at regne ud, at den pæne og flinke mand snart viser sit sande jeg, og deler tørre tæsk ud til højre og venstre. En bustur, gennem et skummelt nabolag og en masse russiske machomænd, ender op i en stor omgang bøllebank. En ekstrem voldsfest, som minder om løjer, der kunne finde sted i John Wick-universet. Blodet sprøjter, lemmer brækkes og man klapper i sine små hænder over at retfærdigheden sker.

Snart er Hutch eftersøgt af en hele den russiske mafia, med en bindegal mand i front, som vil hævne sin hospitalsliggende bror.

Selvfølgelig har den pæne og flinke slipsemand en spændende og ukendt fortid som snigmorder. Dette gælder også hans far (en herligt sprudlende Christhoper Llyod, bedste kendt som Doc fra Tilbage Til Fremtiden-filmene) og hans bror (Rapperen RZA), som i den grad ved hvordan man skal håndtere et skydevåben.

Vi bliver desværre ikke særligt kloge på Hutch’ hemmelige fortid. Og endnu mindre på hans families reaktion over den store omvæltning i deres liv. For det hele går stærkt, og transformationen fra good guy til bad guy føles som noget den russiske instruktør bag filmen, Ilya Naishuller ikke just har tænkt synderligt meget over, og egentlig blot er tilfreds med al den fede action han også vil servere.

Men, men, men. Bod Odenkirk (Saul Goodman i Better Call Saul-serien) er suveræn i rollen som Hutch Mansell. Han er troværdig både den kedelige papirsnusser, og ligeså som iskold actionman. Sammen med Derek Kolstads manuskript formår han med alvor og humor at skabe en karakter, man griner med, hepper med og bliver draget af.

Den eksplosive finale er et voldsorgie uden lige, og fans af overdreven action, vil juble og hoppe i sædet af bare begejstring. Det er et herligt miks af Bad Boys, Hot Fuzz, Shoot ‘Em Up, Rambo og så selvfølgelig, John Wick. Det lyder da meget fedt. Gør det ikke?

Nobody får 4/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.