Ninjababy

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Ninjababy
Instruktør: Yngvild Sve Flikke
År: 2021
Genre: Drama/Komedie

Filmen blev set i Øst For Paradis, Aarhus

Hvis du er med filmens hovedperson, så er du med filmen.

Jeg er altid rolig, når jeg skal se noget norsk. Hvadenten det er film eller serie, så formår de ofte at få noget kvalitet ud af produktet… Der er en stolt, men desværre – i resten af verden – lidt overset filmtradition i Norge, og det kan en film som Ninjababy være med til at gøre op med. Den er rigtig norsk.
Den er charmerende, fræk og forførende, og den rummer et stærkt drama.
Den er et godt bevis på, at et drama sagtens kan være et drama, til trods for lidt komiske undertoner. Livet er for de fleste af os heller ikke sort/hvidt. Det rummer både glæde og sorg.

Dette er noget filmens hovedkarakter kender til.
Tilbage til anmeldelsens første sætning:
“Hvis du er med filmens hovedperson, så er du med filmen”
Ninjababy vinder stort på hovedrolleindehaver, Kristine Kujath Thorp’s sublime skuespil.
Vi er med hende fra første frame i filmen. Hun spiller Rakel, en ung pige i Oslo, der bruger sit liv på fester, engangsknald og sine venner. Da hun ved et tilfælde finder ud af hun er gravid, er hun allerede i sjette  måned! Abort er udelukket, selvom hun ihærdigt taler sin sag. Et andet problem melder sig så: Hvem er faren til det kommende barn? Er det den sympatiske, kærlige aikidoinstruktør, Mos, der lugter (godt?) af smør, og kan et par tricks i sengen, eller er det den selvfede kneppekonge Pikkjesus – han hedder vist Are, men det er sagen uvedkommende – der et sted gemmer på en empatisk og ansvarsfuld ung mand?
Hvad skal der ske med hende og barnet, og hvad med mændene i hendes liv?

Filmen bruger flere steder korte animerede klip, til at understrege en pointe. På den måde bliver alvorlige emner også understøttet på en komisk måde. Det er et effektivt greb om mediet, der giver ekstra kant og charme.

Slutningen er hyggelig og ganske sød, men den trækker desværre lidt ned i mit samlede indtryk af filmen. Ikke meget, men nok til, at det skal med her…

Rakel: “Du kan bare tage barnet”

Pikkjesus: “Okay”

Derefter klippes der tre år frem til en øde gård et sted langt pokker i vold. Jeg mangler nogle mellemregninger, og jeg mangler lidt mere tålmodighed flere steder i filmen. Historien er jo simpelthen skøn, og filmen ville sagtens kunne bære, at være et kvarter længere, så enkelte scener deri ikke skulle drønes igennem.
Når det er sagt, så er der dog ingen tvivl om, at det er en rigtig god film vi har med at gøre. De få irritationsmomenter rykker ikke på det, men de gør, at filmens samlede karakter ikke kommer helt op og ringe – for mig.

Ninjababy får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨   

Seneste

Violent Night

Julemanden er fordrukken og brækker sig ud over kanen, men redder dagen i John Wick-stil.
Lyder det som en julefilm for dig? Fedt! For her anmelder René Buchtrup “Violent Night” med David Harbour i hovedrollen…

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende