Ninjababy

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Ninjababy
Instruktør: Yngvild Sve Flikke
År: 2021
Genre: Drama/Komedie

Filmen blev set i Øst For Paradis, Aarhus

Hvis du er med filmens hovedperson, så er du med filmen.

Jeg er altid rolig, når jeg skal se noget norsk. Hvadenten det er film eller serie, så formår de ofte at få noget kvalitet ud af produktet… Der er en stolt, men desværre – i resten af verden – lidt overset filmtradition i Norge, og det kan en film som Ninjababy være med til at gøre op med. Den er rigtig norsk.
Den er charmerende, fræk og forførende, og den rummer et stærkt drama.
Den er et godt bevis på, at et drama sagtens kan være et drama, til trods for lidt komiske undertoner. Livet er for de fleste af os heller ikke sort/hvidt. Det rummer både glæde og sorg.

Dette er noget filmens hovedkarakter kender til.
Tilbage til anmeldelsens første sætning:
“Hvis du er med filmens hovedperson, så er du med filmen”
Ninjababy vinder stort på hovedrolleindehaver, Kristine Kujath Thorp’s sublime skuespil.
Vi er med hende fra første frame i filmen. Hun spiller Rakel, en ung pige i Oslo, der bruger sit liv på fester, engangsknald og sine venner. Da hun ved et tilfælde finder ud af hun er gravid, er hun allerede i sjette  måned! Abort er udelukket, selvom hun ihærdigt taler sin sag. Et andet problem melder sig så: Hvem er faren til det kommende barn? Er det den sympatiske, kærlige aikidoinstruktør, Mos, der lugter (godt?) af smør, og kan et par tricks i sengen, eller er det den selvfede kneppekonge Pikkjesus – han hedder vist Are, men det er sagen uvedkommende – der et sted gemmer på en empatisk og ansvarsfuld ung mand?
Hvad skal der ske med hende og barnet, og hvad med mændene i hendes liv?

Filmen bruger flere steder korte animerede klip, til at understrege en pointe. På den måde bliver alvorlige emner også understøttet på en komisk måde. Det er et effektivt greb om mediet, der giver ekstra kant og charme.

Slutningen er hyggelig og ganske sød, men den trækker desværre lidt ned i mit samlede indtryk af filmen. Ikke meget, men nok til, at det skal med her…

Rakel: “Du kan bare tage barnet”

Pikkjesus: “Okay”

Derefter klippes der tre år frem til en øde gård et sted langt pokker i vold. Jeg mangler nogle mellemregninger, og jeg mangler lidt mere tålmodighed flere steder i filmen. Historien er jo simpelthen skøn, og filmen ville sagtens kunne bære, at være et kvarter længere, så enkelte scener deri ikke skulle drønes igennem.
Når det er sagt, så er der dog ingen tvivl om, at det er en rigtig god film vi har med at gøre. De få irritationsmomenter rykker ikke på det, men de gør, at filmens samlede karakter ikke kommer helt op og ringe – for mig.

Ninjababy får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨   

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!