Ninjababy

Picture of Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Ninjababy
Instruktør: Yngvild Sve Flikke
År: 2021
Genre: Drama/Komedie

Filmen blev set i Øst For Paradis, Aarhus

Hvis du er med filmens hovedperson, så er du med filmen.

Jeg er altid rolig, når jeg skal se noget norsk. Hvadenten det er film eller serie, så formår de ofte at få noget kvalitet ud af produktet… Der er en stolt, men desværre – i resten af verden – lidt overset filmtradition i Norge, og det kan en film som Ninjababy være med til at gøre op med. Den er rigtig norsk.
Den er charmerende, fræk og forførende, og den rummer et stærkt drama.
Den er et godt bevis på, at et drama sagtens kan være et drama, til trods for lidt komiske undertoner. Livet er for de fleste af os heller ikke sort/hvidt. Det rummer både glæde og sorg.

Dette er noget filmens hovedkarakter kender til.
Tilbage til anmeldelsens første sætning:
“Hvis du er med filmens hovedperson, så er du med filmen”
Ninjababy vinder stort på hovedrolleindehaver, Kristine Kujath Thorp’s sublime skuespil.
Vi er med hende fra første frame i filmen. Hun spiller Rakel, en ung pige i Oslo, der bruger sit liv på fester, engangsknald og sine venner. Da hun ved et tilfælde finder ud af hun er gravid, er hun allerede i sjette  måned! Abort er udelukket, selvom hun ihærdigt taler sin sag. Et andet problem melder sig så: Hvem er faren til det kommende barn? Er det den sympatiske, kærlige aikidoinstruktør, Mos, der lugter (godt?) af smør, og kan et par tricks i sengen, eller er det den selvfede kneppekonge Pikkjesus – han hedder vist Are, men det er sagen uvedkommende – der et sted gemmer på en empatisk og ansvarsfuld ung mand?
Hvad skal der ske med hende og barnet, og hvad med mændene i hendes liv?

Filmen bruger flere steder korte animerede klip, til at understrege en pointe. På den måde bliver alvorlige emner også understøttet på en komisk måde. Det er et effektivt greb om mediet, der giver ekstra kant og charme.

Slutningen er hyggelig og ganske sød, men den trækker desværre lidt ned i mit samlede indtryk af filmen. Ikke meget, men nok til, at det skal med her…

Rakel: “Du kan bare tage barnet”

Pikkjesus: “Okay”

Derefter klippes der tre år frem til en øde gård et sted langt pokker i vold. Jeg mangler nogle mellemregninger, og jeg mangler lidt mere tålmodighed flere steder i filmen. Historien er jo simpelthen skøn, og filmen ville sagtens kunne bære, at være et kvarter længere, så enkelte scener deri ikke skulle drønes igennem.
Når det er sagt, så er der dog ingen tvivl om, at det er en rigtig god film vi har med at gøre. De få irritationsmomenter rykker ikke på det, men de gør, at filmens samlede karakter ikke kommer helt op og ringe – for mig.

Ninjababy får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨   

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.