Klub Kranium (Dark Blossom)

René

René

Originaltitel: Dark Blossom. Instruktør: Frigge Fri. År: 2021. 80 minutter. Genre: Dokumentar. Kan streames nu på doxonline.dk

En ung mand siger: “Jeg synes jeg ligner en mand med alt for meget make-up på”.

En ung kvinde kigger på ham og spørger tilbage: “Er du ikke også det”?

Den unge mand svarer: “Jo”.

I Frigge Fri’s dokumentarfilm Klub Kranium, som handler om tre outsidere i en lille by, bliver der ikke lagt fingre imellem. Det er en alvorlig film, der handler om at finde sig selv i sin usikre ungdom. Men heldigvis bliver det også gjort med en stor portion kærlighed og masser af humor.

Den egentlige hovedperson er den 20-årige Josephine, som bor i den den lille flække, Fjerritslev, i Nordjyllaand. En pige, der aldrig har følt at hun har været en del af de tætte grupper og kliker, mens hun har været barn og teenager. Ingen tætte tilhørsforhold. Bare en følelse af at være anderledes og ikke rigtigt at høre til.

Så en dag møder hun Mareridt og Jay. To teenagere, som også dyrker en goth-kultur, man næppe troede eksisterede i en lille provinsby. Josephine kan endelig være sig selv og dele sine interesser for vilde parykker, overdreven make-up, piercinger og døde dyr(!). Særligt de døde dyr giver anledning til en vidunderlig scene i filmen, hvor hun åbner en dybfryser og hiver en mår op af en plasticpose, mens hendes klassekammerater måbende spøger hvad hun skal bruge den til.

Men der er vel intet i vejen at bruge et dyr, der alligevel lå i vejkanten, til en omgang kogning og udstilling efterfølgende, vel?

Klub Kranium kan ses som et portræt at en subkultur, der efterhånden ikke findes så mange steder længere. Den kan også ses som et slags coming-of-age-drama (fra virkeligheden), hvor unge, usikre mennesker, prøver at finde fodfæste og vej i livet. For selvom det ser voldsomt ud med de mange lag make-up, de nærmest vulgære dragter/kjoler og de vilde frisurer på de unge mennesker, så er det samtidig også en kærlig reminder. En reminder til alle usikre, unge mennesker og at stå ved, at tude og holde fast i den man er. Uanset om alle de andre kigger skævt og underligt tilbage på én.

Man kan kun smile stort efter at se de tre venner komme til Tyskland (til et større udendørs arrangement), hvor de blender ind med de samme. Alle render rundt og ser goth ud (høhø) og smilene på vores tre hovedpersoner er ikke til at tage fejl af.

Trekløveret bliver delt op i anden halvdel af filmen, da Josephine bliver forelsket i den unge mand, Jan, og snart flytter turtelduerne til Gladsaxe. Den særlige symbiose, som Mareridt, Jay og Josephine har, bliver udfordret, og den fysiske adskillelse gør at Klub Kranium taber pusten en smule og at det spændende, interessante og energiske, som filmen lagde ud med, flader langsomt ud.

Men alligevel står den ca. 80 minutter lange dokumentarfilm tilbage som et charmerende bekendtskab, man ikke ville have været foruden.

Klub Kranium får 4/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Where the Crawdads Sing

Dog skønt det er en thriller, fungerer Where the Crawdads sing, ikke rigtig som en thriller, men det er dog et ok ungdomsdrama, som smukt bæres af Daisy Edgar-Jones

Komiske scener fra film og TV

Hvad synes du er sjovt?
Hvad får dig til at knække sammen af grin?
Er du typen, der griner, når sidemanden slår en ordentlig brænder, får du en griner over almindelige menneskers hjemmevideoer, hvor de på komisk vis kommer galt afsted, finder du morskab i de groveste jokes, eller finder du fornøjelse i hverdagssituationer med et drys sort komik?
Humor er individuelt. Der er god humor, der er dårlig humor, men der er ikke noget der hedder: Det er ikke humor!!! Vi griner af forskellige ting.

Bodies Bodies Bodies

Nicolai har denne gang anmeldt Bodies Bodies Bodies, som er en gyserkomedie om en fest som går mere end almindeligt galt.
Den er virkelig mørk, den er kulsort humoristisk og en virkelig underholdende film, med lige dele gys og gode grin!

Chiaras Valg

Virkelig stærk italiensk film om familiedynamikker, der knager under mafiaens altomfavnende hænder.
Chiaras Valg fortæller ikke, hvad du skal mene. Den fortæller derimod en vigtig historie om et svært, men nødvendigt valg, og ligeledes hvor meget “magt” forældres valg har over deres børn.
Se den.

Running Scared

Jeg har forsøgt mig med en film, jeg ved førstevisning hadede af et godt hjerte.
Dette har desværre ikke ændret sig.
Det er en klichéfyldt stinker, der ikke er ældet med ynde!

Moulin Rouge!

Nicolai har denne gang anmeldt den moderne musical-klassiker, Moulin Rouge! som er vanvittig, storladent, excentrisk og et mesterværk af et festfyrværkeri.

Ugens Streaming Anbefaling: Black Bird

Taron Edgerton i rollen som den glatte, men gode Jimmy Keene, og Paul Walter Hauser i hans livs roller som den utilregnelige barnemorder, Larry Hall.
Miniserien Black Bird er en eminent must see-serie på Apple+