King Of Comedy anmeldelse (1982)

René

René

I Martin Scorseses oversete 80’er perle “King Of Comedy” brillierer Robert De Niro i hovedrollen som småkvabset stand upper.

af Andreas Nørgaard

“Better to be King for a night, than schmuck for a lifetime”

Hvis du synes Robert De Niro spilder sit enorme talent i for mange elendige komedier (og dårlige film generelt), så se King Of Comedy.
Hvis du synes han ofte har de samme roller, i de samme macho-/gangsterfilm, og måske savner lidt diversitet i hans rollevalg, så se King Of Comedy.
Hvis du savner at se en mindre kendt film med mesteren over dem alle i fuld vigør, og på slap line, så se Scorseses King Of Comedy med De Niro.

Mr. Robert De Niro ejer filmen, og han viser med sin sædvanlige partner in crime, Scorsese, at de to sammen osse mestrer komediegenren.
Filmen handler om Rupert Pupkin, en sørgelig karakter og taber, der for alt i verden vil være stand-up-komiker – koste hvad det vil.
Hele hans liv har han ønsket at blive til noget, vise verden, at han kan noget. Men hver gang han forsøger sig, så falder han igennem.
Som komiker er han for så vidt okay morsom, men han fremstår alligevel som et ynkeligt skvat, når alt hans materiale bygger på hans eget triste liv. Hans offerrolle står knivskarpt til hans manglende situationsfornemmelse, og det er hysterisk morsomt!
Svend Sveds monolog i De Grønne Slagtere, om alle de ting han har fået tæsk med, får mig altid til at tænke på Rupert Pupkin.
Rupert er på et tidspunkt på blind date, og det er tåkrummende pinligt, og hylemorsomt at være vidne til! Han antager noget, virkeligheden er en helt anden.

Kongen af comedy er i filmen fænomenet Jerry Langford – formidabelt spillet af Jerry Lewis.
Han har et comedy-show, og Rupert vil gøre alt for at optræde der.
Jerry Langford er ikke enig, så det ender med forviklinger, kidnapning, og nogle dejligt akavede situationer.

Rupert: “Well I’m sorry, I made a mistake”.
Jerry: “So did Hitler”.

Robert De Niro viser i filmen, hvorfor han er så elsket og beundret. Hans timing er simpelthen eminent, og han giver en masse komikere (nye som gamle) solidt baghjul. Manden har et komisk talent som få, og når han får et godt manus oveni, så spiller tingene sgu bare!
Det er værd at bemærke, at KoC kun kom to år efter hans fabelagtige portræt af machomanden Jake LaMotta i Raging Bull.
Det er to roller, der ligger milevidt fra hinanden, og de viser De Niros enorme engagement og spændevidde!

King Of Comedy med Robert De Niro som akavet tyksak rammer lige i hjertet og lattermusklerne, og den skal have en flot karakter:

King Of Comedy får 5 ud af 6 hamre:  🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen kan bl.a. streames på Netflix

streammag,2017-11-15T08:00:00Z,imdb=tt0085794,fa

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.