King Of Comedy anmeldelse (1982)

René

René

I Martin Scorseses oversete 80’er perle “King Of Comedy” brillierer Robert De Niro i hovedrollen som småkvabset stand upper.

af Andreas Nørgaard

“Better to be King for a night, than schmuck for a lifetime”

Hvis du synes Robert De Niro spilder sit enorme talent i for mange elendige komedier (og dårlige film generelt), så se King Of Comedy.
Hvis du synes han ofte har de samme roller, i de samme macho-/gangsterfilm, og måske savner lidt diversitet i hans rollevalg, så se King Of Comedy.
Hvis du savner at se en mindre kendt film med mesteren over dem alle i fuld vigør, og på slap line, så se Scorseses King Of Comedy med De Niro.

Mr. Robert De Niro ejer filmen, og han viser med sin sædvanlige partner in crime, Scorsese, at de to sammen osse mestrer komediegenren.
Filmen handler om Rupert Pupkin, en sørgelig karakter og taber, der for alt i verden vil være stand-up-komiker – koste hvad det vil.
Hele hans liv har han ønsket at blive til noget, vise verden, at han kan noget. Men hver gang han forsøger sig, så falder han igennem.
Som komiker er han for så vidt okay morsom, men han fremstår alligevel som et ynkeligt skvat, når alt hans materiale bygger på hans eget triste liv. Hans offerrolle står knivskarpt til hans manglende situationsfornemmelse, og det er hysterisk morsomt!
Svend Sveds monolog i De Grønne Slagtere, om alle de ting han har fået tæsk med, får mig altid til at tænke på Rupert Pupkin.
Rupert er på et tidspunkt på blind date, og det er tåkrummende pinligt, og hylemorsomt at være vidne til! Han antager noget, virkeligheden er en helt anden.

Kongen af comedy er i filmen fænomenet Jerry Langford – formidabelt spillet af Jerry Lewis.
Han har et comedy-show, og Rupert vil gøre alt for at optræde der.
Jerry Langford er ikke enig, så det ender med forviklinger, kidnapning, og nogle dejligt akavede situationer.

Rupert: “Well I’m sorry, I made a mistake”.
Jerry: “So did Hitler”.

Robert De Niro viser i filmen, hvorfor han er så elsket og beundret. Hans timing er simpelthen eminent, og han giver en masse komikere (nye som gamle) solidt baghjul. Manden har et komisk talent som få, og når han får et godt manus oveni, så spiller tingene sgu bare!
Det er værd at bemærke, at KoC kun kom to år efter hans fabelagtige portræt af machomanden Jake LaMotta i Raging Bull.
Det er to roller, der ligger milevidt fra hinanden, og de viser De Niros enorme engagement og spændevidde!

King Of Comedy med Robert De Niro som akavet tyksak rammer lige i hjertet og lattermusklerne, og den skal have en flot karakter:

King Of Comedy får 5 ud af 6 hamre:  🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen kan bl.a. streames på Netflix

streammag,2017-11-15T08:00:00Z,imdb=tt0085794,fa

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…