King Of Comedy anmeldelse (1982)

René Buchtrup

René Buchtrup

I Martin Scorseses oversete 80’er perle “King Of Comedy” brillierer Robert De Niro i hovedrollen som småkvabset stand upper.

af Andreas Nørgaard

“Better to be King for a night, than schmuck for a lifetime”

Hvis du synes Robert De Niro spilder sit enorme talent i for mange elendige komedier (og dårlige film generelt), så se King Of Comedy.
Hvis du synes han ofte har de samme roller, i de samme macho-/gangsterfilm, og måske savner lidt diversitet i hans rollevalg, så se King Of Comedy.
Hvis du savner at se en mindre kendt film med mesteren over dem alle i fuld vigør, og på slap line, så se Scorseses King Of Comedy med De Niro.

Mr. Robert De Niro ejer filmen, og han viser med sin sædvanlige partner in crime, Scorsese, at de to sammen osse mestrer komediegenren.
Filmen handler om Rupert Pupkin, en sørgelig karakter og taber, der for alt i verden vil være stand-up-komiker – koste hvad det vil.
Hele hans liv har han ønsket at blive til noget, vise verden, at han kan noget. Men hver gang han forsøger sig, så falder han igennem.
Som komiker er han for så vidt okay morsom, men han fremstår alligevel som et ynkeligt skvat, når alt hans materiale bygger på hans eget triste liv. Hans offerrolle står knivskarpt til hans manglende situationsfornemmelse, og det er hysterisk morsomt!
Svend Sveds monolog i De Grønne Slagtere, om alle de ting han har fået tæsk med, får mig altid til at tænke på Rupert Pupkin.
Rupert er på et tidspunkt på blind date, og det er tåkrummende pinligt, og hylemorsomt at være vidne til! Han antager noget, virkeligheden er en helt anden.

Kongen af comedy er i filmen fænomenet Jerry Langford – formidabelt spillet af Jerry Lewis.
Han har et comedy-show, og Rupert vil gøre alt for at optræde der.
Jerry Langford er ikke enig, så det ender med forviklinger, kidnapning, og nogle dejligt akavede situationer.

Rupert: “Well I’m sorry, I made a mistake”.
Jerry: “So did Hitler”.

Robert De Niro viser i filmen, hvorfor han er så elsket og beundret. Hans timing er simpelthen eminent, og han giver en masse komikere (nye som gamle) solidt baghjul. Manden har et komisk talent som få, og når han får et godt manus oveni, så spiller tingene sgu bare!
Det er værd at bemærke, at KoC kun kom to år efter hans fabelagtige portræt af machomanden Jake LaMotta i Raging Bull.
Det er to roller, der ligger milevidt fra hinanden, og de viser De Niros enorme engagement og spændevidde!

King Of Comedy med Robert De Niro som akavet tyksak rammer lige i hjertet og lattermusklerne, og den skal have en flot karakter:

King Of Comedy får 5 ud af 6 hamre:  🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen kan bl.a. streames på Netflix

streammag,2017-11-15T08:00:00Z,imdb=tt0085794,fa

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer