I Love You, Man

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: I Love You, Man

Instruktør: John Hamburg

År: 2009

Genre: komedie

Kan bl.a. streames på Blockbuster

Hvis jeg skulle nævne en Top 5 eller 10 over de bedste makkerpar nogensinde i filmhistorien, er der par som hurtigt dukker op og som er en selvfølge (i min optik). Jules og Vincent fra Pulp Fiction ligger højt på listen. Det er det samme med Andy og Red i En Verden Udenfor. Og selvfølgelig kan man heller ikke sige makkerpar uden legendariske Thelma and Louise. Disse valg er åbenlyse og kan (næsten) ikke diskuteres.

Men indenfor den rendyrkede komedie-genre, vil jeg altid, og som det første par, nævne Peter og Sidney fra I Love You, Man.

Du kender dem måske ikke. Måske gør du. Hvis ikke, vil jeg prøve at gøre dig klogere på dem i denne anmeldelse af filmen, og fortælle hvorfor netop dette par er så fantastiske sammen.

Filmen starter ud med et frieri. Søde Peter spørger søde Zooey om hun vil giftes med ham. De har ikke været sammen så længe, men det hele føles rigtigt og selvfølgelig siger hun ja.

Zooey ringer efterfølgende til veninderne og fortæller dem den gode nyhed. Men hvem skal Peter ringe til? Ja, udover hans bror, mor og far, selvfølgelig. For Peter har altid været en rigtig kæreste-fyr, som aldrig rigtig har fokuseret på det med venner. Og hvem skal så være hans best man, når den store dag kommer? Zooey foreslår at han går på “venne-jagt” og i mødet med nogle forskellige fyre opstår der nogle, ja, interessante, men mest af alt, lettere pinlige situationer for den evige Flinkeper-type, Peter.

Det lyder dumt og ligegyldigt. Ja, altså historien i I Love You, Man. Men den har en oprigtig varme og et nærvær fra hovedkaraktererne som gør, at man ikke kan andet end af blive smittet af stemningen og forbliver interesseret i filmens univers.

Så nu må den rare og tilmodige Peter på “man-dates” med en masse forskellige typer. Og en dag, støder han ind i hans diametrale modsætning, Sidney. Peter, som er ejendomsmægler, fremviser Lou Ferrignos (ja, The Hulk!) store hybel frem, og så står den umiddelbare og åbne Sidney så der i sine store støvler og fortæller ærligt, at han bare er der for pindemadderne. Peter “falder” for Sidney, og snart går de to ud for at lære hinanden bedre at kende. Det bliver starten på et særdeles underholdende venskab set udefra.

For der er i den grad kemi mellem Peter og Sidney. De spilles med genial timing, charme og formidabelt overskud af Peter Rudd og Jason Segel. Replikkerne levereres så overskudsagtigt og troværdigt mellem de to hovedrolleindehavere, så man griner med, når der bliver sagt noget sjovt (der sker rigtig tit) og føler med dem, i kampen for at supplere hinanden og oprette et rigtigt venskab.

Den største udfordring undervejs i filmen bliver selvfølgelig om venskabet kan bære deres forskelligheder. Om den åbne og nogen gange lidt for ærlige drengerøv, Sydney bliver for meget for den pæne, ordentlige mand, Peter.

Det er sjovest, når Peter tør give slip på sig selv undervejs i filmen, eksempelvis når han og Sydney giver den fuld skrue til en rock-koncert med det legendariske rockband, Rush (“slappin’ the baaaaass”) eller når han ørler som en springvand til en pokeraften efter lidt for mange øl.

Det er egentlig ikke en film, som skriver sig ind i historiebøgerne for hverken bedste instruktør eller bedste originale manuskript, men skuespillerne i front er kort sagt uimodståelige i rollerne, så man er med dem hele vejen. Den afslappede stemning gør hvert fald, at det hele virker troværdigt og man ikke kan andet end at elske det umage vennepar, som kæmper for at lykkedes.

Det er kort sagt en bromance ud over alle grænser og en film hvor Segel og Rudd aldrig har været bedre.

I Love You, Man får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: