Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Rating under hvad? 6,0? På IMDB?

Er det ikke den der gamle filmnørde-hjemmeside, hvor En Verden Udenfor ligger nummer et?

Jo gange to. Det er fuldstændig rigtigt. Den go’e gamle hjemmeside IMDB (Internet Movie Database) er en bundsolid hjælper når der skal “slås film op” for at finde ud af om de er noget værd. Man kan som bruger rate en film fra 1 til 10 stjerner, og sjovt nok ligger de bedste film med en score på omkring en 8-9 stykker. Efter mange års erfaring med film (og rating på hjemmesiden) har jeg fundet frem till følgende: at det sjældent kan svare sig med en film med under 6,0 i rating. De svinger simpelthen for meget i kvalitet.

Der er selvfølgelig undtagelser og derfor hylder jeg fem fede actionfilm, som på den store, nørdede internetdatabase er blevet stemplet som “under middel”, men som altså fortjener mere end det.

The Dark Tower kan bl.a. streames på Netflix

The Dark Tower (2017) – rating på IMDB: 5,6

Instruktør: Nicolaj Arcel

Vor egen, danske Arcel var ved at brække nakken på mastodontværket (hele syv bøger af selveste Stephen King) om revolvermanden, Roland, og filmen fik en masse negativ omtale, da den udkom i biograferne i 2017.

Men instruktøren af bl.a. En Kongelig Affære formår altså at skabe en simpel og spændende historie om det gode kamps mod det onde, hvor actionscenerne holder og hvor altid seværdige Idris Elba i hovedrollen, selvfølgelig leverer varen.

Piranha 3D kan bl.a streames på Blockbuster

Piranha 3D (2010) rating på IMDB: 5,5

Instruktør: Alexandre Aja

Det er så torskedumt, så det halve næsten kan være nok. Eller, nu er det jo ikke torsk, men piratfisk det handler om her. Plottet i filmen om nogle forhistoriske piratfisk, som ender med at hærge og dræbe alt hvad de komme i nærheden af, er jo blot en undskyldning for lemlæstelse og action.

Og heldigvis for det..

For når alle løjerne gøres med et stort glimt i øjet, og når legenderne Christopher Llyod (Doc fra Tilbage Til Fremtiden) og Richard Dreyfuss (Hooper fra Dødens Gab) er med, er man i det bedste (blodige) selskab.

The Veteran kan bl.a. streames på Blockbuster

The Veteran (2011) – rating på IMDB: 5,8

Instruktør: Matthew Hope

Den havde du sikkert ikke hørt om. Det er nu også den mest seriøse film på listen. Men jeg skal da lige love for at der er smæk for skillingen, når skydescenerne ellers går i gang på de engelske villaveje. Tak skæbne.

Toby Kebbell spiller soldaten, som vender hjem fra krigen i Afghanistan, som ender med at starte sin egen lille enmandshær op mod en mistænkt terrorgruppe. Det hele er set før, men med en storspillende Kebell i hovedrollen og nogle actionscener, der minder om Paul Greengrass, når han er allerbedst, er troværdigheden og underholdningen sikret fra start til slut.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter kan bl.a. streames på Disney+

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) – rating på IMDB: 5,9

Instruktør: Timur Bekmambetov

Tænk, hvis den tidligere, amerikanske præsident i smug slog vampyrer ihjel med hans sølvøkse? Det lyder så ufatteligt dejligt dumt, så man enten ryster på hovedet eller griner og får sig en fest med denne præmis.

Jeg er selvfølgelig til det sidste, og med den den russiske instruktør Timur Bekmambetov bag roret, som også har tidligere har kreeret vampyrfilm som Mørkets Vogtere og Lysets Vogtere, så bli’r det næsten ikke bedre. En underfundig, anderledes og skræmmende sjov vampyr-basker, som overrasker med en blanding af bloody action og klassisk USA-historie, med fokus på slaver og politik.

Noah kan bl.a. streames på Viaplay

Noah (2014) – rating på IMDB: 5,8

Instruktør: Darren Aronofsky

Forventningerne var tårnhøje, da jeg for snart 10 år siden skulle se den spritnye film fra én af mine yndlingsinstruktører, Darren Aronofsky. Men blev de indviet med Noah? Nah, ikke helt. Dog kan den alligevel noget, selvom den måske minder om noget oppustet, episk vrøvl.

Med toppræstationer af både Russell Crowe, Jennifer Connelly og Emma Watson og et budget på hele 160 millioner dollars(!), kan man roligt sige at den både kommer i vandet. Om i forstår min metafor, så synes jeg kort sagt at Noah er en topunderholdende rammersjang, med dejligt store armbevægelser.

Seneste

Twisters

Nicolai har denne gang anmeldt den nye Twister-film, Twisters, som prøver at opgradere 90’er-klassikeren om adrenalinjunkier som jæger tornadoer. Lykkedes opgraderingen? Ikke helt, men dele af filmen redder den fra at blive en total katastrofe.

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.