Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

René

René

Rating under hvad? 6,0? På IMDB?

Er det ikke den der gamle filmnørde-hjemmeside, hvor En Verden Udenfor ligger nummer et?

Jo gange to. Det er fuldstændig rigtigt. Den go’e gamle hjemmeside IMDB (Internet Movie Database) er en bundsolid hjælper når der skal “slås film op” for at finde ud af om de er noget værd. Man kan som bruger rate en film fra 1 til 10 stjerner, og sjovt nok ligger de bedste film med en score på omkring en 8-9 stykker. Efter mange års erfaring med film (og rating på hjemmesiden) har jeg fundet frem till følgende: at det sjældent kan svare sig med en film med under 6,0 i rating. De svinger simpelthen for meget i kvalitet.

Der er selvfølgelig undtagelser og derfor hylder jeg fem fede actionfilm, som på den store, nørdede internetdatabase er blevet stemplet som “under middel”, men som altså fortjener mere end det.

The Dark Tower kan bl.a. streames på Netflix

The Dark Tower (2017) – rating på IMDB: 5,6

Instruktør: Nicolaj Arcel

Vor egen, danske Arcel var ved at brække nakken på mastodontværket (hele syv bøger af selveste Stephen King) om revolvermanden, Roland, og filmen fik en masse negativ omtale, da den udkom i biograferne i 2017.

Men instruktøren af bl.a. En Kongelig Affære formår altså at skabe en simpel og spændende historie om det gode kamps mod det onde, hvor actionscenerne holder og hvor altid seværdige Idris Elba i hovedrollen, selvfølgelig leverer varen.

Piranha 3D kan bl.a streames på Blockbuster

Piranha 3D (2010) rating på IMDB: 5,5

Instruktør: Alexandre Aja

Det er så torskedumt, så det halve næsten kan være nok. Eller, nu er det jo ikke torsk, men piratfisk det handler om her. Plottet i filmen om nogle forhistoriske piratfisk, som ender med at hærge og dræbe alt hvad de komme i nærheden af, er jo blot en undskyldning for lemlæstelse og action.

Og heldigvis for det..

For når alle løjerne gøres med et stort glimt i øjet, og når legenderne Christopher Llyod (Doc fra Tilbage Til Fremtiden) og Richard Dreyfuss (Hooper fra Dødens Gab) er med, er man i det bedste (blodige) selskab.

The Veteran kan bl.a. streames på Blockbuster

The Veteran (2011) – rating på IMDB: 5,8

Instruktør: Matthew Hope

Den havde du sikkert ikke hørt om. Det er nu også den mest seriøse film på listen. Men jeg skal da lige love for at der er smæk for skillingen, når skydescenerne ellers går i gang på de engelske villaveje. Tak skæbne.

Toby Kebbell spiller soldaten, som vender hjem fra krigen i Afghanistan, som ender med at starte sin egen lille enmandshær op mod en mistænkt terrorgruppe. Det hele er set før, men med en storspillende Kebell i hovedrollen og nogle actionscener, der minder om Paul Greengrass, når han er allerbedst, er troværdigheden og underholdningen sikret fra start til slut.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter kan bl.a. streames på Disney+

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) – rating på IMDB: 5,9

Instruktør: Timur Bekmambetov

Tænk, hvis den tidligere, amerikanske præsident i smug slog vampyrer ihjel med hans sølvøkse? Det lyder så ufatteligt dejligt dumt, så man enten ryster på hovedet eller griner og får sig en fest med denne præmis.

Jeg er selvfølgelig til det sidste, og med den den russiske instruktør Timur Bekmambetov bag roret, som også har tidligere har kreeret vampyrfilm som Mørkets Vogtere og Lysets Vogtere, så bli’r det næsten ikke bedre. En underfundig, anderledes og skræmmende sjov vampyr-basker, som overrasker med en blanding af bloody action og klassisk USA-historie, med fokus på slaver og politik.

Noah kan bl.a. streames på Viaplay

Noah (2014) – rating på IMDB: 5,8

Instruktør: Darren Aronofsky

Forventningerne var tårnhøje, da jeg for snart 10 år siden skulle se den spritnye film fra én af mine yndlingsinstruktører, Darren Aronofsky. Men blev de indviet med Noah? Nah, ikke helt. Dog kan den alligevel noget, selvom den måske minder om noget oppustet, episk vrøvl.

Med toppræstationer af både Russell Crowe, Jennifer Connelly og Emma Watson og et budget på hele 160 millioner dollars(!), kan man roligt sige at den både kommer i vandet. Om i forstår min metafor, så synes jeg kort sagt at Noah er en topunderholdende rammersjang, med dejligt store armbevægelser.

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.