Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

René Buchtrup

René Buchtrup

Rating under hvad? 6,0? På IMDB?

Er det ikke den der gamle filmnørde-hjemmeside, hvor En Verden Udenfor ligger nummer et?

Jo gange to. Det er fuldstændig rigtigt. Den go’e gamle hjemmeside IMDB (Internet Movie Database) er en bundsolid hjælper når der skal “slås film op” for at finde ud af om de er noget værd. Man kan som bruger rate en film fra 1 til 10 stjerner, og sjovt nok ligger de bedste film med en score på omkring en 8-9 stykker. Efter mange års erfaring med film (og rating på hjemmesiden) har jeg fundet frem till følgende: at det sjældent kan svare sig med en film med under 6,0 i rating. De svinger simpelthen for meget i kvalitet.

Der er selvfølgelig undtagelser og derfor hylder jeg fem fede actionfilm, som på den store, nørdede internetdatabase er blevet stemplet som “under middel”, men som altså fortjener mere end det.

The Dark Tower kan bl.a. streames på Netflix

The Dark Tower (2017) – rating på IMDB: 5,6

Instruktør: Nicolaj Arcel

Vor egen, danske Arcel var ved at brække nakken på mastodontværket (hele syv bøger af selveste Stephen King) om revolvermanden, Roland, og filmen fik en masse negativ omtale, da den udkom i biograferne i 2017.

Men instruktøren af bl.a. En Kongelig Affære formår altså at skabe en simpel og spændende historie om det gode kamps mod det onde, hvor actionscenerne holder og hvor altid seværdige Idris Elba i hovedrollen, selvfølgelig leverer varen.

Piranha 3D kan bl.a streames på Blockbuster

Piranha 3D (2010) rating på IMDB: 5,5

Instruktør: Alexandre Aja

Det er så torskedumt, så det halve næsten kan være nok. Eller, nu er det jo ikke torsk, men piratfisk det handler om her. Plottet i filmen om nogle forhistoriske piratfisk, som ender med at hærge og dræbe alt hvad de komme i nærheden af, er jo blot en undskyldning for lemlæstelse og action.

Og heldigvis for det..

For når alle løjerne gøres med et stort glimt i øjet, og når legenderne Christopher Llyod (Doc fra Tilbage Til Fremtiden) og Richard Dreyfuss (Hooper fra Dødens Gab) er med, er man i det bedste (blodige) selskab.

The Veteran kan bl.a. streames på Blockbuster

The Veteran (2011) – rating på IMDB: 5,8

Instruktør: Matthew Hope

Den havde du sikkert ikke hørt om. Det er nu også den mest seriøse film på listen. Men jeg skal da lige love for at der er smæk for skillingen, når skydescenerne ellers går i gang på de engelske villaveje. Tak skæbne.

Toby Kebbell spiller soldaten, som vender hjem fra krigen i Afghanistan, som ender med at starte sin egen lille enmandshær op mod en mistænkt terrorgruppe. Det hele er set før, men med en storspillende Kebell i hovedrollen og nogle actionscener, der minder om Paul Greengrass, når han er allerbedst, er troværdigheden og underholdningen sikret fra start til slut.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter kan bl.a. streames på Disney+

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012) – rating på IMDB: 5,9

Instruktør: Timur Bekmambetov

Tænk, hvis den tidligere, amerikanske præsident i smug slog vampyrer ihjel med hans sølvøkse? Det lyder så ufatteligt dejligt dumt, så man enten ryster på hovedet eller griner og får sig en fest med denne præmis.

Jeg er selvfølgelig til det sidste, og med den den russiske instruktør Timur Bekmambetov bag roret, som også har tidligere har kreeret vampyrfilm som Mørkets Vogtere og Lysets Vogtere, så bli’r det næsten ikke bedre. En underfundig, anderledes og skræmmende sjov vampyr-basker, som overrasker med en blanding af bloody action og klassisk USA-historie, med fokus på slaver og politik.

Noah kan bl.a. streames på Viaplay

Noah (2014) – rating på IMDB: 5,8

Instruktør: Darren Aronofsky

Forventningerne var tårnhøje, da jeg for snart 10 år siden skulle se den spritnye film fra én af mine yndlingsinstruktører, Darren Aronofsky. Men blev de indviet med Noah? Nah, ikke helt. Dog kan den alligevel noget, selvom den måske minder om noget oppustet, episk vrøvl.

Med toppræstationer af både Russell Crowe, Jennifer Connelly og Emma Watson og et budget på hele 160 millioner dollars(!), kan man roligt sige at den både kommer i vandet. Om i forstår min metafor, så synes jeg kort sagt at Noah er en topunderholdende rammersjang, med dejligt store armbevægelser.

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.