Forever Young, Forever Old – A Love Story

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Forever Young, Forever Old – A Love Story
Instruktør: Kathrine Skibsted
År: 2021
Genre: Dokumentar

Sikke en smuk lille perle.

De to veninder Karoline og Stine, der begge er i tyverne ser tilbage på fortiden. De snakker om kærlighed, venskab, forliste forhold.

Der er en stor kærlighed imellem dem. En ubestemmelig kærlighed, af den slags, der ikke bliver på lærredet. Den er så tydelig og ligefrem, og den kommer helt op i fjæset på seeren. Den sniger sig direkte i hjertet.

Venskab og kærlighed flyder sammen i ét, og den vil ikke rigtigt slippe taget i dem. Til trods for svigt og uvenskab i fortiden de to unge piger imellem, så er der noget, der ikke forgår!

De har fået en gammel forladt bygning som “legeplads”, og her afdækker de deres fælles fortid på forskellige måder. En stor tegning af dem hver på væggen, hvor modparten tegner og maler den andens følelser, ud fra sit eget perspektiv, og ud fra minder om gode og mindre gode episoder fra tidligere.

De mest rørende og ærlige scener er dem, der viser de to piger i helt åben samtale. Der er ingen tilbageholdenhed, men nogle ting er sværere at tale om end andre. Det stopper dog ikke Karoline og Stine i at afdække en fortid – og en nutid – , der burde kunne sætte tingene lidt i perspektiv for os andre. Ægte ungdomsproblemer med kærester og image bliver taget op her, men uden at det bliver som i et ligegyldigt ungdomsprogram. Næh her kan du sgu mærke følelserne, og det faktum, at der til trods for tidligere svigt (Stine gaflede ham Karoline var vild med), er det der usynlige, ubrydelige bånd. Det er et tegn på noget specielt og åbenlyst.

Hvis du er i tvivl om, hvad ægte kærlighed er, så brug de 25 minutter filmen varer, sammen med Stine og Karoline. Du bliver belønnet.

Forever Young, Forever Old får 5/6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen er set på CPH-DOX

Seneste

5 fantastiske serier, der straks bør forlænges

Der er mange serier der burde stoppe, mens legen er god. Og så er der de få serier, der sagtens kan forsætte.
René Buchtrup prøver at råbe de store Hollywood-studier op med denne liste, over serier der straks bør forlænges.

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.