Forever Young, Forever Old – A Love Story

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Forever Young, Forever Old – A Love Story
Instruktør: Kathrine Skibsted
År: 2021
Genre: Dokumentar

Sikke en smuk lille perle.

De to veninder Karoline og Stine, der begge er i tyverne ser tilbage på fortiden. De snakker om kærlighed, venskab, forliste forhold.

Der er en stor kærlighed imellem dem. En ubestemmelig kærlighed, af den slags, der ikke bliver på lærredet. Den er så tydelig og ligefrem, og den kommer helt op i fjæset på seeren. Den sniger sig direkte i hjertet.

Venskab og kærlighed flyder sammen i ét, og den vil ikke rigtigt slippe taget i dem. Til trods for svigt og uvenskab i fortiden de to unge piger imellem, så er der noget, der ikke forgår!

De har fået en gammel forladt bygning som “legeplads”, og her afdækker de deres fælles fortid på forskellige måder. En stor tegning af dem hver på væggen, hvor modparten tegner og maler den andens følelser, ud fra sit eget perspektiv, og ud fra minder om gode og mindre gode episoder fra tidligere.

De mest rørende og ærlige scener er dem, der viser de to piger i helt åben samtale. Der er ingen tilbageholdenhed, men nogle ting er sværere at tale om end andre. Det stopper dog ikke Karoline og Stine i at afdække en fortid – og en nutid – , der burde kunne sætte tingene lidt i perspektiv for os andre. Ægte ungdomsproblemer med kærester og image bliver taget op her, men uden at det bliver som i et ligegyldigt ungdomsprogram. Næh her kan du sgu mærke følelserne, og det faktum, at der til trods for tidligere svigt (Stine gaflede ham Karoline var vild med), er det der usynlige, ubrydelige bånd. Det er et tegn på noget specielt og åbenlyst.

Hvis du er i tvivl om, hvad ægte kærlighed er, så brug de 25 minutter filmen varer, sammen med Stine og Karoline. Du bliver belønnet.

Forever Young, Forever Old får 5/6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen er set på CPH-DOX

Seneste

Judgment In Nuremberg

Retsopgøret mod de ukendte bagmænd, bag nogle af historiens største forbrydelser mod menneskeheden. En film, der stiller de rigtige spørgsmål, og besvarer dem så fyldestgørende som det nu er muligt.
Filmen er et mesterværk, som enhver filmelsker bør se!

Old

Hvis man køber sig ind på præmissen om en Twilight Zone / B-filmagtig fortælling, og hvis man kan sluge nogle kameler undervejs, vil man højst sandsynligt få en ganske fornøjelig og gysende tur i biografmørket

Hvor Kragerne Vender

Hjertevarm og rørende satire, med en fremragende Rosalinde Mynster i hovedrollen, som datteren, der vender hjem til Udkantsdanmark. Et brag af en debutfilm.

The Greatest Showman

Hvis man er til musicals, er Greatest Showman en must see-oplevelse. En smuk kærlighedsfortælling, om at rejse sig, når livet er svært, og aldrig at give slippe på ens drømme.

Kammerater!

Flot indblik bag facaden på en politik ideologi og et menneskesyn, der giver magthaverne overhånden i alle henseender.
Skynd jer i biografen og se den!

Call Me By Your Name

Nicolai må efter (endnu) et gensyn konstatere, at Call Me By Your Name er én af de klareste, filmiske beskrivelser af en forelskelse, som han kan komme i tanke om.

Den Gode Spion

Altid seværdige Cumberbatch spiller den helt almindelige sælger og familiefar, som rekrutteres som spion af MI6 og CIA.
Skuespillet over hele linen er forrygende og spændingen udløses uden larmende skuddueller.

In The Heights

Moviemaniacs nye skribent, Nicolai, er i den grad overbevist: In The Heights er den bedste musical siden La La Land, der imponerer som et stort, opløftende, filmisk vidunder.
En hyldest til alle med en stor drøm i hjertet!