Forever Young, Forever Old – A Love Story

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Forever Young, Forever Old – A Love Story
Instruktør: Kathrine Skibsted
År: 2021
Genre: Dokumentar

Sikke en smuk lille perle.

De to veninder Karoline og Stine, der begge er i tyverne ser tilbage på fortiden. De snakker om kærlighed, venskab, forliste forhold.

Der er en stor kærlighed imellem dem. En ubestemmelig kærlighed, af den slags, der ikke bliver på lærredet. Den er så tydelig og ligefrem, og den kommer helt op i fjæset på seeren. Den sniger sig direkte i hjertet.

Venskab og kærlighed flyder sammen i ét, og den vil ikke rigtigt slippe taget i dem. Til trods for svigt og uvenskab i fortiden de to unge piger imellem, så er der noget, der ikke forgår!

De har fået en gammel forladt bygning som “legeplads”, og her afdækker de deres fælles fortid på forskellige måder. En stor tegning af dem hver på væggen, hvor modparten tegner og maler den andens følelser, ud fra sit eget perspektiv, og ud fra minder om gode og mindre gode episoder fra tidligere.

De mest rørende og ærlige scener er dem, der viser de to piger i helt åben samtale. Der er ingen tilbageholdenhed, men nogle ting er sværere at tale om end andre. Det stopper dog ikke Karoline og Stine i at afdække en fortid – og en nutid – , der burde kunne sætte tingene lidt i perspektiv for os andre. Ægte ungdomsproblemer med kærester og image bliver taget op her, men uden at det bliver som i et ligegyldigt ungdomsprogram. Næh her kan du sgu mærke følelserne, og det faktum, at der til trods for tidligere svigt (Stine gaflede ham Karoline var vild med), er det der usynlige, ubrydelige bånd. Det er et tegn på noget specielt og åbenlyst.

Hvis du er i tvivl om, hvad ægte kærlighed er, så brug de 25 minutter filmen varer, sammen med Stine og Karoline. Du bliver belønnet.

Forever Young, Forever Old får 5/6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen er set på CPH-DOX

Seneste

Saw X Konkurrence

Vind 2 biografbilletter til SAW X – den tiende Saw-film, som fortæller det hidtil ufortalte kapitel om morderen Jigsaw!

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.