Forever Young, Forever Old – A Love Story

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Forever Young, Forever Old – A Love Story
Instruktør: Kathrine Skibsted
År: 2021
Genre: Dokumentar

Sikke en smuk lille perle.

De to veninder Karoline og Stine, der begge er i tyverne ser tilbage på fortiden. De snakker om kærlighed, venskab, forliste forhold.

Der er en stor kærlighed imellem dem. En ubestemmelig kærlighed, af den slags, der ikke bliver på lærredet. Den er så tydelig og ligefrem, og den kommer helt op i fjæset på seeren. Den sniger sig direkte i hjertet.

Venskab og kærlighed flyder sammen i ét, og den vil ikke rigtigt slippe taget i dem. Til trods for svigt og uvenskab i fortiden de to unge piger imellem, så er der noget, der ikke forgår!

De har fået en gammel forladt bygning som “legeplads”, og her afdækker de deres fælles fortid på forskellige måder. En stor tegning af dem hver på væggen, hvor modparten tegner og maler den andens følelser, ud fra sit eget perspektiv, og ud fra minder om gode og mindre gode episoder fra tidligere.

De mest rørende og ærlige scener er dem, der viser de to piger i helt åben samtale. Der er ingen tilbageholdenhed, men nogle ting er sværere at tale om end andre. Det stopper dog ikke Karoline og Stine i at afdække en fortid – og en nutid – , der burde kunne sætte tingene lidt i perspektiv for os andre. Ægte ungdomsproblemer med kærester og image bliver taget op her, men uden at det bliver som i et ligegyldigt ungdomsprogram. Næh her kan du sgu mærke følelserne, og det faktum, at der til trods for tidligere svigt (Stine gaflede ham Karoline var vild med), er det der usynlige, ubrydelige bånd. Det er et tegn på noget specielt og åbenlyst.

Hvis du er i tvivl om, hvad ægte kærlighed er, så brug de 25 minutter filmen varer, sammen med Stine og Karoline. Du bliver belønnet.

Forever Young, Forever Old får 5/6 hamre:
🔨🔨🔨🔨🔨

Filmen er set på CPH-DOX

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.