Don’t Make Me Go

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Don’t Make Me Go

Instruktør: Hannah Marks

År: 2022

Genre: Drama, Komedie

Kan streames på Amazon Prime fra d. 15. juli

Hvis du fik at vide, du havde én dag tilbage at leve i, hvad ville du så gøre?

Det er måske at sætte Nik & Jay’s lommefilosofiske sætning fra “En Dag Tilbage” en smule på spidsen efter at have set roadtrip-filmen, Don’t Make Me Go. Der sad jeg med lidt våde øjne og tænkte over, hvordan jeg selv ville reagere og ikke mindst, handle, hvis jeg havde at vide, at jeg har et år tilbage at leve i.

Det er filmens hovedperson, Max Park (John Cho) der har været et smut ved lægen, og fået denne noget overraskende og tragiske udmelding, at han har en svulst i hjernen. Hvis han vil have den ud, er der tyve procent chance for at han ikke overlever operationen.

Han har en 15-årig datter, Wally (Mia Isaac) som han er nødt til at fortælle dette til. En travl teenager, som nyder sommeren med hendes venner, fester og fyre. Ja, der er i hvert fald en ret lækker fyr hun dater, men han ved ikke helt om han gider det med et fast forhold.

Da Wally var spæd, forlod hendes mor hende og John, til fordel for en ny mand. Johns forældre lever ikke mere, så han er den eneste i hendes liv. Det føles som en umulig opgave at forberede sig selv og ikke mindst, sin datter, på en snak om fremtiden, når han ikke ved, hvor lang tid han har at leve i. Så i stedet at fortælle Wally den tragiske nyhed, beslutter han at de skal på roadtrip gennem USA, for at nå til hans High Schhols 20-års reunion-fest.

Wally synes det er lidt underligt, at hun skal slæbes med til sådan et event, men han håber på at rende ind i hans gamle kammerat, Dale, som var manden ekskonen rendte afsted med dengang. Måske at de vil forbarme sig og kaste deres kærlighed på hans dejlige datter, som han er bange for at miste.

Hvis jeg skal kategorisere Don’t Make Me Go indenfor en genre, vil jeg kalde det en feel-good film. En sød, charmerende og rørende film, som heldigvis aldrig kammer over i det overdrevet sentimentale. Den lever af et fint, lille manuskript og de to hovedrollers præstationer. Heldigvis kan både John Cho og det uskrevne blad, Mia Isaac, bære det. De er troværdige i hinandens selskab, og man tror på at de er far og datter.

Cho har de seneste år imponeret med flere alvorlige roller (vi er nu langt væk fra hans gennembrudsrolle i stener-komedierne, Harold And Kumar fra midt-nullerne), og denne rolle, som kriseramt far til teenagedatter, er bestemt ingen undtagelse. Men Isaac imponerer ligeså, i rollen som datteren, som kastes ud i en lang, ufrivillig køretur. Hendes lige dele selvtillid og usikkerhed som elskelig teenagetøs, kan man ikke andet end at holde af, og dette er selvfølgelig takket være hendes skuespilpræstation.

Det bliver hjerteskærrende i filmens slutning, hvor der sker noget meget dramatisk og overraskende. Men, så husker man tilbage på filmens start, hvor Wally lover følgende til filmens publikum: You’re not gonna like the way this story ends, but I think you’re gonna like this story.

Dette kan jeg kun nikke anerkendende til. Så selvom Don’t Make Me Go ikke føles revolutionerende, når det drejer sig om emnerne forældre/børn, livstruende sygdomme eller for den sags skyld, road trip på film, så vinder den alligevel i sidste ende.

Don’t Make Me Go får 4/6 hamre:

🔨🔨🔨🔨

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: