De Utrolige 2 anmeldelse

Copyright: Pixar
Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Mere James Bond end børnefilm, men pyt, for den utrolige superheltefamilie er tilbage i en 2’er som er lige så god som 1’eren!

De Utrolige 2 kan bl.a. streames på Disney+

Da jeg sidste år fandt ud af at der ville komme en efterfølger til “De Utrolige” fra 2004, rystede jeg på hovedet og tænkte:  åh nej.

Ja, jeg er godt klar over at Toy Story-trilogien blev en fantastisk sammenhængende filmserie med stort hjerte og stort overskud og fortællerlyst. Men hvorfor en 2’er så mange år efter? Havde Pixar ikke lært noget af brølerne, de på grænsen til katastrofale Biler-efterfølgere?

Bare rolig alle sammen. I kan ånde lettet op: Pixar has done it again! De har gjorde min tvivl til skamme! “De Utrolige 2” er mindst ligeså så utrolig som sin forgænger!

Filmen lægger ud lige efter hændelserne i film nr. 1. Superheltefamilien får selvfølgelig skylden for alle de store ødelæggelser skurken, også selvom de prøver at stoppe en superskurken, Undergraveren. For samfundet kan ikke forstå superheltene. De findes unødvendige. Alt ser håbløst ud indtil rigmanden, Winson Deavor, og hans søster, Evylyn Deavor, tilbyder dem et job. Men dette kræver at mor i familien, Elastipigen, kommer i arbejdstøjet og ikke Hr. Utrolig, som ender som “hjemmegående husfar”. Rollerne er byttet om og dette kræver noget fra den ellers i forvejen pressede familie med superkræfter.

“De Utrolige 2” er en to timer lang, tegnet spandex-fest af højt format. Den er forrygende skarpt skrevet, replikkerne bliver sprudlende leveret, (bl.a Holly Hunter, Samuel L. Jackson og Bob Odenkirk) animationen er blændende flot hele vejen igennem og musikken blæser én omkuld med et soundtracket som var det en spionfilm ala James Bond fra 60’erne.

Faktisk er der mere gammeldaws spionagefilm over “De Utrolige 2” end en børnetegnefilm. Heldigvis da.

Det er næsten noget “The Winter Soldier”-ish (ja, den 2. film med Captain America) over den. Faktisk er jeg ikke sikker på alle unger (hvert fald ikke de mindste) vil få meget ud af det nye kapitel om de utrolige superhelte. Den tager sig nemlig god tid til at fortælle sin historie og bl.a. reflekterer over temaer som familie, kærlighed og mænd og kvinders roller i samfundet.

Men det er vel også okay at alle børn ikke er inviteret med til superhelte-festen? Den har aldersgrænse på 7 år og det giver fint mening ift. filmens billed og lyd-side som ofte bliver Batman-mørk og skummel i nuancerne når filmens skurk fremtoner på lærrederet.

Sidstnævnte tema føles aktuelt i dagens samfund og prikker på #meetoo-manerer til de oldgamle kvinde-kende-din-plads-værdier som heldigvis synes uddøde i 2018.

De sjoveste scener er simpelthen dem hvor Hr. Utrolig er ved at gå ud af sit gode skind da han skal passe børnene hjemme. Især når man både skal rose sin kone for det arbejde han selv gerne vil have, hjælpe knægten med matematikken, fixe teenagedatterens ødelagte kærlighedsliv, samt det sjoveste,- håndtere babyens, før usete, og nu, nyopdagede, superheltekræfter. Jack-Jack har nemlig overraskende mange ting han kan (hvem sagde ild, monster-forvandling og gå-igennem-døre).

Med “De Utrolige 2” føles det som om at Pixar er vendt hjem. Til det sted hvor de gode fortællinger findes og hvor hjertet er på rette sted – hele vejen. 

Filmen er en must-see til alle animations-fans der har hungret efter go’e gamle Pixar. Dengang hvor de lavede film som ikke altid havde lette løsninger til de svære dilemaer og dengang et animationsselskab kunne kreere historier som ingen andre.

De Utrolige 2 får 5 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Årets Film 2024 (Andreas Top 10)

2024 var et noget blandet filmår, for mig.
Det var såmænd ikke fordi der manglede gode og spændende filmprojekter, men simpelthen fordi jeg ikke fik set ret mange af dem…
Ikke godt nok, jeg ved det, men her har i altså min Top 10 for filmåret 2024.
God fornøjelse

Emilia Pérez

Nicolai har denne gang anmeldt en mexicansk musical om en transkvinde, der skal finde sig tilpas i et nyt liv.

Emilia Pérez, har meget på hjertet, men den kan dog ikke bærer alle sine ambitioner og ender med at kunne mindre end den egentlig vil.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Pusher-trilogien

Velkommen til den første 4k-anmeldelse i det nye år! René anmelder ikke blot én, men et helt boxset, som bugner af ekstra spillefilm og ekstra materiale. Det er rigeligt at snakke om, når Pusher-trilogien bli’r anmeldt…

Babygirl

Nicolai har denne gang anmeldt en erotisk thriller, som både er vovet, hed, intens og samtidig følsom og meget kompleks.

Babygirl har mange tangenter at spille på og oveordnet spiller det hele mere end godt nok til at være en biograftur værdig!

The Room

For seks år siden anmeldte René Buchtrup “verdens dårligste film” til bundkarakter. Nu har tonen fået en helt anden lyd. Læs hans (nye) anmeldelse af The Room…

Årets Film 2024 (Nicolais Top 10)

I Moviemaniacs tilbageblik på det nu forgangne år 2024, er det nu Nicolais tur til at dele ud af sine filmiske højdepunkter, hvor der så er tale om en bred perlette af både store værker og små gemte perler, som alle gjorde massivt indtryk.

Årets Film 2024 (Renés Top 10)

Filmåret 2024 har i følge René Buchtrup været fantastisk og det har kort sagt været enormt svært at fravælge film til den endelige TOP 10. Men det er selvfølgelig lykkedes, og her får I listen. Rigtig god fornøjelse..

Better Man

Hvis man vil slutte året af med et brag i biografen, som giver en lyst til at danse og hoppe ind i 2025, jamen så har Nicolai et ganske godt bud på dette, via Better Man, som fortæller historien om popikonet Robbie Williams, som så bliver skildret som en abe.