De Utrolige 2 anmeldelse

René

René

Mere James Bond end børnefilm, men pyt, for den utrolige superheltefamilie er tilbage i en 2’er som er lige så god som 1’eren!

af René Buchtrup

De Utrolige 2 havde biografpremiere d. 30. august 2018

Da jeg sidste år fandt ud af at der ville komme en efterfølger til “De Utrolige” fra 2004, rystede jeg på hovedet og tænkte:  åh nej.

Ja, jeg er godt klar over at Toy Story-trilogien blev en fantastisk sammenhængende filmserie med stort hjerte og stort overskud og fortællerlyst. Men hvorfor en 2’er så mange år efter? Havde Pixar ikke lært noget af brølerne, de på grænsen til katastrofale Biler-efterfølgere?

Bare rolig alle sammen. I kan ånde lettet op: Pixar has done it again! De har gjorde min tvivl til skamme! “De Utrolige 2” er mindst ligeså så utrolig som sin forgænger!

Filmen lægger ud lige efter hændelserne i film nr. 1. Superheltefamilien får selvfølgelig skylden for alle de store ødelæggelser skurken, også selvom de prøver at stoppe en superskurken, Undergraveren. For samfundet kan ikke forstå superheltene. De findes unødvendige. Alt ser håbløst ud indtil rigmanden, Winson Deavor, og hans søster, Evylyn Deavor, tilbyder dem et job. Men dette kræver at mor i familien, Elastipigen, kommer i arbejdstøjet og ikke Hr. Utrolig, som ender som “hjemmegående husfar”. Rollerne er byttet om og dette kræver noget fra den ellers i forvejen pressede familie med superkræfter.

“De Utrolige 2” er en to timer lang, tegnet spandex-fest af højt format. Den er forrygende skarpt skrevet, replikkerne bliver sprudlende leveret, (bl.a Holly Hunter, Samuel L. Jackson og Bob Odenkirk) animationen er blændende flot hele vejen igennem og musikken blæser én omkuld med et soundtracket som var det en spionfilm ala James Bond fra 60’erne.

Faktisk er der mere gammeldaws spionagefilm over “De Utrolige 2” end en børnetegnefilm. Heldigvis da.

Det er næsten noget “The Winter Soldier”-ish (ja, den 2. film med Captain America) over den. Faktisk er jeg ikke sikker på alle unger (hvert fald ikke de mindste) vil få meget ud af det nye kapitel om de utrolige superhelte. Den tager sig nemlig god tid til at fortælle sin historie og bl.a. reflekterer over temaer som familie, kærlighed og mænd og kvinders roller i samfundet.

Men det er vel også okay at alle børn ikke er inviteret med til superhelte-festen? Den har aldersgrænse på 7 år og det giver fint mening ift. filmens billed og lyd-side som ofte bliver Batman-mørk og skummel i nuancerne når filmens skurk fremtoner på lærrederet.

Sidstnævnte tema føles aktuelt i dagens samfund og prikker på #meetoo-manerer til de oldgamle kvinde-kende-din-plads-værdier som heldigvis synes uddøde i 2018.

De sjoveste scener er simpelthen dem hvor Hr. Utrolig er ved at gå ud af sit gode skind da han skal passe børnene hjemme. Især når man både skal rose sin kone for det arbejde han selv gerne vil have, hjælpe knægten med matematikken, fixe teenagedatterens ødelagte kærlighedsliv, samt det sjoveste,- håndtere babyens, før usete, og nu, nyopdagede, superheltekræfter. Jack-Jack har nemlig overraskende mange ting han kan (hvem sagde ild, monster-forvandling og gå-igennem-døre).

Med “De Utrolige 2” føles det som om at Pixar er vendt hjem. Til det sted hvor de gode fortællinger findes og hvor hjertet er på rette sted – hele vejen. 

Filmen er en must-see til alle animations-fans der har hungret efter go’e gamle Pixar. Dengang hvor de lavede film som ikke altid havde lette løsninger til de svære dilemaer og dengang et animationsselskab kunne kreere historier som ingen andre.

De Utrolige 2 får 5 ud af 6 hamre:

🔨🔨🔨🔨🔨

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.