De Bedste Edgar Wright-film

René

René

Når filmnørder laver film, er der ofte med referencer til andre film. De bedste instruktører finder inspiration fra gamle sci-fi, action og horror-film, som mange af os dødelige ikke anede eksisterede

Den største (og måske mest kendte) filmnørd, instruktør Quentin Tarantino, har ofte ytret sin kærlighed til en masse gamle film. Så har han hugget med arme og ben, og på en enestående og unik måde formået at kreere det til sit helt eget.

Den engelske filminstruktør, Edgar Wright, der debuterede i midthalvfemserne med western-filmen, A Fistful Of Fingers, brød for alvor i gennem i midt-nullerne, med hans action-komedie, Shaun Of The Dead, som hylede zombie-genren. Denne film blev starten af hans elskede Cornetto-trilogi, med makkerparret Nick Frost og Simon Pegg i spidsen.

Ligesom Tarantino er Wright en ener. Han formår at kreere energiske film, som hylder den trivielle hverdag og mødet med det vilde og fandenivoldske point of no return, hvor de kedelige hovedpersoner, bliver tvunget til at give deres bedste for at redde dagen.

Her får i mit bud på den kreative og sprudlende englænders tre bedste film, som heldigvis bliver fremhævet

Scott Pilgrim Mod Verden kan bl.a. streames på Viaplay

3. Scott Pilgrim Mod Verden (2010)

Når man snakker om meget vellykkede adaptioner af bøger og tegneserier, synes jeg Scott Pilgrim rammer overordentligt plet. Den er weird på den fede måde og den sprudler af overskud og rendyrket, god energi.

Egentlig er det en straight story Wright vil fortælle,- om en ung fyr, som spiller (fesent) bas i bandet, med det grimmeste navn, Sex-Bob-omb. Han føler at hans kæreste er liiidt for ung til ham, og pludselig en dag, render han ind i en ultra cool og mega seje pige, Ramona. Han dropper sin unge kæreste til fordel for Ramona, men pludselig skal han kæmpe mod hendes mange eks-kærester. I bedste street-fighter stil.

Det er syret, det er langt ude og det er egentlig bare mega awesome! Scott Pilgrim er et syretrip man blot har lyst til at forsætte at være høj på. Al den energi, al det overskud og al den humor. Michael Cera er nørdet og kæk i titelrollen, egentlig blot som man kunne forvente af netop ham.

“I don’t think I can hit a girl, they’re soft…”

2. Shaun Of The Dead (2004)

Shaun Of The Dead kan bl.a. streames på Amazon Prime

Wrights store gennembrudsfilm. Den første af Cornetto-trilogien. En hyldest til både Romeros zombie-klassiker, og samtidig sin helt egen zombie-action-komedie.

Simon Pegg spiller den uambitiøse mand i trediverne, som er ret tilfreds, hvis han kan få lov til at drikke sine øl på den lokale pub med bedstevennen og se sin kæreste en gang i mellem. Også selvom at arbejdet går skidt, og ja, forholdet er endnu værre. Men da zombier pludselig begynder at hærge i gaderne, er han nødt til at tage aktion…

Den kære brite har et skarpt øje for hverdagens små (og store) udfordringer, og når han kombinerer dette med et næsten samfundskritisk og yderst humoristisk blik (er vi alle zombier i hverdagens travle hamsterhjul?) , tilsat en god sjat zombieaction, bli’r det faktisk ikke bedre. Pegg og Frost har en enestående kemi som best pals og ping ponger, så englene synger.

“Bash em in the headthat seems to work out”

Hott Fuzz kan bl.a. strames på Amazon Prime
  1. Hot Fuzz (2007)

Hvis jeg skal nævne én film, som jeg anser som den bedste action-komedie, så må det uden tvivl være Hot Fuzz.

Pegg spiller den ustoppelige ordensmaskine, betjenten Nicholas Angel, som Londons politi er ved at brække sig over. Han bliver sendt ud til den lille by, Sanford på bøhlandet, hvor kriminaliteten er så lav, så det driver ham til vanvid. Det bliver ikke meget bedre, da han er tvunget til at arbejde sammen med den dovne Danny Butterman, som ikke just deler hans store arbejdsmoral. Men måske det umage makkerpar kan lære noget af hinanden og måske arbejde sammen om nogle underlige mord, som pludselig finder sted…

Wright har ikke blot formået at kreere en hyldest til den klassiske, amerikanske politifilm , men også den klassiske buddy movie. Med sin lynhurtige og skarpe klipning, samt en formidabel lyd og billedside, formår han at skabe et højt og energisk tempo i filmen, som understøtter en dynamik, som ligger solid bund for de knivskarpe og lårklaskende dialoger i filmen. Pegg og Frost kandiderer som det bedste makkerpar i filmhistorien nogensinde, og begejstringen vil ingen ende ta’ i filmens sidste halvdel, hvor den unikke duo går full Bad Boys For Life.

Have you ever fired your gun up in the air gone aaaggghh?

Seneste

Jim Sheridan´s fem bedste film

Når den irske mester folder sig ud, så er der filmmagi til os.
Jim Sheridan laver nogle helt fænomenale film. Her er hans fem bedste

House Of Gucci

Gucci-filmen er som en frossen pizzasnegl, som gerne vil sælge sig selv som en bid af Italien. Men det er desværre langt fra tilfældet her. Et melodrama som aldrig bliver spændende, med masser af fjollerier, som aldrig bliver sjove.

Khorshid (Solens Børn)

Fantastisk film om børnearbejdere i Teheran´s barske gader.
Majid Majidi sætter et flot og vigtigt fokus på børns vilkår verden over, og han rammer en realistisk og rørende tone, uden at blive oversentimental.

Titane

Nicolai har denne gang anmeldt Titane, der er årets vinder af den gyldne palme ved Cannes-filmfestivalen.
I flg. hans anmeldelse, er der tale om et af dette års vildeste og mest unikke film, som nok ikke er for alle, men som dog kan give en stor oplevelse.

De Bedste Edgar Wright-film

Filmnørden Edgar Wright er en ener i britisk film. Hans mix mellem hverdagskomik og det vilde og voldsomme, har skabt en stor fanskare.
Her får i René Buchtrups bud på hans tre bedste film.

Jurassic Park

En milepæl i filmhistorien, et stykke filmmagi, signeret Steven Spielberg.
Jurassic Park viser alt det han kan, og gør bedst.
Nyd et godt gensyn, folkens

Venuseffekten

Nicolai har denne gang anmeldt et godt bud på årets bedste danske film, nemlig Venuseffekten, som er noget så sjældent som en sanselig film, der handler lige så meget om vigtigheden ved kærlighed til andre som kærlighed til en selv.

Shang-Chi and The Legend Of The Ten Rings

Den seneste MCU-film til hjemmebiografen, kan bryste sig af at være én af de bedste! Der er dømt æstetik som klassikeren Tiger I Spring og så byder den på én af de bedste og mest nuancerede filmskurke.
Shang-Chi er en stor anbefaling herfra!