Critters Attack!

Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Critters Attack!
Instruktør: Bobby Miller
Produktionsår: 2019
Genre: Gys / Sci-Fi / Komedie
. Er udkommet på blu-ray.

Sci-fi gyser-komedier fra 80’erne er noget helt særligt, og min favorit er uden tvivl Fred Dekker’s Night of the Creeps fra 1986. I den udspiller der sig et vanvittigt scenarie, hvor rum-larver springer ind i munden på nogle stakkels universitetsstuderende, og omdanner dem til zombier. En helt sublim sjov og underholdende film, som leverer den ene memorable one liner efter den anden. I 1986 så den første Critters-film ligeledes dagens lys, og den fik i første omgang tre efterfølgere, den sidste i 1992. Jeg må smide hovedet på skafottet og indrømme, at jeg, trods deres kult-status, ikke har set nogle af disse. Så da jeg fik dette nye skud på stammen leveret på blu-ray, var det med blank Critter-tavle.

I Critters Attack! lander en rumsonde med nogle små behårede bæster i en lille amerikansk flække. Disse små hårbolde går raskt i gang med at fortærer, hvem end som kommer deres vej forbi. Den første stakkel som står for skud er et sushi-bud, og de små frådende monstre viser i deres første scene god smag, da de ikke alene guffer budet, men også den lækre sushi.

Sideløbende med dette bliver vi introduceret for den 20-årige Drea. Hun drømmer om at komme på det samme lokale universitet, som hendes afdøde mor gik på. Hun ser sig dog nødsaget til at påtage sig et børnepasser-job for en professor, da det måske kunne være en vej uden om skolens benhårde optagelseskrav. Og BUM, så har vi vores lille bande som skal bekæmpe critters: Drea, hendes bror Phillip, og de to børn som hun passer. De får desuden hjælp af en tungt bevæbnet Aunt Dee, en karakter som også figurerede i franchisens tidligere film.  

Alt dette kunne jo have været en fint vink til de så populære 80’ere. Men der er på ingen måde tale om en lækker homage til disse. Critters Attack! er en tv-film, og der har tydeligvis ikke været budget til at skabe et kitschet retro-univers, som vi eksempelvis ser det i Stranger Things.

Grundstenene er egentlig lagt: nasty behårede rumvæsener falder ned fra himlen, og begynder at fråde sig i menneskekød, en “sej” gruppe unge tager kampen op. Desværre falder det hele hurtigt til jorden. Som sagt er den visuelle side sølle, og det er tydeligvis en TV-film i ordets værste betydning. Skuespillet er desuden ganske rædsomt, og karaktererne er mildest talt forglemmelige, og så er der humoren… Man forsøger sig med humor og one liners, og til tider trak jeg da også på smilebåndet. Men når alt kommer til alt er dialogen simpelthen for ringe, og filmen er et blegt forsøg på at lave et b-gys, som man gjorde det i de glade 80’ere. Men at føre det ud i livet er altså en kunst, og kan kun lade sig gøre hvis man har en vision (og muligvis et større budget). Dette har desværre ikke været tilfældet med Critters Attack! 

Critters Attack! får: 2/6
🔨 🔨     

Tak til Pr Nordic                                      

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.