Critters Attack!

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Critters Attack!
Instruktør: Bobby Miller
Produktionsår: 2019
Genre: Gys / Sci-Fi / Komedie
. Er udkommet på blu-ray.

Sci-fi gyser-komedier fra 80’erne er noget helt særligt, og min favorit er uden tvivl Fred Dekker’s Night of the Creeps fra 1986. I den udspiller der sig et vanvittigt scenarie, hvor rum-larver springer ind i munden på nogle stakkels universitetsstuderende, og omdanner dem til zombier. En helt sublim sjov og underholdende film, som leverer den ene memorable one liner efter den anden. I 1986 så den første Critters-film ligeledes dagens lys, og den fik i første omgang tre efterfølgere, den sidste i 1992. Jeg må smide hovedet på skafottet og indrømme, at jeg, trods deres kult-status, ikke har set nogle af disse. Så da jeg fik dette nye skud på stammen leveret på blu-ray, var det med blank Critter-tavle.

I Critters Attack! lander en rumsonde med nogle små behårede bæster i en lille amerikansk flække. Disse små hårbolde går raskt i gang med at fortærer, hvem end som kommer deres vej forbi. Den første stakkel som står for skud er et sushi-bud, og de små frådende monstre viser i deres første scene god smag, da de ikke alene guffer budet, men også den lækre sushi.

Sideløbende med dette bliver vi introduceret for den 20-årige Drea. Hun drømmer om at komme på det samme lokale universitet, som hendes afdøde mor gik på. Hun ser sig dog nødsaget til at påtage sig et børnepasser-job for en professor, da det måske kunne være en vej uden om skolens benhårde optagelseskrav. Og BUM, så har vi vores lille bande som skal bekæmpe critters: Drea, hendes bror Phillip, og de to børn som hun passer. De får desuden hjælp af en tungt bevæbnet Aunt Dee, en karakter som også figurerede i franchisens tidligere film.  

Alt dette kunne jo have været en fint vink til de så populære 80’ere. Men der er på ingen måde tale om en lækker homage til disse. Critters Attack! er en tv-film, og der har tydeligvis ikke været budget til at skabe et kitschet retro-univers, som vi eksempelvis ser det i Stranger Things.

Grundstenene er egentlig lagt: nasty behårede rumvæsener falder ned fra himlen, og begynder at fråde sig i menneskekød, en “sej” gruppe unge tager kampen op. Desværre falder det hele hurtigt til jorden. Som sagt er den visuelle side sølle, og det er tydeligvis en TV-film i ordets værste betydning. Skuespillet er desuden ganske rædsomt, og karaktererne er mildest talt forglemmelige, og så er der humoren… Man forsøger sig med humor og one liners, og til tider trak jeg da også på smilebåndet. Men når alt kommer til alt er dialogen simpelthen for ringe, og filmen er et blegt forsøg på at lave et b-gys, som man gjorde det i de glade 80’ere. Men at føre det ud i livet er altså en kunst, og kan kun lade sig gøre hvis man har en vision (og muligvis et større budget). Dette har desværre ikke været tilfældet med Critters Attack! 

Critters Attack! får: 2/6
🔨 🔨     

Tak til Pr Nordic                                      

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.