Castle Rock anmeldelse

René

René

af René Buchtrup

Der er dømt Stephen King Greatest Hits med HBO-serien “Castle Rock”, proppet med herlige referencer til hans tidligere værker. Den er efter tre afsnit MEGET bing-watchable!

(Anmeldelsen er baseret på Castle Rocks tre første afsnit)

Jeg kan ikke komme i tanke om nogen mere populær forfatter end Stephen King. Tænk på de utallige gange hans bøger er blevet filmatiseret.

Jeg er fan af manden. Den måde King kan skabe nogle helt særlige universer som forener mystik, spænding og nogle ekstremt gode karakterer. Der er få i verden som har den særlige evne.

Få gange er det lykkedes dygtige filmskabere at kreere mesterværker udfra hans litterære værker. Det er lykkedes at fange Kings særlige steminger via billeder, musik, replikker, så det hele er gået op i en højere enhed.

Jeg har kun læst et par stykker, men har til gengæld set de fleste af alle af filmatiseringerne. Alt fra de fremragende “Ondskabens Hotel” (1980) og “Sammenhold” (1986), til de slatne “Dreamcatcher” (2003) og “Maximum Overdrive” (1986).

J.J. Abrams og Stephen King står bag “Castle Rock”. Den er proppet med skønne, nørdede referencer til Kings tidligere værker. Den handler endda om fængslet fra “En Verden Udenfor” (1994), Shawskank, som fra én af de første scener skal have ny fængselsinspektør. For den tidligere inspektør, Dale Lacy (Terry O’Quinn), som ellers er en velset mand, har et par hemmeligheder i lasten. Han har bare lige valgt at begå selvmord.

Han har taget en dreng til dreng og sat ham i et bur. Gemt fuldstændig væk afsides i Shawshank. Fængselsbetjentene finder den unge mand, som kigger underligt på dem med store, udspilede øjne og siger navnet “Henry Deaver”. Men hvem er den unge mand? Hvorfor er der ingen der ved hvad han sidder der for?

Henry Deaver er advokat men voksede op som barn i Castle Rock og for ham er det ikke nemt at komme tilbage til hans barndomsby. Men hvorfor bliver hans navn nævnt af “manden i buret”?

Den unge mand bliver spillet af Bill Skarsgård som bl.a. spillede klovnen Pennywise i Stephen King-filmatiseringen “It” fra 2017. I de tre første afsnit siger han næsten ikke et ord. Men det behøver han heller ikke. Han er helvedes spooky alligevel. Hans udspilede, store øjne bærer på nogle hemmeligheder.

“Castle Rock” er fra første sekund yderst bing-watchable og det er i den grad lykkedes at skabe et univers som er dragende, mystisk og spændende. Netop det man forbinder med Stephen King når det går allerbedst.

Jeg glæder mig som en sindsyg til 4. afsnit og krydser fingre for at det høje niveau fortsætter og at der kommer nogle svar på de mange spørgsmål der er blevet stillet.

Castle Rock får 4 ud af 6 hamre:

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.