Bros

Nicolai Kristiansen

Nicolai Kristiansen

Instruktør: Nicholas Stoller
År: 2022.
Genre: Komedie.
Biografpremiere: 06/10.

Kærlighed er nu engang kærlighed, uanset hvem det er mellem og hvordan det føles.

Dette er der lavet utallige film om og en af dem er den romantiske komedie Bros af Nicholas Stoller.

Bros er faktisk en særlig størrelse blandt romantiske komedier, da der her er tale om den første LGBT romantiske-komedie som er lavet af et større Hollywood-studie og skønt Nicholas Stoller har instrueret den, så er denne film dog 100% Billy Eichners hjertebarn, da han både har skrevet manuskript, produceret og spiller hovedrolle i Bros.

Selve filmen handler om Bobby, som både er forfatter, podcaster og står til at lave det første museum om LGBT’s historie. Samtidig har Bobby det dog også lidt svært med kærligheden, da han i en alder af 40, endnu ikke har oplevet den 100% og primært bare mødes og har sex med mænd gennem appen grindr (en slags tinder for homoseksuelle).

Men en dag hvor Bobby er på diskotek, står en fyr ved navn Aaron lige pludseligt ved siden af ham og lidt efter lidt, begynder de at flirte og Bobby får meget hurtigt lyst til at se Aaron igen.

Ligesom med andre romantiske komedier, er der dog forskelle mellem dem, såsom at Bobby er meget direkte og exceptionelt snaksalige, hvor Aaron er mere tilbagetrukken og rolig og lige så ligesom med andre romantiske komedier, handler Bros også om hvordan og om Bobby & Aaron kan lære at leve sammen.

Bros kan godt lyde som mange andre romantiske komedier, ud fra dette lille handlingsreferat, men LGBT spiller dog en exceptionelt stor rolle i filmen og Bros hylder det både meget og laver lidt kærligt sjovt ud af det.

Hyldesten, kommer særligt ud fra filmens plot om museet, hvor Bobby og et hold af biseksuelle, lesbiske og transkønnede, kæmper for at vise repræsentanter af homoseksuelle gennem tiderne og dernæst også en længere enetale hvor Bobby fortæller dele af sin livshistorie og om hvordan han har kæmpet for at være den mand han er.

Måden filmen så laver lidt sjov med LGBT, er ligeså via museumsplottet, hvor Bobby kæmper for at bevise, at Lincoln var homoseksuelle via nogle breve som Lincoln skrev til en mand og så kommer det også via dele af dialogen (såsom en scene hvor Bobby snakker om folks stereotypiske syn på homoseksuelle) eller nogle til tider, ret excentriske sexscener.

Grunden til at dette fungerer, er dog at det på alle måder kommer fra hjertet af og aldrig føles som nogen parodi, men snarer en form for satire, hvilket også kommer i form af Bobby som lidt kæmper med at vise hvor maskulin han bør være over for Aaron eller via sexscenerne, som enten er kærlige eller excentriske og tæt på absurde.

Noget som også skal fremhæves, er skuespillet.

Fordi, det som der også er med Bros, er at med undtagelse af virkelig få, så er alle skuespillere i filmen, en del af LGBT-miljøet.

Som allerede nævnt, så spilles hovedrollen af Billy Eichner og Billy Eichner er primært kendt for et tv-show ved navn Billy on the Street, hvor Billy Eichner laver noget exceptionelt hysteriske voxpops, som primært går ud på at han løber rundt på New Yorks gader og råbende spørg folk om popkulturelle ting.

I Bros er Billy Eichner ikke nær så kaotisk som sit voxpop-show, men han er dog ret så excentrisk og virkelig snaksalig, i en sådan grad at der er meget få minutter af denne 2 timers film, hvor Bobby-karakteren ikke siger noget, som enten er til andre eller sig selv.

Billy Eichner har dog også charme og hvis man er til den excentriske og ret så sarkastiske energi, så er han også ret så morsom.

I rollen som Aaron (fyren som Bobby bliver forelsket i), er Luke Macfarlane ret god og hans rolige og ret så charmende væsen, gør det forståeligt, at Bobby bliver forelsket i ham.

Luke Macfarlane har skam også sine sjove scener, så som en scene hvor han fortæller om hvordan han egentlig ikke ville være advokat, men hellere ville lave chokolade eller i dialogscenerne mellem Aaron og Bobby.

Overordnet er Bros en ret så god romantisk komedie, da humoren både fungere, da den romantiske stemning fungere og da forholdet mellem Aaron og Bobby er stærkt nok til, at man har lyst til at følge dem og se om det lykkedes for dem til sidst.

Noget som der dog også er ved Bros, er at den er 2 timer og dette kan til tider godt føles, på den knap så gode måde.

Som mange romantiske komedier, kommer der et tidspunkt hvor det ikke går så godt med filmens centrede par og i Bros tilfælde, er det også her hvor filmen går lidt i stå og i et stykke tid, ikke helt ved om den skal satse på mere på parforholdsplottet eller museumsplottet.

Efter lidt tid, finder filmen dog sin retning igen, men der går dog lidt tid og uden at spoile noget, så kunne slutningen også være lidt kortere.

Men alt i alt, så er Bros dog et godt bud på en romantiskkomedie, som alt og alle (uanset seksualitet), har mulighed for at få noget ud af.

Bros får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…