Black Monday sæson 1 (dvd anmeldelse)

René

René

Originaltitel: Black Monday. Serieskabere: Jordan Cahan & David Caspe. Produktionsår: 2019. 10 afsnit fra HBO (kan købes på dvd fra d. 28/11 2019).

af René Buchtrup

Nej, titlen har intet med Black Friday at gøre.

Black Monday er navnet på den værste dag i børshistorien. Den 19. oktober 1987 blev en skæbnesvanger dag for Wall Street.

Serien “Black Monday” handler, derfor, om det store krak, og starter sin handling et år før den forfærdelige dag, hvor vi følger den naive computernørd, Blair (Andrew Rannells), der søger arbejde i den kokain-sniffende branche.

Her møder han verdensmanden Moe (Don Cheadle), som med store armbevægelser, en større, beskidt kæft og et gigantisk ego, styrer det ellevte største firma på Wall Street.

Da Moe slet ikke er tilfreds med den lave rangering, narrer han den intetanende Blair ind i hans flok.

Blairs kæreste, kommende kone, ejer nemlig en anden i tøjfirmaet, Georgina, og selvfølgelig regner den sleske Moe med, at han kan få foden indenfor i den verden, hvis han har Blair “med på holdet”.

“Black Monday” er lige dele drama og komedie. En dramedy. Men den har et stort problem: den er ikke specielt spændende, og så er den ikke særligt sjov.

Karaktererne er ikke voldsomt interessante, og gennem de 10 afsnit serien varer, mistede jeg hurtigt interessen for deres handlinger og udvikling.

Samtidig er humoren tydeligt inspireret af Martin Scorseses mesterlige “The Wolf Of Wall Street” (2013), som beviser, at det sagtens kan blive vellykket (både spændende og hyle morsomt), med et portræt af en svindler fra finansverdenen.

Men hvor absurdhederne faktisk gav mening i Scorseses nyklassiker, er det ikke tilfældet med humoren i “Black Monday”. Her får vi blot hø hø-jokes, folk der konstant sviner hinanden og 80’er one-liners så tykke, så man tager sig til hovedet.

Det er sjældent at serien skruer tempoet ned og tør dvæle ved karaktererne og deres udvikling. Den bundnaive Blair, bliver aldrig rigtig interessant som nørden, der prøver at få foden indenfor i den overfladiske branche. Andrew Rannells’ får simpelthen ikke meget ud af sin karakter, som forbliver en ligegyldig og overfladisk karakter, vi aldrig rigtig bliver helt kloge på.

Den, som redder hele suppedasen, er den oscar-nominerede skuespiller, Don Cheadle, som i rollen som Moe, har en fest. En fest, som vi heldigvis er inviteret med til.

Han formår at skabe en karakter, som både viser skyggesiderne ved børs-branchen, men også giver den gas, så det ikke er til at stå for. Moe er nemlig flamboyant, iskold og har en don’t give a fuck-attitude, som giver flere sjove optrin undervejs i serien.

Ærgerligt, at en så dygtig skuespiller, som endelig viser sine funny bones frem, ikke har nok at arbejde med. Flere af sæsonens første afsnit er ellers instrueret af selveste Seth Rogen og Evan Goldberg (som bl.a. står bag de ustyrligt morsomme, “The Interview” og This Is The End”). To sjove herrer, som underligt nok ikke kan finde ret meget sjov i en finansverden.

Så “Black Monday” kan anbefales til alle som holder af “The Wolf Of Wall Street” og klassikeren fra 1987 “Wall Street”, men som ikke rigtig ved om de vil grine eller græde.

“Black Monday” ved heller ikke helt hvad den egentlig vil…

Black Monday får 3/6: 🔨 🔨 🔨

Tak til Pr Nordic

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.