Black Monday sæson 1 (dvd anmeldelse)

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Black Monday. Serieskabere: Jordan Cahan & David Caspe. Produktionsår: 2019. 10 afsnit fra HBO (kan købes på dvd fra d. 28/11 2019).

af René Buchtrup

Nej, titlen har intet med Black Friday at gøre.

Black Monday er navnet på den værste dag i børshistorien. Den 19. oktober 1987 blev en skæbnesvanger dag for Wall Street.

Serien “Black Monday” handler, derfor, om det store krak, og starter sin handling et år før den forfærdelige dag, hvor vi følger den naive computernørd, Blair (Andrew Rannells), der søger arbejde i den kokain-sniffende branche.

Her møder han verdensmanden Moe (Don Cheadle), som med store armbevægelser, en større, beskidt kæft og et gigantisk ego, styrer det ellevte største firma på Wall Street.

Da Moe slet ikke er tilfreds med den lave rangering, narrer han den intetanende Blair ind i hans flok.

Blairs kæreste, kommende kone, ejer nemlig en anden i tøjfirmaet, Georgina, og selvfølgelig regner den sleske Moe med, at han kan få foden indenfor i den verden, hvis han har Blair “med på holdet”.

“Black Monday” er lige dele drama og komedie. En dramedy. Men den har et stort problem: den er ikke specielt spændende, og så er den ikke særligt sjov.

Karaktererne er ikke voldsomt interessante, og gennem de 10 afsnit serien varer, mistede jeg hurtigt interessen for deres handlinger og udvikling.

Samtidig er humoren tydeligt inspireret af Martin Scorseses mesterlige “The Wolf Of Wall Street” (2013), som beviser, at det sagtens kan blive vellykket (både spændende og hyle morsomt), med et portræt af en svindler fra finansverdenen.

Men hvor absurdhederne faktisk gav mening i Scorseses nyklassiker, er det ikke tilfældet med humoren i “Black Monday”. Her får vi blot hø hø-jokes, folk der konstant sviner hinanden og 80’er one-liners så tykke, så man tager sig til hovedet.

Det er sjældent at serien skruer tempoet ned og tør dvæle ved karaktererne og deres udvikling. Den bundnaive Blair, bliver aldrig rigtig interessant som nørden, der prøver at få foden indenfor i den overfladiske branche. Andrew Rannells’ får simpelthen ikke meget ud af sin karakter, som forbliver en ligegyldig og overfladisk karakter, vi aldrig rigtig bliver helt kloge på.

Den, som redder hele suppedasen, er den oscar-nominerede skuespiller, Don Cheadle, som i rollen som Moe, har en fest. En fest, som vi heldigvis er inviteret med til.

Han formår at skabe en karakter, som både viser skyggesiderne ved børs-branchen, men også giver den gas, så det ikke er til at stå for. Moe er nemlig flamboyant, iskold og har en don’t give a fuck-attitude, som giver flere sjove optrin undervejs i serien.

Ærgerligt, at en så dygtig skuespiller, som endelig viser sine funny bones frem, ikke har nok at arbejde med. Flere af sæsonens første afsnit er ellers instrueret af selveste Seth Rogen og Evan Goldberg (som bl.a. står bag de ustyrligt morsomme, “The Interview” og This Is The End”). To sjove herrer, som underligt nok ikke kan finde ret meget sjov i en finansverden.

Så “Black Monday” kan anbefales til alle som holder af “The Wolf Of Wall Street” og klassikeren fra 1987 “Wall Street”, men som ikke rigtig ved om de vil grine eller græde.

“Black Monday” ved heller ikke helt hvad den egentlig vil…

Black Monday får 3/6: 🔨 🔨 🔨

Tak til Pr Nordic

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.