21 Bridges

René

René

Originaltitel: 21 Bridges. Instruktør: Brian Kirk. År: 2019. Genre: Krimi/Thriller. Kan streames på Blockbuster.

Spændingsfilmen 21 Bridges, er den perfekte kur mod tømmermændene nytårsaften.

Den er dog ikke fladpandet, dum eller ligegyldig, som så mange af de larmende actionfilm, der udmærker sig ved blot at ville underholde med eksplosioner og kugleregn, fremfor en historie.

Filmen, med Black Panther-stjernen i hovedrollen, føles som et svagt ekko af gamle klassikere som French Connection og Dirty Harry, hvor den gode og retfærdige strømer, ser djævlen i øjet og renser ud i byen.

Chadwick Boseman spiller stoisk og stolt (lidt ala hans rolle som afrikansk superhelt, bare uden Coming To America-accent) politibetjenten, Andre Davis, der mister sin (politi)far som 13-årig, og som voksen, selv bliver strømer i New Yorks gader.

21 Bridges er på papiret muligvis blot en krimi, som man har set hundrede gange før, med forbilleder, som gør det meget bedre. Men med filmisk håndværk i top, et godt plot, sublimt skuespil over hele linen og en kort spilletid, på 99 minutter, holder instruktør, Biran Kirk, godt fast i sit filmpublikum.

Titlen refererer til de 21 broer, som forbinder øen og staten, Manhatten, til fastlandet. Under et kokainrøveri i en restaurant, dræber to fyre, 8 politibetjente. For at standse dem, prøver politiet at afgrænse deres videre færd med stofferne. FBI står klar til at tage over, og Andre Davis, som har kommandoen, får til solopgang, til at fange forbryderne.

Alle politibetjente i New York er klar til at dræbe de to politimordere.

Davis , der ellers er kendt for at være typen, der skyder før han taler, mener ikke i denne sag at dette er tilfældet.

I takt med at jagten på de to bad guys’ indsnævres, kommer politiet tættere på dem. Men selvfølgelig finder vi, som publikum, langsomt ud af, at alting ikke er så sort/hvidt, som det udgiver sig for.

21 Bridges er ikke blot politi efter røvere, men en film om hierarki og skumle hemmeligheder i de øverste rækker af politikredsene.

Boseman gør det fortrinligt i rollen som den moralske betjent i nattens mulm og mørke, og det er rart at se ham spille en rolle uden tyk, overdrevet Wakanda-accent og stramtsiddende latex-gejl på kroppen. Han er troværdig, selv i de scener, hvor han ikke siger noget, men i stedet iagttager og observerer med hans store, intense øjne.

Sianna Miller er sej og samtidig sårbar som narkotikastrømeren, der for en enkelt nat, er Davis’ partner i kampen i Manhanttens gader.

J.K. Simmons er som politikaptajn McKenna bundsolid og seværdig, som kun Simmons kan være. Han er den beskyttende chef, som vil gøre alt for sine sårbare betjente på gaden.

21 Bridges er ikke banebrydende filmkunst, som rykker til nogle grænser, overhovedet. Men den underholder fra start til slut, og har med et jerngreb fat i sit publikum, som ikke når at kede sig undervejs, når patronerne flyver, jagten i gaden bliver med intens og adrenalinen pumper.

21 Bridges får 4/6: 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.