The Tax Collector

René

René

Originaltitel: The Tax Collector. Instruktør: David Ayer. År 2020. Genre: Action/Drama. Kan købes på blu-ray fra d. 26. oktober 2020

Det må man sgu gi’ manden. Altså, skuespillen Shia LeBeouf. Han er typen som går all-in, når det drejer sig om sit skuespil og sine roller.

Inden optagelserne til den blu-ray-aktuelle film, The Tax Collector, valgte den kære Shia at tatovere hele sit maveskind til. Han kunne ikke nøjes med at få et par “falske tusser” for at komme i stemning til hans rolle som gangsteren Creeper.

For slet ikke at nævne at han fik hevet en tand ud under optagelserne til krigsfilmen Fury, fra 2014.

Her er der altså tale om en virkelig dedikeret herre.

Begge film er sjovt nok instrueret af David Ayer. Han har også kun rosende ord til overs for Lebeouf. Ayer er manden bag de vellykkede politifilm Street Kings, Training Days og End Of Watch. På papiret et oplagt valg til at instruere en hårdkogt gangsterfilm om en mand der smadrer sig gennem bander i L.A, for at samle penge ind.

Men ak og ve. Suk og støn. The Tax Collector er en fjollet og dum omgang gangsterfilm, som er hovedrystende dårlig. En film, som tager sig så ih-så-åh-så-seriøst, og spiller med muskler, som den overhovedet ikke har.

Det hele starter med en prætentiøs intro, hvor vi ser et familieportræt, og de fire ord, Love, Honor, Loyality og Familiy skrevet hen over. Det er “skatteopkræveren” David (Bobby Soto) og hans familie på billedet. Vi følger derefter en almindelig morgen i hans liv, hvor han med sin faste makker Creeper (Lebeouf) kører rundt i en smart bil og kræver penge for gangsteren Wizard. Hvis ikke de kan betale, bliver de straffet.

Udgangspunktet er som sådan fint i Ayers gangsterfilm. Der er en skitse til en udmærket fortælling med drama og action i højsædet. For da en anden magtgal gangster dukker op, og vil overtage Wizards business, er der optakt til en spændende konflikt.

Men Ayer kan ikke nøjes. Han insisterer også på at bruge en hulens masser tid på familieligegyldigheder, med Bobby og hans kone, Alexis i centrum. Men mage til jammerligt skuespil skal man lede længe efter. De bejler på ingen mulig måde til en Oscar for Bedste Skuespil og meget af deres skærmtid sammen bliver brugt på hengivne blikke, våde kys og cheasy replikker, som taget ud af en Family Matters-tale fra selveste Don Toretto.

I Fast And The Furious-universet går humor hånd i hånd med de banale salgstaler. Det univers har samtidig masser af fede actionsekvenser, som løfter hele suppedasen til et højere og mere underholdende niveau. Det har The Tax Collector slet ikke. Med gumpetunge replikker som klinger hult i de forfærdelige skuespilleres munde, bliver de spyttet ud som var det Horton Sagaens møde med Scarface. Uden det mindste glimt i øjet, bliver replikkerne leveret uden ironi og sarkasme. Vi skal vente over en time på nogle actionscener, og dem der er, er klodset udført og på ingen mulig måde stilfulde. Det er som at iagttage en kæmpe majetærsker pløje en vuggestue ned: en unødvendig og grim massakre.

Shia Lebeouf får flashet sit maveskind i to sølle minutter i The Tax Collector. TO MINUTTER!

Han kæmper ellers hvad han kan for at få noget godt ud af rollen som Creeper, men det bundelendige manuskript gør det umuligt. Dedikeret mand eller ej, så må han blot se til, mens Ayer og resten af produktionen pløjer derud af, uden et splitsekund at se sig tilbage. Man kan håbe at den kære Shia, altid så fuld af dedikation, har fået en fed løncheck for denne rolle . For ellers burde han græde snot over det makværk Ayer har gjort filmen til. Nu har er hans skamferet sin krop for livstid med ækle tusser fra en nederdrægtig film.

The Tax Collector får 1/6 hamre: 🔨

Ekstramateriale:

  • Chat with Sensei 
  • Extended Opening 
  • Extended Dress Scene 
  • Tax Collection Montage

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…