The Empty Man

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The Empty Man
Instruktør: David Prior
Produktionsår: 2020
Genre: Gyser

The Empty Man starter med en 20 minutter lang prolog, hvor fire unge mennesker i 1995 er på vandretur i Ura-dalen i Bhutan. Scopet er her storslået med udsigt til de frygtindgydende bjerge, og der opstår isnende uhygge, efter en fra slænget falder ned i en grotte, og bliver paralyseret af en mystisk panfløjte-melodi. Herefter søger gruppen tilflugt i en forladt bjerghytte, alt imens en snestorm raser udenfor, og situationen bliver mere og mere anspændt. Det er en storslået, stemningsfuld, og decideret fremragende optakt til resten af denne 2 timer og 15 minutter lange mastodont-gyser.

Herefter springer vi frem til 2018, hvor vi bliver introduceret til eks-politimanden James Lasombra, som bliver hvirvlet ind i en privat efterforskning, da naboens datter Amanda forsvinder. Lasombra finder ovenikøbet ud af, at op til flere af byens unge på mystisk vis er forsvundet, og at der er spor til en sagnomspunden myte om fænomenet The Empty Man.

Vi er altså ude i noget så skønt som en gyser-krimi, og ovenikøbet en dejlig dyster og gritty en af slagsen. Efter den fabelagtige prolog, og en solid start i nutiden, hvor vi bliver introduceret til en flok af byens unge mennesker, og deres skødesløse omgang med urbane legender, starter Lasombra’s søgen efter Amanda.

Instruktør David Prior har godt styr på sine virkemidler og forbilleder (Stephen King, H.P. Lovecraft, David Fincher), og vi kommer vidt omkring i Lasombra’s efterforskning, som både trækker tråde til hans eget privatliv, fortiden i Bhutan, og til nutidens USA – med hang til alternative trosretninger. Lasombra kommer blandt andet i nærkontakt med den sekt-lignende organisation Pontifex Institute.

Desværre bliver The Empty Man noget kringlet hen af vejen, og frem for et mere direkte mysterie, bliver det hele noget rodet og højtravende, og jeg sad tilbage med en følelse af en potentiel fremragende film, som kørte af sporet undervejs. 

Til trods for at filmen ikke kommer helt i mål, skal den alligevel have en anbefaling herfra. Alene prologen er det hele værd, og langt hen af vejen oser The Empty Man af stemningsfuld thriller. Med sin titel kunne man have frygtet en ny Slenderman, men David Prior skal have ros for at gå langt mere ambitiøst til værks, og nærmest forsøge at kreere en slags horror-storfilm.         

The Empty Man får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨              

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.