Ted Lasso

René

René

Originaltitel: Ted Lasso. Serieskaber: Bill Lawrence. År: 2020. Genre: Komedie. 1. sæson kan streames på Apple+

Det er sjældent jeg ser komedieserier.

Det er ikke fordi jeg ikke kan lide dem. Faktisk er det stik modsat. Jeg elsker en sjov komedieserie, som har hjertet på rette sted og hvor man griner med. Men ofte synes jeg der er langt mellem snapsene. Ofte finder jeg de nye serier på tv for fjollede og dumme. Det ender ofte i at jeg bliver grænseløst irriteret over ligegyldighederne og jeg slukker.

Mine favoritter i sitcom/komediegenren tæller (ny)klassikere som Seinfeld, Silicon Valley og Scrubs. Sidstnævnte er min all time favorite. Det er i min optik en komedieserie, som rummer alle de rigtige ingredienser til en sjov serie. Og vigtigst af alt: den har en masse knuselselige karakterer man kan grine med. Ikke af.

Sådan er det også med Apple+’s Ted Lasso. Den er også skabt af manden bag Scrubs, Bill Lawrence. Med Scrubs skabte han på unik vis en stor række hjertevarme karakterer, man alle holdt af. Sådan er det også med hans nye serie.

Ted Lasso er den amerikanske redningsmand, der skal redde den nedrykningstruede Premier League-klub, AFC Richmond. Det tror Ted Lasso hvert fald selv. Men egentlig er det omvendt. Den gamle holdejers ekskone, Rebecca, som efter skilsmissen ikke har fået en krone, men i stedet må nøjes med hans foldboldklub, vil have hævn over hendes utro eksmand. Så hun har hyret en overdrevet og meget positiv amerikansk fodboldtræner, som med manglende erfaring, kun kan sænke skuden på eksmandens hjertebarn.

Men selvfølgelig bliver kvinden, der fra start virker som en kynisk kost, omvendt af den glade Ted Lassos livssyn. Faktisk bliver alle påvirket af manden med stor skovsnegl og et evigt stort smil på hans læber. Hans positive tilgang til tingene vejer højere, end alle kynikerne i sidste ende. Dette gælder både frustrerede fodboldstjerner med store egoer, og ikke mindst, den engelske presse.

Selvom det hele kan lyde som en lalleglad og ufarlig affære, så har Mr. Sunshine From America også problemer at arbejde med, som ikke blot kan reddes med en livklog floskel, som han ellers plejer. Bl.a. kæmper han for hans ægteskab, som hænger i en tynd tråd. Og det er bl.a her at Ted Lasso-serien hæver sig over de mange andre sitcoms, som bliver spyttet ud i stride strømme: ved at bygge et troværdigt serieunivers op med elskelige karakterer, som man ikke kan andet end at holde af. Man holder med dem alle, på trods af fejl og mangler, og det er i bund og grund dét der gør serien down to earth og menneskelig.

Jason Sudeikis (De Satans Chefer, Familien Miller) er et fund i rollen som den optimistiske soccer-coach. Han vandt en Golden Golbe for sin præstation, og det er mere en fortjent. Selvom han udståler blåøjet Ned Flanders-naivitet ved første øjekast, rummer rollen så meget mere. Sudeikis spiller så troværdigt, at man blot har lyst til at kaste sig ind i skærmen og give ham en bjørnekrammer.

Sæson 2 er lige på trapperne (juli 2021) og jeg sidder klar med mit fiktive fodboldflag (til den fiktive fodboldklub), mit overskæg (jeg har fuldskæg, så det tæller vel) og mit store Ted Lasso-smil på læberne, klar til endnu en halvleg mere med min nye yndlingstræner.

Ted Lasso – 1. sæson får 5/6 hamre:

🔨🔨🔨🔨🔨

Anmeldelsen er baseret på hele sæson af sæson 1 (10 afsnit på ca. 30 min.)

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.