Ted Lasso

René

René

Originaltitel: Ted Lasso. Serieskaber: Bill Lawrence. År: 2020. Genre: Komedie. 1. sæson kan streames på Apple+

Det er sjældent jeg ser komedieserier.

Det er ikke fordi jeg ikke kan lide dem. Faktisk er det stik modsat. Jeg elsker en sjov komedieserie, som har hjertet på rette sted og hvor man griner med. Men ofte synes jeg der er langt mellem snapsene. Ofte finder jeg de nye serier på tv for fjollede og dumme. Det ender ofte i at jeg bliver grænseløst irriteret over ligegyldighederne og jeg slukker.

Mine favoritter i sitcom/komediegenren tæller (ny)klassikere som Seinfeld, Silicon Valley og Scrubs. Sidstnævnte er min all time favorite. Det er i min optik en komedieserie, som rummer alle de rigtige ingredienser til en sjov serie. Og vigtigst af alt: den har en masse knuselselige karakterer man kan grine med. Ikke af.

Sådan er det også med Apple+’s Ted Lasso. Den er også skabt af manden bag Scrubs, Bill Lawrence. Med Scrubs skabte han på unik vis en stor række hjertevarme karakterer, man alle holdt af. Sådan er det også med hans nye serie.

Ted Lasso er den amerikanske redningsmand, der skal redde den nedrykningstruede Premier League-klub, AFC Richmond. Det tror Ted Lasso hvert fald selv. Men egentlig er det omvendt. Den gamle holdejers ekskone, Rebecca, som efter skilsmissen ikke har fået en krone, men i stedet må nøjes med hans foldboldklub, vil have hævn over hendes utro eksmand. Så hun har hyret en overdrevet og meget positiv amerikansk fodboldtræner, som med manglende erfaring, kun kan sænke skuden på eksmandens hjertebarn.

Men selvfølgelig bliver kvinden, der fra start virker som en kynisk kost, omvendt af den glade Ted Lassos livssyn. Faktisk bliver alle påvirket af manden med stor skovsnegl og et evigt stort smil på hans læber. Hans positive tilgang til tingene vejer højere, end alle kynikerne i sidste ende. Dette gælder både frustrerede fodboldstjerner med store egoer, og ikke mindst, den engelske presse.

Selvom det hele kan lyde som en lalleglad og ufarlig affære, så har Mr. Sunshine From America også problemer at arbejde med, som ikke blot kan reddes med en livklog floskel, som han ellers plejer. Bl.a. kæmper han for hans ægteskab, som hænger i en tynd tråd. Og det er bl.a her at Ted Lasso-serien hæver sig over de mange andre sitcoms, som bliver spyttet ud i stride strømme: ved at bygge et troværdigt serieunivers op med elskelige karakterer, som man ikke kan andet end at holde af. Man holder med dem alle, på trods af fejl og mangler, og det er i bund og grund dét der gør serien down to earth og menneskelig.

Jason Sudeikis (De Satans Chefer, Familien Miller) er et fund i rollen som den optimistiske soccer-coach. Han vandt en Golden Golbe for sin præstation, og det er mere en fortjent. Selvom han udståler blåøjet Ned Flanders-naivitet ved første øjekast, rummer rollen så meget mere. Sudeikis spiller så troværdigt, at man blot har lyst til at kaste sig ind i skærmen og give ham en bjørnekrammer.

Sæson 2 er lige på trapperne (juli 2021) og jeg sidder klar med mit fiktive fodboldflag (til den fiktive fodboldklub), mit overskæg (jeg har fuldskæg, så det tæller vel) og mit store Ted Lasso-smil på læberne, klar til endnu en halvleg mere med min nye yndlingstræner.

Ted Lasso – 1. sæson får 5/6 hamre:

🔨🔨🔨🔨🔨

Anmeldelsen er baseret på hele sæson af sæson 1 (10 afsnit på ca. 30 min.)

Seneste

Sandra Bullocks 5 Bedste Roller

Er hun én af sin generations dygtigste skuespillerinder? Næh, slet ikke. Men hun kan sgu noget alligevel, hende Sandra Bullock.

Space Jam: A New Legacy

Praktikanten Karla har denne gang kastet sig ud i fortsættelsen til Space Jam, hvor LeBron James har taget over efter Michael Jordan.

Jungle Cruise

Nicolai har denne gang anmeldt Disney-filmen Jungle Cruise på Blu-ray og skønt det ikke er nogen kommende nyklassiker, så er det dog en ganske underholdende tur på Amazonfloden.

Und Morgen Die Ganze Welt

Nyt tysk drama om retfærdiggørelsen, eller mangel på samme, af politisk motiveret vold.
Filmen fejler totalt i sit forsøg på at skildre kampen og ender desværre som en ensidig monolog. Instruktørens eget politiske ståsted bliver desværre det altoverskyggende midtpunkt, og det dræber nuancerne.

Free Guy

Mere sød end egentlig sjov. Free Guy på blu-ray, med Ryan Reynolds i front, er god og uforpligtende underholdning, som charmerer sig ind på sit publikum.

No Time To Die

Nicolai har denne gang anmeldt den yderst imødesete James Bond-film “No Time To Die” og hans anmeldelse vidner om, at der afgjort er tale om en af de bedste Bond-film hidtil og en værdig afslutning på Daniel Craigs James Bond.

Nowhere Special

Nowhere Special er en smuk og vedkommende film, der rammer følelsespaletten lige tilpas. Den bliver på intet tidspunkt klæg og sovset ind i unødvendige følelsesudbrud.
Den holder sig elegant til den barske og rørende historie.
Skuespillere og instruktør får stående applaus herfra.

Spectre

Nicolai har denne gang anmeldt Bond-filmen, der kommer før No Time To Die, og selvom den måske ikke er helt i top af Bond-film, så er den stadigvæk bedre end dens rygte og på alle måder en god omgang Bond-underholdning