Solo: A Star Wars Story anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

Filmen der burde have været klassen frække dreng med et glimt i øjet, er i stedet blevet den pæne dreng som er bange for at slå en prut i timerne.

Kan bl.a. streames via Blockbuster og Plejmo

Gad vide hvilken film “Solo” ville have været for en støbning, hvis instruktørparret Phil Lord og Chris Miller ikke var blevet fyret af produktionsselskabet. I stedet må vi “nøjes” med den garvede veteran Ron Howard til at udfylde instruktøsstolen.

Instruktør-spasmagerne, som står bag de fabelagtige metakomedier “The Lego Movie” plus “21 – ” og “22 Jump Street” kunne have gjort Solo-filmen sjov på et metaplan og smurt den store Hollywood-produktion ind i selvironisk smørelse som ikke tog sig selv så helvedes alvorligt.

Jeg var bestemt ikke fan af Star Wars-spinoff’en “Rouge One”. Nøj, hvor tog den sig selv død-alvorligt, som var det en bankrådgivers møde med en teenager med overtræk på kontoen. Hvis man skal lave en Star Wars-film, er humoren en nødvendig. Punktum. I stedet endte man med at lave en krigsfilm med karakterer som man var bedøvende ligeglade med (SPOILER: de dør alle sammen til sidst). En rigtig Star-Wars-film har altså spændende karakterer, den gode humor, action og kampen mellem det gode og det onde. Basta!

Undertegnede har ikke patent på sandheden. Jeg er udmærket godt klar over det. Men hvis man vælger at lave en Star Wars Story, så har man sateme også noget at leve op til!

Instruktør Ron Howards film om den unge Han som vokser op i slummen og drømmer om at være pilot, har et stort potentiale. Den viser gode takter og i det er endt som en ganske udmærket og underholdende film. Det er som sådan ikke noget at sætte en finger på:

– skuespillet er fint og karaktererne er alle ganske spændende at følge. Alden Ehrenreich gør det fint i den ikoniske rolle som Han Solo (han nærmer sig dog overhovedet ikke Harrison Fords legandariske rolle på nogen måde). Donald Glover er dejlig flabet og charmerende som fuskeren Lando Calrissian og Woody Harrelson som fuskeren Beckett, ja, han er jo bare altid seværdig i alt hvad han spiller.

– action-sekvenserne er flot eksekveret. Det er imponerende og særligt intro-scenen med gaderæs standarden højt. Man er ikke i tvivl om at der er brugt masser af gejser på hele svineriet (dette er den dyreste Star Wars-film nogensinde med et budget 250 millioner dollars!).

– historien går gnidningsfrit fra Han’s kamp fra slummen, til Becketts bande og oprøret mellem de gode og knap så gode (alle er fuskere i denne film).

I det hele taget er Ron Howard jo en dygtig filmsnedker som har styr på løjerne og som har instrueret en ret så underholdende blockbusterfilm. Manden kan sit kram og han er top professionel.

Alligevel sad jeg flere gange under filmen og kikkede på uret (135 minutter er altså lang tid), og jeg savede noget frækhed, nogle overraskeler undervejs og en flabethed som Han Solo i de gode, gamle Star Wars-film (77-83) besad. “Solo” er for pæn og glat og selvom der er jokes undervejs, grinede undertegnede ikke på noget tidpunkt undervejs. Jeg smilede en del, men det var mest pga “bromancen” mellem Chewie/Chewbacca og Han Solo.

Jeg gad vide hvilken film “Solo” ville have været for en støbning, hvis instruktørparret Phil Lord og Chris Miller havde fået lov til at lave deres egen Star Wars-film. Måske ville vi have haft glæde af en kæk, dejlig utilregnelig og rebelsk sag, ligesom den “rigtige ” Solo i virkeligheden er for en størrelse.

Solo: A Star Wars Story får 3 ud af 6 hamre:            

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.