Pig

Pig moive poster
Picture of Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Pig
Instruktør: Michael Sarnosky
År: 2021
Genre: Drama
Biografpremiere: 25/12/21

God gris

En mand (Rob) forsøger at finde en mening med den rest af liv han har tilbage, efter hans trøffelgris bliver tyvstjålet.
Gamle instinkter bliver vakt til live, det samme gør relationer han forsøger at glemme.

Et comeback?

Pig er en af de film, der med det samme bliver et fænomen.
Der er en enorm nerve og uforlignelig patos, forbundet med filmen.
Den markerer en form for “comeback” for altmuligmanden, Nicholas Cage, der i mange år har levet på sit efterhånden temmelig hårdnakkede ry som regulær kultstjerne. Han har lavet så meget hø og crap, men en gang imellem dukker der en film som Pig op. En rigtig god film, med noget på hjerte, og med en afdæmpet Cage, der så at sige hviler i sig selv…
Man kan måske også vende den om og sige, at Nicholas Cage altid har været en glimrende skuespiller, men bare har været jævnt ligeglad med andres mening.
Han er med i det han ønsker, også må vi allesammen mene vores. Han griner jo nok hele vejen ned til banken.

Jeg har før været efter ham – med rette, men jeg må jo nok til dels æde mine ord igen. Scroller jeg ned igennem hans filmografi på IMDB, så taler de mange rigtig stærke roller deres eget tydelige sprog.
Han ér god. Han er bare også ukritisk eller måske bare meget nysgerrig…

Pig er en (anti)hævnfilm.
Hævnen gavner ingen, og da slet ikke Rob selv. Det finder han frem til. Hans søgen efter sin lille trøffelgris, bliver en slags oddysé ind i han eget plagede sind.
Hans mange spørgsmål og dæmoner fra hans traumatiske fortid bliver en del af jagten på sandheden omkring grisen, og hvorfor den blev kidnappet.
Kan han finde den frelse han så desperat søger, eller går han til grunde i forsøget?

Vi runder af

Pig er en fremragende film, og Cage har en af karrierens allerstærkeste roller.
Han rammer nerven i den plagede mand helt perfekt, og med denne rolle sætter han kritikkerne endegyldigt på plads – jeg er i hvertfald færdig med at grine af ham og hans karrierevalg!

Pig får 5/6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.