Pig

Pig moive poster
Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Pig
Instruktør: Michael Sarnosky
År: 2021
Genre: Drama
Biografpremiere: 25/12/21

God gris

En mand (Rob) forsøger at finde en mening med den rest af liv han har tilbage, efter hans trøffelgris bliver tyvstjålet.
Gamle instinkter bliver vakt til live, det samme gør relationer han forsøger at glemme.

Et comeback?

Pig er en af de film, der med det samme bliver et fænomen.
Der er en enorm nerve og uforlignelig patos, forbundet med filmen.
Den markerer en form for “comeback” for altmuligmanden, Nicholas Cage, der i mange år har levet på sit efterhånden temmelig hårdnakkede ry som regulær kultstjerne. Han har lavet så meget hø og crap, men en gang imellem dukker der en film som Pig op. En rigtig god film, med noget på hjerte, og med en afdæmpet Cage, der så at sige hviler i sig selv…
Man kan måske også vende den om og sige, at Nicholas Cage altid har været en glimrende skuespiller, men bare har været jævnt ligeglad med andres mening.
Han er med i det han ønsker, også må vi allesammen mene vores. Han griner jo nok hele vejen ned til banken.

Jeg har før været efter ham – med rette, men jeg må jo nok til dels æde mine ord igen. Scroller jeg ned igennem hans filmografi på IMDB, så taler de mange rigtig stærke roller deres eget tydelige sprog.
Han ér god. Han er bare også ukritisk eller måske bare meget nysgerrig…

Pig er en (anti)hævnfilm.
Hævnen gavner ingen, og da slet ikke Rob selv. Det finder han frem til. Hans søgen efter sin lille trøffelgris, bliver en slags oddysé ind i han eget plagede sind.
Hans mange spørgsmål og dæmoner fra hans traumatiske fortid bliver en del af jagten på sandheden omkring grisen, og hvorfor den blev kidnappet.
Kan han finde den frelse han så desperat søger, eller går han til grunde i forsøget?

Vi runder af

Pig er en fremragende film, og Cage har en af karrierens allerstærkeste roller.
Han rammer nerven i den plagede mand helt perfekt, og med denne rolle sætter han kritikkerne endegyldigt på plads – jeg er i hvertfald færdig med at grine af ham og hans karrierevalg!

Pig får 5/6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.