Pig

Pig moive poster
Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

Originaltitel: Pig
Instruktør: Michael Sarnosky
År: 2021
Genre: Drama
Biografpremiere: 25/12/21

God gris

En mand (Rob) forsøger at finde en mening med den rest af liv han har tilbage, efter hans trøffelgris bliver tyvstjålet.
Gamle instinkter bliver vakt til live, det samme gør relationer han forsøger at glemme.

Et comeback?

Pig er en af de film, der med det samme bliver et fænomen.
Der er en enorm nerve og uforlignelig patos, forbundet med filmen.
Den markerer en form for “comeback” for altmuligmanden, Nicholas Cage, der i mange år har levet på sit efterhånden temmelig hårdnakkede ry som regulær kultstjerne. Han har lavet så meget hø og crap, men en gang imellem dukker der en film som Pig op. En rigtig god film, med noget på hjerte, og med en afdæmpet Cage, der så at sige hviler i sig selv…
Man kan måske også vende den om og sige, at Nicholas Cage altid har været en glimrende skuespiller, men bare har været jævnt ligeglad med andres mening.
Han er med i det han ønsker, også må vi allesammen mene vores. Han griner jo nok hele vejen ned til banken.

Jeg har før været efter ham – med rette, men jeg må jo nok til dels æde mine ord igen. Scroller jeg ned igennem hans filmografi på IMDB, så taler de mange rigtig stærke roller deres eget tydelige sprog.
Han ér god. Han er bare også ukritisk eller måske bare meget nysgerrig…

Pig er en (anti)hævnfilm.
Hævnen gavner ingen, og da slet ikke Rob selv. Det finder han frem til. Hans søgen efter sin lille trøffelgris, bliver en slags oddysé ind i han eget plagede sind.
Hans mange spørgsmål og dæmoner fra hans traumatiske fortid bliver en del af jagten på sandheden omkring grisen, og hvorfor den blev kidnappet.
Kan han finde den frelse han så desperat søger, eller går han til grunde i forsøget?

Vi runder af

Pig er en fremragende film, og Cage har en af karrierens allerstærkeste roller.
Han rammer nerven i den plagede mand helt perfekt, og med denne rolle sætter han kritikkerne endegyldigt på plads – jeg er i hvertfald færdig med at grine af ham og hans karrierevalg!

Pig får 5/6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Vikingulven

Nicolai har denne gang anmeldt en norsk varulvegyser, som ikke er helt perfekt, men som dog fint kan fungere som gyserunderholdning i disse mørke tider.

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.