Love, Simon anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

“Love, Simon” hæver sig over de mange slatne teenage-produktioner, og vinder på både historie, karakterer og sit tema med et STORT hjerte. 

Kan bl.a. streames via Blockbuster og Plejmo

Efter teenage-succesen “Lady Bird” fra april måned (2018), ramte coming-up-age-dramaet “Love, Simon” de danske biografer.

Dette er ikke tilfældigt.

Den er nemlig en yderst seværdig oplevelse som rammer alle teenagere lige i solar plexus. Også selvom det er en film om en ung mand som springer ud. Eller rettere sagt,- til dem der kan mærke de er homoseksuelle, men ikke lige er sprunget ud. Endnu.

For selvom man vokser op i det perfekte hus, i en “dyller” forstad og med en utroligt sund, ressourcestærke kernefamilie, så betyder det nødvendigvis ikke det er nemmere bare sådan at springe ud og vise hvem man i virkeligheden er. Også selvom ens mor er støttende og forstående psykolog, far er lumberjack-agtig machomand med store følelser og lillesøster er bageglad og super sød.

Filmen starter med en præsentation af Simon og hans liv (familie, venner og high school). Han fortæller i en voice-over at han lever et helt normalt liv. Men han har bare en kæmpestor hemmelighed.

Faktisk er den voice-over en mail til en anonym blogger fra hans skole der ligesom  Simon ikke er sprunget ud endnu. Pludselig skriver de mails sammen og blotter sig selv. Fortæller hvad de skjuler, føler og hvordan de virkelighed ser ud.

Simon glemmer at logge ud af sin mail på en af skolens computere og pludselig bliver han afpresset af den belastende og irriterende teaterkammarat, Martin. For ikke at afsløre mailkorrespondancen, skal Simon nemlig hjælpe ham med at komme tættere på én af hans veninder.

For hver gang vi ser Simon og Blue (det kalder den anonyme homoseksuelle sig) skrive sammen, danner Simon sig et nyt indtryk og forestiller sig hvem Blue i virkeligheden er.

Og det er utroligt underholdende for os som publikum. Rent visuelt er det en fest at følge Simon og hans hvad-nu-hvis-tanker. I en morsom scene ser vi Simon gå rundt til musikken af Whitney Houstons “I Wanna Dance With Somebody” mens alle omkring ham danser koreograferet rundt i ekstremt farvet tøj (eller er det bare H&M’s forårskollektion 2019?).

“Love, Simon” er ikke en plattenslager komedie som gør grin eller nar af homoseksuelle. Den tager faktisk sin historie og tema alvorligt og seriøst. Det er en film alle burde kunne relatere til, uanset om man er hetro, homo eller noget helt 3. Den går ud til alle der er (eller har været) teenagere og som måske føler sig usikre på det næste skridt i tilværelsen. Om det fantastiske og samtidig skræmmende ved de konstante forandringer ved ens krop, ens liv og ens muligheder.

Denne anmelder måtte fælde en lille amerikansk sødsuppe-tåre undervejs, og det er jeg sikkert ikke den eneste der vil gøre. Den rammer teenagelivet spot on, som blandt andet film som “The Perks Of Being A Wallflower” (2012), “The Breakfast Club” (1985) og “Juno” (2007) også gør. Film som dem er nemlig også seriøse om deres historier, karakterer og temaer. Også selvom de er sjove, fjollede og ikke hundrede procent perfekte. Men er det ikke også essensen i dét at være teenager…?!?

Love, Simon får 4 ud af 6 hamre:

Seneste

Årets Film 2024 (Andreas Top 10)

2024 var et noget blandet filmår, for mig.
Det var såmænd ikke fordi der manglede gode og spændende filmprojekter, men simpelthen fordi jeg ikke fik set ret mange af dem…
Ikke godt nok, jeg ved det, men her har i altså min Top 10 for filmåret 2024.
God fornøjelse

Emilia Pérez

Nicolai har denne gang anmeldt en mexicansk musical om en transkvinde, der skal finde sig tilpas i et nyt liv.

Emilia Pérez, har meget på hjertet, men den kan dog ikke bærer alle sine ambitioner og ender med at kunne mindre end den egentlig vil.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Pusher-trilogien

Velkommen til den første 4k-anmeldelse i det nye år! René anmelder ikke blot én, men et helt boxset, som bugner af ekstra spillefilm og ekstra materiale. Det er rigeligt at snakke om, når Pusher-trilogien bli’r anmeldt…

Babygirl

Nicolai har denne gang anmeldt en erotisk thriller, som både er vovet, hed, intens og samtidig følsom og meget kompleks.

Babygirl har mange tangenter at spille på og oveordnet spiller det hele mere end godt nok til at være en biograftur værdig!

The Room

For seks år siden anmeldte René Buchtrup “verdens dårligste film” til bundkarakter. Nu har tonen fået en helt anden lyd. Læs hans (nye) anmeldelse af The Room…

Årets Film 2024 (Nicolais Top 10)

I Moviemaniacs tilbageblik på det nu forgangne år 2024, er det nu Nicolais tur til at dele ud af sine filmiske højdepunkter, hvor der så er tale om en bred perlette af både store værker og små gemte perler, som alle gjorde massivt indtryk.

Årets Film 2024 (Renés Top 10)

Filmåret 2024 har i følge René Buchtrup været fantastisk og det har kort sagt været enormt svært at fravælge film til den endelige TOP 10. Men det er selvfølgelig lykkedes, og her får I listen. Rigtig god fornøjelse..

Better Man

Hvis man vil slutte året af med et brag i biografen, som giver en lyst til at danse og hoppe ind i 2025, jamen så har Nicolai et ganske godt bud på dette, via Better Man, som fortæller historien om popikonet Robbie Williams, som så bliver skildret som en abe.