Love and Monsters

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Love and Monsters
Instruktør: Michael Matthews 
Produktionsår: 2020
Genre: Eventyr, action, komedie
Set på: Netflix

Hvis Love and Monsters var udkommet i mine yngre teenageår, tror jeg den var blevet en tro følgesvend, som jeg nok havde set mindst 100 gange på VHS. Men nu er filmen jo en moderne Netflix-produktion, udkommet i en tid, hvor de færreste nok ser deres yndlingsfilm igen og igen. Og fred være med det. Min pointe er bare at det er en film, som hvis man ser den på det rigtige tidspunkt i sit liv, har potentiale til at blive en del af ens filmiske DNA.  

Love and Monsters er produceret af folkene bag Stranger Things, hvilket giver god mening. Der er nemlig, som med nævnte succes-serie, tale om et throwback til 80’ernes eventyrfilm, som eksempelvis Back to the Future og Ghostbusters. Men hvor disse film var nyskabende, er der her i højere grad tale om et nostalgitrip. Og dog. Selvom Love and Monsters bygger på en skabelon af humor, eventyr, og monstre (som i de glade 80’ere), er den alligevel et frisk pust. Hele universet er virkelig flot bygget op, og man får følelsen af, at blive taget med på et forunderligt eventyr. Animationerne sidder lige i skabet, og underbygger det samlede udtryk perfekt. Historien er desuden godt og enkelt tænkt.

I Love and Monsters følger vi Joel, spillet med frisk energi af Dylan O’Brien, som er kendt fra Maze Runner-filmene. Joel bor i en koloni under jorden. Dette er et resultat af monster-apokalypsen, hvor jordens insekter, og andre dyr, har muteret sig til kæmpe-monstre. Dette skete da man skød en asteroide ned, med dertilhørende giftigt muterende nedfald. Monstrene slog 95% af jordens befolkning ihjel, og en del af de resterende mennesker bor nu i bunkere under jorden. Joel savner dog sin ungdomskæreste Aimee, og beslutter sig for at rejse 140 km. over den farlige landjord, for at nå hendes koloni. Dette bliver selvsagt en farlig, men også eventyrlig rejse.

Joels færd er skåret lige efter eventyr-filmenes skabelon. Han møder nogle mennesker undervejs, som lærer ham om overlevelse i monstrenes verden, og han møder en tro følgesvend i hunden Boy. Udover det skal han se diverse virkelig spøjse, og til tider uhyggelige skabninger i øjnene – før han kan nå sin elskede Aimee. Der er ikke tale om et eventyr i en skala som eksempelvis Indiana Jones, men alligevel når man vidt omkring, og man får en relation til Joe og hans mission. Det er en farverig, underholdende, og til tider rørende rejse man som seer kommer på, og hvad mere kan man ønske sig af en eventyrfilm.

Love and Monsters er på ingen måde en original film, eller et storværk ud i eventyr-genren. Men den er underholdende, sjov, rørende, og virkelig flot lavet. Så hvis man trænger til en omgang let eskapisme, er den et rigtig godt bud.

Love and Monsters 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨                


Seneste

5 fantastiske serier, der straks bør forlænges

Der er mange serier der burde stoppe, mens legen er god. Og så er der de få serier, der sagtens kan forsætte.
René Buchtrup prøver at råbe de store Hollywood-studier op med denne liste, over serier der straks bør forlænges.

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.