Love and Monsters

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: Love and Monsters
Instruktør: Michael Matthews 
Produktionsår: 2020
Genre: Eventyr, action, komedie
Set på: Netflix

Hvis Love and Monsters var udkommet i mine yngre teenageår, tror jeg den var blevet en tro følgesvend, som jeg nok havde set mindst 100 gange på VHS. Men nu er filmen jo en moderne Netflix-produktion, udkommet i en tid, hvor de færreste nok ser deres yndlingsfilm igen og igen. Og fred være med det. Min pointe er bare at det er en film, som hvis man ser den på det rigtige tidspunkt i sit liv, har potentiale til at blive en del af ens filmiske DNA.  

Love and Monsters er produceret af folkene bag Stranger Things, hvilket giver god mening. Der er nemlig, som med nævnte succes-serie, tale om et throwback til 80’ernes eventyrfilm, som eksempelvis Back to the Future og Ghostbusters. Men hvor disse film var nyskabende, er der her i højere grad tale om et nostalgitrip. Og dog. Selvom Love and Monsters bygger på en skabelon af humor, eventyr, og monstre (som i de glade 80’ere), er den alligevel et frisk pust. Hele universet er virkelig flot bygget op, og man får følelsen af, at blive taget med på et forunderligt eventyr. Animationerne sidder lige i skabet, og underbygger det samlede udtryk perfekt. Historien er desuden godt og enkelt tænkt.

I Love and Monsters følger vi Joel, spillet med frisk energi af Dylan O’Brien, som er kendt fra Maze Runner-filmene. Joel bor i en koloni under jorden. Dette er et resultat af monster-apokalypsen, hvor jordens insekter, og andre dyr, har muteret sig til kæmpe-monstre. Dette skete da man skød en asteroide ned, med dertilhørende giftigt muterende nedfald. Monstrene slog 95% af jordens befolkning ihjel, og en del af de resterende mennesker bor nu i bunkere under jorden. Joel savner dog sin ungdomskæreste Aimee, og beslutter sig for at rejse 140 km. over den farlige landjord, for at nå hendes koloni. Dette bliver selvsagt en farlig, men også eventyrlig rejse.

Joels færd er skåret lige efter eventyr-filmenes skabelon. Han møder nogle mennesker undervejs, som lærer ham om overlevelse i monstrenes verden, og han møder en tro følgesvend i hunden Boy. Udover det skal han se diverse virkelig spøjse, og til tider uhyggelige skabninger i øjnene – før han kan nå sin elskede Aimee. Der er ikke tale om et eventyr i en skala som eksempelvis Indiana Jones, men alligevel når man vidt omkring, og man får en relation til Joe og hans mission. Det er en farverig, underholdende, og til tider rørende rejse man som seer kommer på, og hvad mere kan man ønske sig af en eventyrfilm.

Love and Monsters er på ingen måde en original film, eller et storværk ud i eventyr-genren. Men den er underholdende, sjov, rørende, og virkelig flot lavet. Så hvis man trænger til en omgang let eskapisme, er den et rigtig godt bud.

Love and Monsters 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨                


Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: