Fantastiske feel-good film (del 2)

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Anden halvdel af min feel-good liste, er ligesom første halvdel, en hyldest til de film, som bringer publikum i kontakt med sine følelser.

af René Buchtrup

Helt bevidst er jeg gået udenom titler som Forrest Gump og De Urørlige, som de fleste ellers forbinder med genren.

Jeg har med vilje heller ikke gået den pladderromantiske vej, med titler som The Notebook, Love Actually og Da Harry Mødte Sally. De fortjener (næsten) sin egen liste, hvor boy meets girl.

Måske en udfordring for de andre skribenter på Moviemaniac, Andreas Nørgaard eller Jacob Faurholdt?!

Filmene på listen er bl.a. triste skæbnefortællinger, der vendes til det positive i sidste ende, umage venskaber eller nostalgitrip, som alle har det til fælles, at de formår at byde på smil, grin og gråd undervejs.

Rigtig god fornøjelse med del 2 af listen (som starter på næste side)

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: