Fantastiske feel-good film (del 2)

René

René

Anden halvdel af min feel-good liste, er ligesom første halvdel, en hyldest til de film, som bringer publikum i kontakt med sine følelser.

af René Buchtrup

Helt bevidst er jeg gået udenom titler som Forrest Gump og De Urørlige, som de fleste ellers forbinder med genren.

Jeg har med vilje heller ikke gået den pladderromantiske vej, med titler som The Notebook, Love Actually og Da Harry Mødte Sally. De fortjener (næsten) sin egen liste, hvor boy meets girl.

Måske en udfordring for de andre skribenter på Moviemaniac, Andreas Nørgaard eller Jacob Faurholdt?!

Filmene på listen er bl.a. triste skæbnefortællinger, der vendes til det positive i sidste ende, umage venskaber eller nostalgitrip, som alle har det til fælles, at de formår at byde på smil, grin og gråd undervejs.

Rigtig god fornøjelse med del 2 af listen (som starter på næste side)

Seneste

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.