Fantastiske feel-good film (del 2)

René

René

Anden halvdel af min feel-good liste, er ligesom første halvdel, en hyldest til de film, som bringer publikum i kontakt med sine følelser.

af René Buchtrup

Helt bevidst er jeg gået udenom titler som Forrest Gump og De Urørlige, som de fleste ellers forbinder med genren.

Jeg har med vilje heller ikke gået den pladderromantiske vej, med titler som The Notebook, Love Actually og Da Harry Mødte Sally. De fortjener (næsten) sin egen liste, hvor boy meets girl.

Måske en udfordring for de andre skribenter på Moviemaniac, Andreas Nørgaard eller Jacob Faurholdt?!

Filmene på listen er bl.a. triste skæbnefortællinger, der vendes til det positive i sidste ende, umage venskaber eller nostalgitrip, som alle har det til fælles, at de formår at byde på smil, grin og gråd undervejs.

Rigtig god fornøjelse med del 2 af listen (som starter på næste side)

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…