Fall

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Fall

Instruktør:

År: 2022

Genre: Thriller, drama

Kan bl.a. streames på Blockbuster

Jeg lå med svedige håndflader, så jeg knap nok kunne få popcornene op fra skålen og ind i min mund.

Jeg lå og spændte, og følte mig utilpas. Var jeg ved at blive syg? Nej, jeg mærkede efter på panden, med håndryggen. Nej, ingen feber. Hvad kunne det så være?

Dette var den underlige følelse jeg lå med for et stykke tid siden på sofaen, da jeg så Fall. En spændingsfilm, om to unge kvinder, der er kravlet op i et afsidesliggende og forladt radiomast, uden megen chance for at komme ned igen.

Historien er simpel og tynd, som toiletpapiret på Roskilde Festivals toiletter: bedsteveninderne, Becky (Grace Caroline Currey) og Hunter (Virginia Gardner) er kravlet op i et 600-meter højt tårn, langt ud på Lars Tyndskids mark, for at få et adrenalin-rush. Pigerne var øjenvidner til at Becky mistede sin mand i en tragisk klatreulykke for ca. et år siden, og siden ulykken har hun isoleret sig sig, og overvejet selvmord. En dag står Hunter udenfor hendes dør, og får hende overtalt til at komme med, for at få lidt livsgnist tilbage.

Det skal ikke mange hjerneceller til, for at regne ud hvilke fare pigerne bringer sig selv i, ved at kravle op i det enorme radiotårn, hvor skruerne langsomt falder ud for hvert skridt de tager på vejen til toppen. Vi er som publikum heller ikke i tvivl om at Hunter holder noget hemmeligt om Beckys afdøde mand, og dramaet i filmen bl.a. ligger i netop denne konflikt.

Men, det er egentlig ikke spændende. De to skuespillerinder kæmper en brav kamp med troværdigheden, men de spiller bare ikke særligt godt. Det trækker en smule i den forkerte retning, når deres replikker bliver spyttet ud, som var det en desperat audition til Teaterskolen. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på det, at filmens manuskript er så kliche-drevent, så man snildt kan tænke sig til, hvad den næste replik mon vil være.

Det der til gengæld trækker op og for alvor virker i filmen, er samtlige scener, hvor der ikke snakkes, men i stedet handles. Hvor pigerne i toppen af det faldefærdige tårn, kæmper for livet, for at komme ned. Den måde det hele er filmet på, får allerede undertegnede til at blive helt svimmel bare ved tanken. Man føler simpelthen man er med pigerne hele vejen, og de kreative vinkler kameraet filmer disse begivenheder på, ville selv få action-instruktøren, Michael Bay til at juble og hoppe i sædet af bar begejstring.

Mobilerne løber tør for strøm, gribbe begynder at hugge på de halvdøde piger og desperate tider kræve desperate handlinger. Vi keder os bestemt ikke i selskab med de seje klatretøser og håber på at de klarer skærene i sidste ende. Selvom dramaet mellem de to tøser virker fjollet og klinger hult som et 90’er-melodrama, sejrer filmen i sidste ende på høj adrenalin og nervepirrende action.

Fall får 4/6 hamre:

🔨  🔨  🔨  🔨 

Seneste

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.