De Bedste Seriekarakterer – Del 1 (Renés favoritter)

René

René

Nu må du endelig ikke blive forvirret. Det er bestemt ikke meningen.

Jeg er udmærket klar over at Andreas Nørgaard for ikke særlig længe siden afsluttede sin liste over de bedste seriekarakterer. En sublim liste, som gav undertegnende en iver og lyst til at fortsætte med Better Call Saul (ja, jeg er knap nok begyndt), gense klassikeren Sopranos og begynde på klassikeren Twin Peaks (ja, jeg har ikke set den endnu, gisp!)

Den inspirerede mig så meget, så jeg fik lyst til at kaste mig ud og kreere min egen liste. En hyldest til alle dem fra serieland jeg føler der manglede på hans.

For sagen er egentlig simpel: Andreas og jeg ser mange serier, men der hvor han bl.a. har brugt krudt på klassiske dramaserier, gangsterfortællinger og krigsepoker, har jeg haft et stort fokus på sci-fi, komedieserier og fantasy. I vil sikkert kunne mærke en forskel fra mine karakterer, til dem på Andreas’ liste.

Jeg har dog et enkelt benspænd til min egen liste, og det er at der er ingen gentagelser fra Andreas’ liste. Så selvom at Tony Soprano og Walter White altid vil florere som de største seriekarakterer i min optik, kan jeg ikke putte dem på, for de er allerede taget.

Rigtig god fornøjelse med listen!

Hank Moody & Fox Mulder: Californication og X-files

Skuespiller:  David Duchovny

Han var den første jeg tænkte på, da jeg skulle lave denne liste: David Duchovny. Og hvem kan sige hans navne uden at tænke på begge hans ikoniske roller. Han vil altid være den charmerende, men selvdestruktive trussetyv, Hank Moody fra den sprudlende komediedrama-serie, Californication. Men han er samtidig også et synonym på én af de største hits i tv-historien,- X-Files (Strengt Fortoligt), hvor han spiller den underlige, dygtige og stædige FBI-agent, Fox Mulder, som ved at the truth is out there.

Det kræver finesse og afsindig alsidighed i sit skuespiltalent at kunne gå fra nørdet efterforsker i seriøs sci-fi, til the ladies man i mere letbenede rammer, på den letter på den måde Duchovny gør det. Men han sparker røv i begge universer så troværdigt, så man ikke kan andet end af bøje sig for den 62-årige (!) skuespiller.

“It’s true, I am kind of retarded. But I’m also kind of amazing”. (Hank Moody)

Lorne Malvo: Fargo

Skuespiller: Billy Bob Thornton

Man kan i min optik ikke kreere en serieliste, uden Billy Bob som psykopaten og lejemorderen, Lorne Malvo. Skingrende singsyg, sorthumoristisk og dygtig til at dræbe. Til stor jubel for alle os som bare elsker en skræmmende bad guy, skurk og voldpsykopat på tv.

Med øjne der kan dræbe, gør Thornton sit indtog i den fremragende første sæson af Fargo (den bedste af alle sæsonerne!). Han har ro som en buddhistisk munk, og talegaverne i orden, så han kunne være radiovært på P4, men samtidig også en evne til at dræbe,- kreativt, iskoldt og skræmmende præcist.

Billy Bob Thornton er en fabelagtig skuespiller, med et imponerende cv, og rollen som Lorne Malvo, er i toppen af hans allerbedste og stærkeste præstationer nogensinde!

“Let me tell you what’s gonna happen, Officer Grimly. I’m going to roll my window up, then I’m going to drive away, and you’re gonna go home to your daughter, and every few years, you’re gonna look at her face and know that you’re alive because you chose not to go down a certain road on a certain night. That you chose to walk into the light instead of into the darkness.”

George Costanca: Seinfeld

Skuespiller: Jason Alexander

Nu er vi ovre i den rendyrkede comedy-genre. I verdens bedste sitcom.

Seinfeld var the shit i 90’erne. Og den holder stadig, pga karaktererne. Af de selvcentrerede, egoistiske og småynkelige fire bedste venner i Seinfeld-gruppen, var George Costanza alligevel den værste. Typen, som er så doven, så man tror det er løgn. Som snylter på andre mennesker, til fordel for sig selv. Som er nærig, og ikke gider bruge penge på andre end ham selv. Sådan et sølle menneske, som jubler over at kæresten “kradser af”, så man er fri for at slå op med hende.

Dette er Jason Alexander glansrolle. Man holder samtidig med ham og bliver mindet om at han bare er et menneske, som laver fejl, ligesom alle andre. Ja, altså lige bortset fra George, som er en smule værre end alle andre.

“Please, A Little Respect, For I Am Costanza, Lord Of The Idiots.”

Shea Brennan: 1883

Skuespiller: Sam Elliott

Der er bare noget over Sam Elliott. Om det er hans legendariske, maskuline skovsnegl, eller hans mørke ryst, er jeg ikke helt sikker på. Det er måske kombinationen af begge ting, og det faktum at han bare er en enestående skuespiller, med en lang karriere bag sig.

Rollen, som den barske Kaptajn Shea Brennan, som skal hjælpe nogle tyske immigranter tværs over Amerika, er den bedste og mest interessante rolle jeg har set ham spille til dato. Tv-formatet giver mulighed for et nuanceret billede på en “lone ranger” og Elliott kommer i den grad hele følelsesregisteret igennem. Han har mistet alt, både i krig og kærlighed, og netop denne mission, er den sidste, inden han tager definitivt afsked med verden.

Hvis dette var hans sidste rolle på hans i forvejen imponerende cv, ville det være en perfekt afslutning.

“I’m A Man Looking For A Reason. Do You Want To Be That Reason?”

Villanelle: Killing Eve

Skuespiller: Jodie Comer

Hun er skingrende psykopat, og samtidig helt uimodståelig. Lige dele ustoppelig galning, og samtidig en charmerende, ung kvinde.

Jeg anede ikke Jodie Comer eksisterede, før jeg så Killing Eve. Siden gennembruddet i hit-serien, har Hollywood åbnet øjnene for det 29-årige talent, som har så meget at byde på.

Hun er genial i rollen som lejemorder, som falder for den kvindelige politiassistent, Eve. Det er egentlig ikke denne romance, som er det mest interessante i serien. Serien peaker egentlig allerede i sæson 1 og daler gevaldigt allerede i slutningen af 2. sæson. Men Jodie Comer er stadig en fest som galningen, som med lige dele elegance og stil, samtidig er skrupskør og fuldstændig utilregnelig i hendes måde at agere på. Hun er aldeles pæn med hendes bedårende dådyrøjne, men hun kan på et splitsekund dræbe dig, hvis du falder for hendes charmerende væsen.

“You should never tell a psychopath they are a psychopath. It upsets them.”

Homelander: The Boys

Skuespiller: Anthony Starr

Det er sjovt hvordan jeg tiltrækkes af de skingrende psykopater. Altså, på tv. Men de bedste seriekarakterer er ikke komplet, uden et visit fra selveste superhelten Homelander fra Amazons hit-serie, The Boys.

Forestil dig hvis selveste Superman var verdens største narcissist og kun tænkte på sig selv. Som kun smilede med sit falske tandpastasmil, hvis kameraerne kørte. Som gav zero fucks om verden gik under… bare han overlevede. Homelander er navnet på verdens største og stærkeste superhelt, som man elsker at hade. Anthony Starr brillerede i hovedrollen som (anti)helten Lucas Hood, i den herlige actionserie, Banshee, men i The Boys gør han det så godt, så han skriver sig selv ind i tv-historien over de bedste skurke. Nogensinde.

“I’m Homelander. I Can Do Whatever I Want”

Randy Hickey: My Name Is Earl

Skuespiller: Ethan Suplee

Han er muligvis ikke verdens største geni. Men han har hjertet på rette sted. Navnet er Randy, og selvom han er lasket, doven og egentlig bare vil drikke øl og hygge med sin bror (Earl), er han nu god nok på bunden.

Komedieserien My Name Is Earl bragede igennem i 2005 og fortalte over fire sæsoner historien om en fyr med et prægtigt overskæg, der indså at karma er vejen frem og via en liste, opsøgte han mennesker fra hans fortid, som han havde været dårlig over for.

Randy er det store hjerte i serien, der med moralske floskler om livets store spørgsmål, som taget ud af et 7-årig barns dagbog, hjælper broren i tykt og tyndt. Suplee er uimodståelig som en bamsebjørn, naiv som en blank teenager og kort sagt en tv-karakter man kun kan holde af.

“Man, I wish I had robot legs or robot hands. Robot hands would be cool with like a knife finger, a spoon finger, a fork finger, a toothbrush finger, a comb finger, a bottle opener finger, a flashlight finger, and a screwdriver finger, but regular thumbs. You’ve gotta have regular thumbs”.

Seneste

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…