Apostle anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Blod i spandevis, ultra vold og syge tendenser. Netflix’ nyeste egenproduktion er gotisk (ulækker, men dårlige skuespilpræstationer trækker ned. 

Apostle kan streames på Netflix fra d. 12. oktober 2018

Gareth Evans bragede i den grad igennem med de to The Raid-film i henholdsvis 2011 og 2014.
Filmene bød på en symfoni af hardcore smadder, kampsportsekvilibrisme, brutalitet, og en no nonsense-mentalitet, når det kom til eksekvering.
Det er stadig – med længder – de bedste film af sin slags.

Det er dog ikke sådan hans nyeste film, Apostle er skruet sammen.
Slet ikke!
Her er der tale om en gore-thriller, der byder på spandevis af blod, syge tendenser, ultravold og en blanding af godt og dårligt skuespil.
Filmen oser af dyster stemning, og den er en fryd for øjet, med sine billeder, der skildrer bondsk slid, fanatisk religiøsitet, og barbarisk afstumpethed på den afsidesliggende ø, hvor filmens handling udspiller sig
Er man bekendt med det fremragende PlayStation-/pc-spil, Resident Evil 4, så kan man måske danne sig et billede af stemningen.

Filmens handling er såre simpel.
Vi er i begyndelsen af 1900-tallet.
En ung mand skal finde og befri sin søster, der er blevet kidnappet af en nyreligiøs kult/sekt.
Han ankommer til deres lille samfund, og afdækker i sin søgen efter søsteren, et samfund spundet på fanatisme, overtro, morderisk brutalitet, og et stramt hierarki.
Værsgo og spis – der er blod og indvolde til alle.

Er filmen så god eller dårlig?
Jeg vil sige det således:
Det er en ganske god film, der bestemt har sine svagheder og mangler, men som samtidig har nogle esser i ærmet.
Bl.a. en gut, der bedst kan betegnes som en MEGET syg og sadistisk udgave af The Gimp fra Pulp Fiction splejset med Leatherface…
Han er typen man aldrig vil have lyst til at møde.
Stemningen er fed og er med til at fastholde seeren.
Især når en af filmens svagheder – skuespillet hos nogle af karaktererne – trækker i den gale retning.
Dan Stevens og Michael Sheen spiller fremragende, mens et par af de andre skuespillere gør et solidt forsøg på at ødelægge hele den blodige herlighed.
Dette trækker desværre ned i helhedsindtrykket, som ellers synes at være ret godt.

Helt skidt er det dog ikke, for Apostle får følgende karakter:

Apostle får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.