Apostle anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af Andreas Nørgaard

Blod i spandevis, ultra vold og syge tendenser. Netflix’ nyeste egenproduktion er gotisk (ulækker, men dårlige skuespilpræstationer trækker ned. 

Apostle kan streames på Netflix fra d. 12. oktober 2018

Gareth Evans bragede i den grad igennem med de to The Raid-film i henholdsvis 2011 og 2014.
Filmene bød på en symfoni af hardcore smadder, kampsportsekvilibrisme, brutalitet, og en no nonsense-mentalitet, når det kom til eksekvering.
Det er stadig – med længder – de bedste film af sin slags.

Det er dog ikke sådan hans nyeste film, Apostle er skruet sammen.
Slet ikke!
Her er der tale om en gore-thriller, der byder på spandevis af blod, syge tendenser, ultravold og en blanding af godt og dårligt skuespil.
Filmen oser af dyster stemning, og den er en fryd for øjet, med sine billeder, der skildrer bondsk slid, fanatisk religiøsitet, og barbarisk afstumpethed på den afsidesliggende ø, hvor filmens handling udspiller sig
Er man bekendt med det fremragende PlayStation-/pc-spil, Resident Evil 4, så kan man måske danne sig et billede af stemningen.

Filmens handling er såre simpel.
Vi er i begyndelsen af 1900-tallet.
En ung mand skal finde og befri sin søster, der er blevet kidnappet af en nyreligiøs kult/sekt.
Han ankommer til deres lille samfund, og afdækker i sin søgen efter søsteren, et samfund spundet på fanatisme, overtro, morderisk brutalitet, og et stramt hierarki.
Værsgo og spis – der er blod og indvolde til alle.

Er filmen så god eller dårlig?
Jeg vil sige det således:
Det er en ganske god film, der bestemt har sine svagheder og mangler, men som samtidig har nogle esser i ærmet.
Bl.a. en gut, der bedst kan betegnes som en MEGET syg og sadistisk udgave af The Gimp fra Pulp Fiction splejset med Leatherface…
Han er typen man aldrig vil have lyst til at møde.
Stemningen er fed og er med til at fastholde seeren.
Især når en af filmens svagheder – skuespillet hos nogle af karaktererne – trækker i den gale retning.
Dan Stevens og Michael Sheen spiller fremragende, mens et par af de andre skuespillere gør et solidt forsøg på at ødelægge hele den blodige herlighed.
Dette trækker desværre ned i helhedsindtrykket, som ellers synes at være ret godt.

Helt skidt er det dog ikke, for Apostle får følgende karakter:

Apostle får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Babygirl

Nicolai har denne gang anmeldt en erotisk thriller, som både er vovet, hed, intens og samtidig følsom og meget kompleks.

Babygirl har mange tangenter at spille på og oveordnet spiller det hele mere end godt nok til at være en biograftur værdig!

The Room

For seks år siden anmeldte René Buchtrup “verdens dårligste film” til bundkarakter. Nu har tonen fået en helt anden lyd. Læs hans (nye) anmeldelse af The Room…

Årets Film 2024 (Nicolais Top 10)

I Moviemaniacs tilbageblik på det nu forgangne år 2024, er det nu Nicolais tur til at dele ud af sine filmiske højdepunkter, hvor der så er tale om en bred perlette af både store værker og små gemte perler, som alle gjorde massivt indtryk.

Årets Film 2024 (Renés Top 10)

Filmåret 2024 har i følge René Buchtrup været fantastisk og det har kort sagt været enormt svært at fravælge film til den endelige TOP 10. Men det er selvfølgelig lykkedes, og her får I listen. Rigtig god fornøjelse..

Better Man

Hvis man vil slutte året af med et brag i biografen, som giver en lyst til at danse og hoppe ind i 2025, jamen så har Nicolai et ganske godt bud på dette, via Better Man, som fortæller historien om popikonet Robbie Williams, som så bliver skildret som en abe.

Alien: Romulus (4k UHD)

Den nye Alien-film, Romulus, låner fra sine forbilleder, men er alligevel sin egen.
Den er skabt til at ses i (hjemme)biografen, hvor “ingen kan høre dig skrige”…
René Buchtrup anmelder ret så begejstret Alien: Romulus.