Angel Has Fallen anmeldelse

René

René

Originaltitel: Angel Has Fallen. Instruktør: Ric Roman Waugh. Genre: Action. Produktionsår: 2019. Kan streames på Blockbuster.

Den skotske skuespiller, Gerard Butler, har alle dage været bedst i rollerne som hårdtslående actionhævner. De roller hvor han bander, svovler og dræber uden at blinke, mens han saves the day.

Man tøver ikke et splitsekund med dette statement, når man tænker på hans tidligere roller i film som “300”, “Nådeløs Hævn” og den første i Fallen-trilogien, “Olympus Has Fallen”.

Butler er for 3. gang tilbage i rollen som Secret Service-agenten, Mike Banning, som må så frygtelig meget igennem, for at bevise sin uskyld. “Angel Has Fallen” er en actionfilm som kunne være lavet i 90’erne og have Bruce Willis eller Sly i hovedrollen i stedet. Med masser af smæk for skillingen, fart over feltet, halvsløje og klicheramte replikker og med spandevis af overdrevet action.

Den følger, næsten slavisk, en yderest genkendelig skabelon på “den go’e gamle actionbasker film”. Selvom det lyder kedeligt, er det overraskende underholdende.

Hvis man har set nok 90’er-blockbusters (som undertegnede) så ved man udmærket godt, at helten sejrer til sidst. Det er, som den amerikanske stand up-komiker, Pablo Francisco, for en del år, jokede med, med hensyn til actionhelte: The Same Crap You’ve Seen Over and Over and Over and Over

Vi har set det før, men vi sluger det i os alligevel.

Ligesom skabelonen på den klassiske romantiske komedie (de får hinanden til sidst, SURPRISE), så ender den klassiske actionfilm med, at helten sejrer over skurkene, no matter what!

Meget kort fortalt handler filmen om agenten (Butler), som bliver beskyldt for et attentat på præsidenten (Morgan Freeman) og derefter må flygte, for senere at afsløre, hvem de virkelige bad guys er. Han får (selvfølgelig) hjælp af sin far, Clay Banning (Nick Nolte), som lever isoleret for omverdenen, og som han sammen klarer ærterne med.

Hvor film nr. 1 (Olympus) udmærkede sig som en bundsolid actionfilm uden særlig meget charme, og film nr. 2 blev kvalt i et dårligt manus og piv-elendig CGI (effekter), hæves det hele i film nr 3.

Hvert fald bare en smule.

For her er både en enkel og ligetil historie, masse af flot, koreograferet action og overraskende nok, et lille hjerte. Nolte, der spiller Butlers far, viser ømhed i rollen som PTSD-ramt eneboer-veteran, som på mirakuløst vis, får os, publikum, til at føle en smule. Det er simpelthen det skrøbelige far-søn-forhold, der bliver den emotionelle lim, i den ellers ret så forudsigelige actionfilm.

Udover lidt følsomhed, i den ellers så testosteronfyldte tjubang-film, får vi også et par gode, tiltrængte grin over Banning Seniors måde at håndtere et par “af de onde”, ved hjælp af en hulens masse bomber.

Jada Pinkett Smith er badass-sej som FBI-agent, lige i hælene på den jagtede Banning, Freeman er fin som præsident i koma (hvem ville ikke være det), og Piper Perabo er bundsolid som den trofaste kone på hjemmefronten.

Gerard Butler er, som en vis John McClane, umulig at slå ihjel i rollen som Banning, selvom han på Dødbringende Våben-manerer, får konstateret at han er “to old for this shit”. Hans fysiske fremtoning gennem hele filmen fortæller om en overlever, en kæmper,- en soldat der nægter at give op.

“Angel…” er nem at pille fra hinanden. Den er ikke dyb. Den er heller ikke særlig god. Og så er den ret så forudsigelig.

Men den vinder på brutal action, en straight story, og et hjerte, der banker for dens karakterer.

Angel Has Fallen får 4/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

Seneste

Violent Night

Julemanden er fordrukken og brækker sig ud over kanen, men redder dagen i John Wick-stil.
Lyder det som en julefilm for dig? Fedt! For her anmelder René Buchtrup “Violent Night” med David Harbour i hovedrollen…

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende