Angel Has Fallen anmeldelse

René

René

Originaltitel: Angel Has Fallen. Instruktør: Ric Roman Waugh. Genre: Action. Produktionsår: 2019. Kan streames på Blockbuster.

Den skotske skuespiller, Gerard Butler, har alle dage været bedst i rollerne som hårdtslående actionhævner. De roller hvor han bander, svovler og dræber uden at blinke, mens han saves the day.

Man tøver ikke et splitsekund med dette statement, når man tænker på hans tidligere roller i film som “300”, “Nådeløs Hævn” og den første i Fallen-trilogien, “Olympus Has Fallen”.

Butler er for 3. gang tilbage i rollen som Secret Service-agenten, Mike Banning, som må så frygtelig meget igennem, for at bevise sin uskyld. “Angel Has Fallen” er en actionfilm som kunne være lavet i 90’erne og have Bruce Willis eller Sly i hovedrollen i stedet. Med masser af smæk for skillingen, fart over feltet, halvsløje og klicheramte replikker og med spandevis af overdrevet action.

Den følger, næsten slavisk, en yderest genkendelig skabelon på “den go’e gamle actionbasker film”. Selvom det lyder kedeligt, er det overraskende underholdende.

Hvis man har set nok 90’er-blockbusters (som undertegnede) så ved man udmærket godt, at helten sejrer til sidst. Det er, som den amerikanske stand up-komiker, Pablo Francisco, for en del år, jokede med, med hensyn til actionhelte: The Same Crap You’ve Seen Over and Over and Over and Over

Vi har set det før, men vi sluger det i os alligevel.

Ligesom skabelonen på den klassiske romantiske komedie (de får hinanden til sidst, SURPRISE), så ender den klassiske actionfilm med, at helten sejrer over skurkene, no matter what!

Meget kort fortalt handler filmen om agenten (Butler), som bliver beskyldt for et attentat på præsidenten (Morgan Freeman) og derefter må flygte, for senere at afsløre, hvem de virkelige bad guys er. Han får (selvfølgelig) hjælp af sin far, Clay Banning (Nick Nolte), som lever isoleret for omverdenen, og som han sammen klarer ærterne med.

Hvor film nr. 1 (Olympus) udmærkede sig som en bundsolid actionfilm uden særlig meget charme, og film nr. 2 blev kvalt i et dårligt manus og piv-elendig CGI (effekter), hæves det hele i film nr 3.

Hvert fald bare en smule.

For her er både en enkel og ligetil historie, masse af flot, koreograferet action og overraskende nok, et lille hjerte. Nolte, der spiller Butlers far, viser ømhed i rollen som PTSD-ramt eneboer-veteran, som på mirakuløst vis, får os, publikum, til at føle en smule. Det er simpelthen det skrøbelige far-søn-forhold, der bliver den emotionelle lim, i den ellers ret så forudsigelige actionfilm.

Udover lidt følsomhed, i den ellers så testosteronfyldte tjubang-film, får vi også et par gode, tiltrængte grin over Banning Seniors måde at håndtere et par “af de onde”, ved hjælp af en hulens masse bomber.

Jada Pinkett Smith er badass-sej som FBI-agent, lige i hælene på den jagtede Banning, Freeman er fin som præsident i koma (hvem ville ikke være det), og Piper Perabo er bundsolid som den trofaste kone på hjemmefronten.

Gerard Butler er, som en vis John McClane, umulig at slå ihjel i rollen som Banning, selvom han på Dødbringende Våben-manerer, får konstateret at han er “to old for this shit”. Hans fysiske fremtoning gennem hele filmen fortæller om en overlever, en kæmper,- en soldat der nægter at give op.

“Angel…” er nem at pille fra hinanden. Den er ikke dyb. Den er heller ikke særlig god. Og så er den ret så forudsigelig.

Men den vinder på brutal action, en straight story, og et hjerte, der banker for dens karakterer.

Angel Has Fallen får 4/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.