Angel Has Fallen anmeldelse

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Angel Has Fallen. Instruktør: Ric Roman Waugh. Genre: Action. Produktionsår: 2019. Kan streames på Blockbuster.

Den skotske skuespiller, Gerard Butler, har alle dage været bedst i rollerne som hårdtslående actionhævner. De roller hvor han bander, svovler og dræber uden at blinke, mens han saves the day.

Man tøver ikke et splitsekund med dette statement, når man tænker på hans tidligere roller i film som “300”, “Nådeløs Hævn” og den første i Fallen-trilogien, “Olympus Has Fallen”.

Butler er for 3. gang tilbage i rollen som Secret Service-agenten, Mike Banning, som må så frygtelig meget igennem, for at bevise sin uskyld. “Angel Has Fallen” er en actionfilm som kunne være lavet i 90’erne og have Bruce Willis eller Sly i hovedrollen i stedet. Med masser af smæk for skillingen, fart over feltet, halvsløje og klicheramte replikker og med spandevis af overdrevet action.

Den følger, næsten slavisk, en yderest genkendelig skabelon på “den go’e gamle actionbasker film”. Selvom det lyder kedeligt, er det overraskende underholdende.

Hvis man har set nok 90’er-blockbusters (som undertegnede) så ved man udmærket godt, at helten sejrer til sidst. Det er, som den amerikanske stand up-komiker, Pablo Francisco, for en del år, jokede med, med hensyn til actionhelte: The Same Crap You’ve Seen Over and Over and Over and Over

Vi har set det før, men vi sluger det i os alligevel.

Ligesom skabelonen på den klassiske romantiske komedie (de får hinanden til sidst, SURPRISE), så ender den klassiske actionfilm med, at helten sejrer over skurkene, no matter what!

Meget kort fortalt handler filmen om agenten (Butler), som bliver beskyldt for et attentat på præsidenten (Morgan Freeman) og derefter må flygte, for senere at afsløre, hvem de virkelige bad guys er. Han får (selvfølgelig) hjælp af sin far, Clay Banning (Nick Nolte), som lever isoleret for omverdenen, og som han sammen klarer ærterne med.

Hvor film nr. 1 (Olympus) udmærkede sig som en bundsolid actionfilm uden særlig meget charme, og film nr. 2 blev kvalt i et dårligt manus og piv-elendig CGI (effekter), hæves det hele i film nr 3.

Hvert fald bare en smule.

For her er både en enkel og ligetil historie, masse af flot, koreograferet action og overraskende nok, et lille hjerte. Nolte, der spiller Butlers far, viser ømhed i rollen som PTSD-ramt eneboer-veteran, som på mirakuløst vis, får os, publikum, til at føle en smule. Det er simpelthen det skrøbelige far-søn-forhold, der bliver den emotionelle lim, i den ellers ret så forudsigelige actionfilm.

Udover lidt følsomhed, i den ellers så testosteronfyldte tjubang-film, får vi også et par gode, tiltrængte grin over Banning Seniors måde at håndtere et par “af de onde”, ved hjælp af en hulens masse bomber.

Jada Pinkett Smith er badass-sej som FBI-agent, lige i hælene på den jagtede Banning, Freeman er fin som præsident i koma (hvem ville ikke være det), og Piper Perabo er bundsolid som den trofaste kone på hjemmefronten.

Gerard Butler er, som en vis John McClane, umulig at slå ihjel i rollen som Banning, selvom han på Dødbringende Våben-manerer, får konstateret at han er “to old for this shit”. Hans fysiske fremtoning gennem hele filmen fortæller om en overlever, en kæmper,- en soldat der nægter at give op.

“Angel…” er nem at pille fra hinanden. Den er ikke dyb. Den er heller ikke særlig god. Og så er den ret så forudsigelig.

Men den vinder på brutal action, en straight story, og et hjerte, der banker for dens karakterer.

Angel Has Fallen får 4/6 hamre: 🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.