3 Fantastiske Sommerferiefilm

René Buchtrup

René Buchtrup

Endelig ferie!

Men hva’ så, hvis pengepungen er tom, og man ikke bare kan hoppe på det første fly til Gran Canaria??

Frygt ej, for hvis du sætter disse tre fabelagtige sommerfilm på, vil du helt sikkert føle dig ramt at solen, mærke vinden fra havkysten og have fornemmelsen af rigtig sommer med masser af sol og stemning.

Det kan selvfølgelig aldrig erstatte en rigtig badeferie, hvis vejret i Danmark stinker. men tænk, hvor mange penge du kan spare, ved blot at streame disse film i stedet for.

Rigtig god fornøjelse med listen og rigtig dejlig sommer!

Prinsessen Holder Fridag kan bl.a. streames på Blockbuster

Prinsessen Holder Fridag (1953)

Inden du ryster på hovedet og scroller videre, fordi vi her har gøre med en oldgammel traver, så skal du altså ikke snyde dig selv for denne vidunderlige og charmerende perle, med skuespils-legenderne Audrey Hepburn og Gregory Peck i hovedrollerne.

Hun spiller prinsesse, som er på statsbesøg i Rom og sniger sig væk, for at holde ferie på egen hånd. Han spiller journalist og da de mødes opstår sød musik. Ja, det lyder letkøbt og ligegyldigt, men det er det bestemt ikke. Der er en grund til at Hepburn vandt en Oscar, og at Roman Holiday (som den hedder rigtigt) står som en klassiker i dag.

Og uden at afsløre for meget, så er den slutning noget af det fineste og mest rørende jeg har set i en romantisk og (næsten) sukkersød fortælling. En sikker vinder fra Italiens hovedstad!

Moonrise Kingdom kan bl.a. streames på Filmstriben

Moonrise Kingdom (2012)

Jeg er egentlig ikke fan af instruktøren Wes Anderson. Kort sagt, synes jeg han fokuserer for meget på formen, og glemmer indholdet i hans film. Han kan skabe billeder som ingen anden i Hollywood, og hvert et frame i hans film, står som knivskarpe kunstværker i en AROS-kollektion.

I Moonrise Kingdom husker Anderson også sine karakterer og så har den en sød, lille historie. Her handler det hele om en ung knøs ved navn Sam, som i sommerferien stikker af fra sin spejderlejr, til fordel for en tur i vildmarken med hans ven, Suzy. De to outsidere bliver selvfølgelig eftersøgt og ledt efter, af både spejdere, politi og forældre. Det bliver bestemt ikke kedeligt.

Stjerner som Edward Norton, Bruce Willis og Bill Murray er bare nogle af de stjerner der bliver sluppet løs i Moonrise Kingdom. Det er en fornøjelse at iagttage. Det er en lille, fin coming-of-age-fortælling i højt solskin, som giver et smil på dine læber og får dig til at klaske ud efter fiktive myg, efter halvanden times tid i vildmarken.

Forgetting Sarah Marshall kan bl.a. streames på SF Anytime

Forgetting Sarah Marshall (2008)

En hulkende mand har aldrig været mere ynkelig end i den romantiske komedie, Forgetting Sarah Marshall. Han er lige blevet droppet af sin kæreste, og nu står han nøgen og flæber. Bestemt ikke et kønt syn, men helt og aldeles klaske-lår-morsomt for alle os andre.

For selvom vi her har med at gøre en romantisk komedie, er det virkelig også én af dem man får grint en masse af. Og så får lyst til at pakke kufferten (uanset hvor mange penge man har stående på bankkontoen) og tage det første og bedste fly til Hawaii. For her udspiller handlingen sig, for både Peter og hans eks-kæreste.

Forgetting Sarah Marshall er plat, men stadig med hjertet på rette sted. Og med en storspillende Jason Segel i front, som det totalt uduelige, men elskelige fjols, Peter.

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer