3 Fantastiske Sommerferiefilm

René Buchtrup

René Buchtrup

Endelig ferie!

Men hva’ så, hvis pengepungen er tom, og man ikke bare kan hoppe på det første fly til Gran Canaria??

Frygt ej, for hvis du sætter disse tre fabelagtige sommerfilm på, vil du helt sikkert føle dig ramt at solen, mærke vinden fra havkysten og have fornemmelsen af rigtig sommer med masser af sol og stemning.

Det kan selvfølgelig aldrig erstatte en rigtig badeferie, hvis vejret i Danmark stinker. men tænk, hvor mange penge du kan spare, ved blot at streame disse film i stedet for.

Rigtig god fornøjelse med listen og rigtig dejlig sommer!

Prinsessen Holder Fridag kan bl.a. streames på Blockbuster

Prinsessen Holder Fridag (1953)

Inden du ryster på hovedet og scroller videre, fordi vi her har gøre med en oldgammel traver, så skal du altså ikke snyde dig selv for denne vidunderlige og charmerende perle, med skuespils-legenderne Audrey Hepburn og Gregory Peck i hovedrollerne.

Hun spiller prinsesse, som er på statsbesøg i Rom og sniger sig væk, for at holde ferie på egen hånd. Han spiller journalist og da de mødes opstår sød musik. Ja, det lyder letkøbt og ligegyldigt, men det er det bestemt ikke. Der er en grund til at Hepburn vandt en Oscar, og at Roman Holiday (som den hedder rigtigt) står som en klassiker i dag.

Og uden at afsløre for meget, så er den slutning noget af det fineste og mest rørende jeg har set i en romantisk og (næsten) sukkersød fortælling. En sikker vinder fra Italiens hovedstad!

Moonrise Kingdom kan bl.a. streames på Filmstriben

Moonrise Kingdom (2012)

Jeg er egentlig ikke fan af instruktøren Wes Anderson. Kort sagt, synes jeg han fokuserer for meget på formen, og glemmer indholdet i hans film. Han kan skabe billeder som ingen anden i Hollywood, og hvert et frame i hans film, står som knivskarpe kunstværker i en AROS-kollektion.

I Moonrise Kingdom husker Anderson også sine karakterer og så har den en sød, lille historie. Her handler det hele om en ung knøs ved navn Sam, som i sommerferien stikker af fra sin spejderlejr, til fordel for en tur i vildmarken med hans ven, Suzy. De to outsidere bliver selvfølgelig eftersøgt og ledt efter, af både spejdere, politi og forældre. Det bliver bestemt ikke kedeligt.

Stjerner som Edward Norton, Bruce Willis og Bill Murray er bare nogle af de stjerner der bliver sluppet løs i Moonrise Kingdom. Det er en fornøjelse at iagttage. Det er en lille, fin coming-of-age-fortælling i højt solskin, som giver et smil på dine læber og får dig til at klaske ud efter fiktive myg, efter halvanden times tid i vildmarken.

Forgetting Sarah Marshall kan bl.a. streames på SF Anytime

Forgetting Sarah Marshall (2008)

En hulkende mand har aldrig været mere ynkelig end i den romantiske komedie, Forgetting Sarah Marshall. Han er lige blevet droppet af sin kæreste, og nu står han nøgen og flæber. Bestemt ikke et kønt syn, men helt og aldeles klaske-lår-morsomt for alle os andre.

For selvom vi her har med at gøre en romantisk komedie, er det virkelig også én af dem man får grint en masse af. Og så får lyst til at pakke kufferten (uanset hvor mange penge man har stående på bankkontoen) og tage det første og bedste fly til Hawaii. For her udspiller handlingen sig, for både Peter og hans eks-kæreste.

Forgetting Sarah Marshall er plat, men stadig med hjertet på rette sted. Og med en storspillende Jason Segel i front, som det totalt uduelige, men elskelige fjols, Peter.

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: