Train To Busan 2: Peninsula

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: Train To Busan 2. Instruktør: Sang-ho Yeon. År. 2020. Genre: horror/action. Kan streames på Blockbuster.

Sang-ho Yeons zombiefilm, Train To Busan, fra 2016, var en hæsblæsende og voldsomt underholdende omgang zombiesmadder, som var én af 10’ernes bedste indenfor sin genre.

Det føltes som et godt mix mellem sværvægterne Hitchcock, Romero og Cameron, dog på sydkoreansk. Den blandede bloddryppende horror, adreanlinpumpende action og sentimentalt drama sammen, rystede rundt, og voila, så havde vi sørme et godt bud på den bedste zombiefilm i 10’erne.

Fire år efter står vi så med instruktørens bud på en efterfølger. Med flere walking deads, udskudt hjernemasse og blod i lange baner.

Vi er i film nr. 2, Peninsula, væk fra det hurtigtkørende tog, og i stedet et sted i Sydkorea, som er totalt karantæneramt (ikke et ord om Covi-19,tak), hvor zombierne stadig hærger. I centrum af løjerne er ekssoldaten, Jung-seok, der fire år tilbage mistede sin søster og nevø. Fire år senere er både han og hans svoger i Hongkong. To traumatiserede mænd, der efter deres tab tidligere, ikke er mange potter pis værd. Alligevel bliver de tilbudt, af nogle skumle gangstere, til at tage et smut tilbage til “zombieland”, med en gruppe udvalgte, til opgave at finde en lastbil med 20 millioner dollars, som de skal dele.

Da de ankommer til havnebyen i Sydkorea, stiger spændingen og intensiteten. For som i A Quiet Place, kræver det stilhed og præsision, for ikke at “vække” de lavende døde fra deres dvale. Det er her Pensula peaker.

Men spændingsniveauet gør stødt ned af bakke, efter mødet med tidligere soldater, som hersker som små konger på halvøen, med en excentrisk og sadistisk sergent i front. Vi nøjes ikke længere med at følge få, men i stedet mange mennesker og allerede her, er Peninsula en mere uklar omgang zombie-dommedagsaction, end den stramme og ligetil 1’er, som vidste præcist hvad den ville med historien og dens karakterer.

Jung-seok og hans svoger er ikke nok i det filmens persongalleri. Vi skal også have indblik i en suicidal kaptajns liv i den ensomme havneby, den sartistiske sergent og samtidig også en familie, som holder sig skjult i sin gamle lejlighed, hvor en badass mor, en gammel bedstefar og to køreglade unger, holder til.

Samtidig har vi også med en efterfølger at gøre, som lader den smule samfundskritik, som 1’eren stillede spørgsmålstegn ved, blive gemt væk i film nr. 2. Det er en film, som finder det mere interessant at stille spørgsmålet ved hvordan de overlevende, efter en zombie-epidimi, får en hverdag til at gå.

Svaret er enkelt: ved at udvælge menesker, som kastes i “ringen”, hvor de skal slås og prøve at overleve at blive slået ihjel.

Længe leve tidsfordriv i en zombietid.

Peninsula kunne have været den fede, underholdende og uforpligtende efterfølger. Men i stedet føles den støvsuget for gode ideer og påfund, indeholder masser af karikerede personskildringer og med masser af halvsløje action-bilscener, som minder om en billig omgang Fast And The Furius, med Vin Diesel og Paul Walker som animerede zombier.

At slutningen kammer fuldstændig over i skrig, skrål, snot og tårer, drivende sentimentalt violinspil, og plat og patetisk slowmotion, hjælper overhovedet ikke helhedsindtrykket.

Train To Busan 2: Peninsula får 2/6: 🔨🔨

Seneste

Emilia Pérez

Nicolai har denne gang anmeldt en mexicansk musical om en transkvinde, der skal finde sig tilpas i et nyt liv.

Emilia Pérez, har meget på hjertet, men den kan dog ikke bærer alle sine ambitioner og ender med at kunne mindre end den egentlig vil.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Pusher-trilogien

Velkommen til den første 4k-anmeldelse i det nye år! René anmelder ikke blot én, men et helt boxset, som bugner af ekstra spillefilm og ekstra materiale. Det er rigeligt at snakke om, når Pusher-trilogien bli’r anmeldt…

Babygirl

Nicolai har denne gang anmeldt en erotisk thriller, som både er vovet, hed, intens og samtidig følsom og meget kompleks.

Babygirl har mange tangenter at spille på og oveordnet spiller det hele mere end godt nok til at være en biograftur værdig!

The Room

For seks år siden anmeldte René Buchtrup “verdens dårligste film” til bundkarakter. Nu har tonen fået en helt anden lyd. Læs hans (nye) anmeldelse af The Room…

Årets Film 2024 (Nicolais Top 10)

I Moviemaniacs tilbageblik på det nu forgangne år 2024, er det nu Nicolais tur til at dele ud af sine filmiske højdepunkter, hvor der så er tale om en bred perlette af både store værker og små gemte perler, som alle gjorde massivt indtryk.

Årets Film 2024 (Renés Top 10)

Filmåret 2024 har i følge René Buchtrup været fantastisk og det har kort sagt været enormt svært at fravælge film til den endelige TOP 10. Men det er selvfølgelig lykkedes, og her får I listen. Rigtig god fornøjelse..

Better Man

Hvis man vil slutte året af med et brag i biografen, som giver en lyst til at danse og hoppe ind i 2025, jamen så har Nicolai et ganske godt bud på dette, via Better Man, som fortæller historien om popikonet Robbie Williams, som så bliver skildret som en abe.