Ny skribent på Moviemaniac

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Det er stor glæde vi kan præsentere endnu en skribent på moviemaniac-redaktionen, nemlig 20-årige Louis, som vi slet ikke kan vente på at han begynder at skrive for os.

Her får han selv lov til at præsentere sig:

Mit navn er Louis Bess Fløe Jørgensen. Jeg blev født i Aarhus i 2003 og har lige siden jeg var barn haft en stor kærlighed for filmmediet. Jeg har altid lidt haft en tendens til at dagdrømme og i de fleste timer i folkeskolen forsvandt jeg ofte ind i mine egne tanker og opbyggede små universer, derfor har jeg ligeledes også haft en stor kærlighed for at blive slugt ind i andres universer gennem filmmediet.

Til dagligt går jeg på filmlinjen på Aarhus Hf og VUC har sideløbende nogle filmprojekter kørende med mine venner. Nogle af mine yndlingsinstruktører er Coen-brødrene, jeg holder meget af deres finurlige tilgang til at opbygge karakterer og universer og for mig er deres film virkelige fantastiske at gense, da jeg næsten altid har det med at finde nye små, sjove detaljer jeg aldrig havde lagt mærke til før.

Den bedste filmoplevelse jeg umiddelbart kan komme i tanke om var da jeg på et efterskoleværelse for første gang så Richard Linklaters “Dazed and Confused” sammen med en flok af mine gode venner.

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.