Lego Filmen 2

René

René

Originaltitel: The Lego Movie 2: The Second Part. Instruktør: Mike Mitchell. År: 2019. Genre: Animation. Kan streames på Blockbuster.

Endnu engang kan jeg undre mig og klø i mit hipster-anlagte fuldskæg og tænke over om verden mon har brug for en 2. Lego film?

Tja, det har den vel egentlig ikke, men som vi jo kender go’e gamle Hollywood, så er sætningen stop mens legen er god ikke-eksisterende og selvfølgelig får vi en efterfølger til den overraskende gode Lego film fra 2014.

Der er jo penge i de efterfølgere.

I “Lego Filmen 2” er Mesterbyggeren Emmets by under invasion fra de åh-så-væmmelige Duploklodser og kort efter spoles der 5 år frem i fremtiden hvor hele samfundet ligner et helvede fra Mad Max-filmene. Én af de mange, sjove filmreferencer, som de voksne kan grine af i biffen.

Og der er meget at grine af i den nye Lego-film. Den er proppet med god energi, sjove metajokes og endnu flere popkultur-referencer som muligvis går over børnenes hoveder. Så kan de til gengæld grine af filmens høje tempo og de mange, spøjse indfald.

Det egentlige problem i den nye Lego film, er den næsten ikke-eksisterende historie. Den ligner samtidig også sin forgænger meget med hensyn til moralen om at vi alle gerne skulle kunne enes. Og denne gentagelse af moralprædiken føles lidt som et kedeligt deja vu. Som om vi har set og hørt det hele før.

Emmet og co (dvs. Batman, Gaffiti tøsen og de andre kammersjukker) bliver taget til fange af Duplo-dronningen (dansk stemme af sangerinden Shzirley) og gennem det meste af filmen, er hun konstant ugennemskuelig: er hun ond eller er hun god? Hvad er hendes intentioner med “borgerne” fra Lego-byen.

Graffiti tøsen og Emmet er de eneste der er overbeviste om at hun hjernevasker alle med sine sukkersøde popsange (der er generelt mange sange med i filmen), massage og gaver til højre og venstre. Emmet allierer sig med den Indiana-jones-agtige overskudsprotege Rex som selvfølgelig skal lære Emmet at være et rigtigt mandfolk, så han kan redde sine venner fra den “onde” dronning.

Med stor sandsynlighed ville undertegnende være underholdt endnu mere (måske til en hammer mere?!) hvis han havde set filmen med de originale, engelske stemmer. Ikke fordi de danske stemmer gør det forfærdeligt. Slet ikke.

Timm Vladimir er forrygende som den evigt optimistiske Emmet, Lise Baastrup er skøn som Graffiti tøsen og så er Alexandre Willaume (stadig, som i den første Lego-film, og hans egen Batman-legofilm) forrygende som den kappeklædte og selvfede superhelt. De gør hvad de kan for at oversætte de stærke metajokes fra Phil Lord og Chris Miller (som instruerede den første Lego-film) og som denne gang skriver manuskript. Men så sjovt er det simpelthen bare ikke. Alt kan desværre ikke oversættes, så det giver mening. Hvert fald ikke så det bliver sjovt.

Men hvis man er til 1 time og tre kvarters moderat underholdende animationsfilm, som er bedre end så meget andet af det middelmådige lo…øh.. middelmådige produktioner som de mange filmselskaber spytter ud, så er “Lego Filmen 2” lige sagen.

Så selvom man som voksen sikkert vil more sig endnu mere med Hollywoodstjerne Chris Pratt, Elisabeth Banks og Will Arnetts oiginiale stemmer, så er “Lego Filmen 2” stadig ganske habil underholdning som sikkert vil gøre en kold vinterdag en lille smule mere underholdende.

Også med danske stemmer.

Lego-Filmen 2 får 3 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.