Lego Filmen 2

René Buchtrup

René Buchtrup

Originaltitel: The Lego Movie 2: The Second Part. Instruktør: Mike Mitchell. År: 2019. Genre: Animation. Kan streames på Blockbuster.

Endnu engang kan jeg undre mig og klø i mit hipster-anlagte fuldskæg og tænke over om verden mon har brug for en 2. Lego film?

Tja, det har den vel egentlig ikke, men som vi jo kender go’e gamle Hollywood, så er sætningen stop mens legen er god ikke-eksisterende og selvfølgelig får vi en efterfølger til den overraskende gode Lego film fra 2014.

Der er jo penge i de efterfølgere.

I “Lego Filmen 2” er Mesterbyggeren Emmets by under invasion fra de åh-så-væmmelige Duploklodser og kort efter spoles der 5 år frem i fremtiden hvor hele samfundet ligner et helvede fra Mad Max-filmene. Én af de mange, sjove filmreferencer, som de voksne kan grine af i biffen.

Og der er meget at grine af i den nye Lego-film. Den er proppet med god energi, sjove metajokes og endnu flere popkultur-referencer som muligvis går over børnenes hoveder. Så kan de til gengæld grine af filmens høje tempo og de mange, spøjse indfald.

Det egentlige problem i den nye Lego film, er den næsten ikke-eksisterende historie. Den ligner samtidig også sin forgænger meget med hensyn til moralen om at vi alle gerne skulle kunne enes. Og denne gentagelse af moralprædiken føles lidt som et kedeligt deja vu. Som om vi har set og hørt det hele før.

Emmet og co (dvs. Batman, Gaffiti tøsen og de andre kammersjukker) bliver taget til fange af Duplo-dronningen (dansk stemme af sangerinden Shzirley) og gennem det meste af filmen, er hun konstant ugennemskuelig: er hun ond eller er hun god? Hvad er hendes intentioner med “borgerne” fra Lego-byen.

Graffiti tøsen og Emmet er de eneste der er overbeviste om at hun hjernevasker alle med sine sukkersøde popsange (der er generelt mange sange med i filmen), massage og gaver til højre og venstre. Emmet allierer sig med den Indiana-jones-agtige overskudsprotege Rex som selvfølgelig skal lære Emmet at være et rigtigt mandfolk, så han kan redde sine venner fra den “onde” dronning.

Med stor sandsynlighed ville undertegnende være underholdt endnu mere (måske til en hammer mere?!) hvis han havde set filmen med de originale, engelske stemmer. Ikke fordi de danske stemmer gør det forfærdeligt. Slet ikke.

Timm Vladimir er forrygende som den evigt optimistiske Emmet, Lise Baastrup er skøn som Graffiti tøsen og så er Alexandre Willaume (stadig, som i den første Lego-film, og hans egen Batman-legofilm) forrygende som den kappeklædte og selvfede superhelt. De gør hvad de kan for at oversætte de stærke metajokes fra Phil Lord og Chris Miller (som instruerede den første Lego-film) og som denne gang skriver manuskript. Men så sjovt er det simpelthen bare ikke. Alt kan desværre ikke oversættes, så det giver mening. Hvert fald ikke så det bliver sjovt.

Men hvis man er til 1 time og tre kvarters moderat underholdende animationsfilm, som er bedre end så meget andet af det middelmådige lo…øh.. middelmådige produktioner som de mange filmselskaber spytter ud, så er “Lego Filmen 2” lige sagen.

Så selvom man som voksen sikkert vil more sig endnu mere med Hollywoodstjerne Chris Pratt, Elisabeth Banks og Will Arnetts oiginiale stemmer, så er “Lego Filmen 2” stadig ganske habil underholdning som sikkert vil gøre en kold vinterdag en lille smule mere underholdende.

Også med danske stemmer.

Lego-Filmen 2 får 3 ud af 6 hamre: 🔨🔨🔨

Seneste

Saw X Konkurrence

Vind 2 biografbilletter til SAW X – den tiende Saw-film, som fortæller det hidtil ufortalte kapitel om morderen Jigsaw!

Retribution

Endnu en film med en mand med “A Very Particular Set of Skills”?
Næh, her er han bare kedelig og almindelig bankmand, og Retribution med Liam Neeson bag rettet, er bare ligegyldig og hurtig glemt.

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.