Honest Thief

René

René

Originaltitel: Honest Thief. Instruktør: Mark Williams. År: 2020. Genre: Action, drama, thriller. Kan bl.a. streames på Blockbuster.

Denne anmeldelse er et uddrag af en diskussion mellem to sider af Renés hjerne, som sammen skal finde en fælles karakter til Liam Neeson-filmen, Honest Thief.

På den ene side har vi filmsnobben og kritikeren, ikke kan fordrage samlebåndsproduktioner, men til gengæld elsker film der siger noget om samfund, identitet og som batter af æstetik. På den anden side har vi den den primitive filmtosse, der simpelthen ikke kan få nok af larm, eksplosioner og som klapper i sine hænder af actionhelte med cheasy one-liners og store bøffer.

Snobben: Skal vi ikke bare droppe denne latterlige samtale, kære primitive ven og hurtige blive enige om at denne ligegyldige film maksimalt skal have to hamre? Den tilføjer INTET nyt overhovedet til actionthrillergenren og er forudsigelig som en prædiken i kirken juleaften.

Tossen: Vent, hvad? Nej, slet ikke, min filmkrævende ven. 67-årige Liam Nesson deler bøllebank ud i Honest Thief, og alene derfor skal vi meget højere op! Han er manden man bare ikke fucker med!

Snobben: Tsk tsk, det må du lige forklare noget nærmere. Bevares, det var da sjovt i 2008 med Taken. Men helt ærligt, siden har man jo nærmest glemt at manden engang var en respektabel skuespiller. Nu er han jo bare en ligegyldig actionbøf!

Tossen: Du må da give mig ret i at historien om den tidligere soldat, der røver banker, men som gerne vil overgive sig og aflevere de 9 millioner han har stjålet fra FBI, er bundsolid underholdning. Det er saftsuseme spændende, da han må kæmpe mod to korrupte FBI-agenter (Jai Courtney og Anthony Ramos), der prøver at tage pengene selv og hænge ham op på mordet på en tredje FBI-agent (Robert Patrick).

Snobben: Spændende? Jeg tror ikke vi har set den samme film! Hvis der er noget der trækker en smule op, så er det søde sammenspil mellem de to forelskede turtelduer Annie (Kate Walsh) og Tom (Neeson). Men som en film, der gerne vil fremstå nervepirrende, så er der ligeså meget udsving på spændingskurven i Honest Thief, som med to timer i selskab med Mylle på Giro 413. Det kan de aldrende lovebirds ikke gøre noget ved. De ender som endimensionelle karakterer i forudsigelig omgang nonsens, sovset ind i de værste krimi-klicheer man overhovedet kunne forestille sig . De kan ikke redde denne forudsigelige suppedas, og…..

Tossen: Okay, Honest Thief opfinder måske ikke den dybe tallerken. Men som du selv er inde på, virker romancen mellem Annie og Tom da troværdig. Og så er det da, næsten hyggeligt, med en samvittighedsfuld bankrøver, som stjæler penge, for at hævne sin gamle far, som fik frarøvet sin pension. Ham Liam kan altså både spille med charme og overarme, hva?

Snobben: Ja ja, det er fint, du. Lige inden du afbrød mig før, ville jeg have sagt, at filmen balancerer skrækkeligt mellem ligegyldige samtaler mellem det nyforelskede par, som virker uendeligt lange og forglemmelige genbrugs actionscener man HAR SET FØR i mange andre lignende thrillers! Honest Thief er faktisk bare et uopfindsomt opkog af Liam Neesons film fra 2008 og frem til 2020. I denne film ender han sjovt nok også med, på en olm og alvorlig måde, at få fremstammet en trussel ala “I’m Coming For You”. Det lyder da meget som Taken. Gør det ikke? Instruktør, Mark Willliams, bidrager ikke med nogle originale ideer eller påfund til filmen.

Tossen: Jeg gi’r op. Du kan bare ikke se den for hvad den er: en underholdende slå-hjernen-fra-thriller. Ja, det hele er set før, og bedre, men altså, Liam er da cool fra første til sidste sekund i Honest Thief og han har mere karisma og er langt dygtige end både Dolph, Sly og Arnold. Og ham den gode, fraskilte FBI-agent, som ikke er én af dem som røvrender ham, er der meget finurlig med hans hun på slæb på arbejde.

Snobben: De sidste to ting kan jeg vidst kun give dig ret i. Men samlebåndsfilm som denne, med åh-så-gode bankrøvere og åh-så-modbydeligt-onde FBI-agtenter, et dovent manuskript, som bruger alle klicheer fra genren man har hørt på før, fortjener ikke mere end 2 hamre!

Tossen: Pjat med dig, din sure og alvorlig filmsnob. Den skal have 4 hamre.

Honest Thief får 3/6 hamre:

🔨 🔨🔨

Seneste

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!