Cargo anmeldelse

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

af René Buchtrup

Vellykket Netflix-zombiefilm med Martin Freeman i hans livs rolle er både skræmmende, spændende og overraskende bevægende og hjertevarm. 

Cargo fik premiere på Netflix d. 18. maj 2018

Efter succes med kortfilmen “Cargo” fra 2013, indgik instruktørerne Ben Howling og Yolanda Ramke i et samarbejde med streaminggiganten Netflix hvor de fik lavet et såkaldt remake af deres film. Denne gang med Martin Freeman i hovedrollen.

Bestemt ikke en dårlig ide.

For resultatet er blevet en overraskende rørende lille sag som er hjertevarm, følelsesladet og gribende. Og så er det endda en zombiefilm!

Okay, lad mig sig det på en anden måde: indpakningen af filmen er en zombiefilm. For kernen handler om overlevelse, om at leve livet og at ofre sig for dem man elsker.

Kort fortalt handler “Cargo” om et ægteparret Andy og Kay (Martin Freeman og Susie Porter) der kæmper for at overleve i Australien som er zombie-inficeret. De har samtidig en lille baby de skal tage vare om. Hvis man bliver bidt af en zombie, har man 48 timer inden man bliver “omvendt”.

Desværre bliver Kay bidt, og pludselig er hun selv en zombie. Hun bider Andy, og nu står den fortvivlede far med en baby i en bæresele og føler sig som Palle Alene I Verden. Om 48 timer vil han selv blive omvendt og inden skal han sikre sin datters fremtid.

Det er en nervepirrende og spændende kamp mod uret når vi følger Andy og hans lille guldklump trave rundt i de smukke og hårde, australske sletter og ødemarker, hvor hvert minut tæller.

Freeman som bl.a har spillet Bilbo Baggins i Hobbit-filmene (2012-2014) og Dr. Watson i Sherlock Holmes-serien fra 2010, spiller sit livs rolle som den desperate mand der har mistet sin kone og om lidt skal miste sin datter. Han spiller hele følelsesregistret igennem og rammer ikke hver siden af på noget tidspunkt. I rollen som Andy ser vi ikke Freeman som den sjove, underfundige eller spøjse fyr, men som et helt menneske, som er blevet kastet ud i en umenneskelig situation. Det er fremragende præstation hvor han giver sin karakter så mange nuancer.

Hvis man regner med crazy zombie-vold, horror og splatter i vilde og voldsomme mængder, så bliver man skuffet. Zombierne er skam med i “Cargo”, men det er mennesket der er i fokus i filmen. For selvom døden hænger tungt over filmen og dommerdagen er nær, er det stadig en rørende film med et spinkelt håb for enden af tunnelen.

Jeg ville gerne have givet 5  (som i min optik står som en fremragende filmoplevelse) ud af 6 mulige hamre, men der var få ting som trak helhedsoplevelsen ned. Jeg synes at fokusset på en isoleret aboriginals stamme og en særlig pige derfra som får en vigtig betydning i historien, ikke folder sig nok ud og det virker en smule halvhjertet.

Men alt i alt er “Cargo” et glimrende eksempel på at man ikke behøver store armbevægelser for at lave en uhyggelig og samtidig tankevækkende film der både skræmmer og rører.

“Cargo” er en klar anbefaling herfra.

Cargo får 4 ud af 6 hamre:                                                    

 

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.