Alle Tarantinos Film Rangeret (Del 2)

Andreas Nørgaard

Andreas Nørgaard

En fælles liste af René Buchtrup og Andreas Nørgaard

Kill Bill 2 kan bl.a. streames på Blockbuster

5. Kill Bill 2 (2004)

René siger:

Hvordan kommer man efter et voldsorgie af højeste format, hvor 62 mennesker måtte lade livet til den hævntørstige The Bride, spillet af Uma Thurman? Man vender da bare bøtten om i film nummer to, og laver en dialogbåret film, som minder om en slow western!

Vi springer frem og tilbage i tid, for at finde hoved og hale i Beatrix Kiddos historie med den mystiske Bill, og åh, hvor er det raffineret, underfundigt og genialt fundet på det hele.

Det er mere seriøst, og ofte dvælende, men altid helt og aldeles nervepirrende spændende. Samtidig er den ikke uden humor, så man som publikum engang imellem kan trække på smilebåndet i den ellers seriøse fortælling.

Iscenesættelsen er næsten kunstfilms-inspireret og Thurman leverer en verdensklasse præstation i hovedrollen!

Django Unchained kan bl.a. streames på Netflix og Viaplay

4. Django Unchained (2012)

Andreas siger:

Episk western, møder modbydeligt slavedrama, som så møder Tarantinos eminente dialog og grovkornede komik. Det giver selvfølgelig en film fra øverste hylde. Selvfølgelig gør det det!

Filmen er set ud fra Tarantinos filmpræferencer, det der bedst kan betegnes som instruktørens våde drøm. Han kan jonglere med alle hans trumfkort

Alt spiller helt fantastisk her i Django Unchained. Vi er ude på et overdrev hele filmen igennem, men historien holder dog stadig af den grund.

Christophe Waltz spiller så englene synger, og han fik meget fortjent endnu en Oscar. Her for sin rolle som den morderiske tandlæge og dusørjæger, der i en verden af moralsk multihandicappede, degenererede racister, kæmper slavernes sag. Hans Landa om igen – dog med et noget andet udgangspunkt? Ja muligvis, men han spiller stadig bedre end de fleste andre.

Filmens eneste hæmsko – og det er endda ikke så slemt endda – er hovedrolleindehaver, Jamie Foxx. Han er desværre ikke en særlig interessant skuespiller, men altså han gør det nu okay i denne rolle. Men ved siden af Waltz, en diabolsk Leonardo Di Caprio, og Samuel L. Jackson, ja så blegner han sgu en hel del…

Jeg sidder med tanken, at andre skuespillere ville have gjort rollen virkelig fed, men altså, ingen skade sket – de andre redder festen, og mere til…

Kill Bill kan bl.a. streames på Blockbuster

3. Kill Bill (2003)

Andreas siger:

Tarantinos hævnfantasi starter her:

På et støvet gulv, i en lille kirke, langt helvede til, et sted i USA.

“Bill, it’s your baby” får den gennemtæskede, blodindsmurte kvinde på gulvet lige akkurat fremstammet til……Bill, før hun bliver koldblodigt henrettet med et skud i hovedet.

Black Mamba blev hun kaldt, Beatrix Kiddo er hendes navn, men for os bag skærmen, vil hun for altid være The Bride.

Hun overlever mirakuløst, og går straks igang med den søde hævn.

Først skal hun rydde Buck af vejen (ham det ulækre svin der bare vil knalde med kvinder i koma!), og dernæst kreerer hun sin lille huskeliste med navnene på hendes gamle kollegaer, der efterlod hende “død” på gulvet.

I den næste halvanden times voldsorgie får hun streget et par navne på listen, samt en hel masse narrehatte, der er så dumme at gå i vejen for hende.Uma Thurman er velsagtens verdens sejeste og mest rå menneske. Hun er en urkraft med et Hattori Hanzo samuraisværd, og selv ikke O-Ren Ishii og hendes Crazy 88’s er et ordentligt match for The Bride, der vil have hævn!!

Kill Bill er helt vildt koreograferet, med en sans for hver en detalje. Imponerende og fremragende film.

Reservoir Dogs kan bl.a. streames på Netflix

2. Reservoir Dogs (1992)

René siger:

“Are you gonna bark all day little doggy, or are you gonna bite”?

Reservoir Dogs står stadig knivskarpt i 2023, over 30 år efter dens udgivelse!

Dialogen er stadig legende og sprudlende og man kan ikke andet end at fascineres og blændes af samtlige skuespilleres præstationer.

Tænk, at man næsten hepper og klapper i sine små hænder af en mand som får skåret sit øre af, og vil have mere efterfølgende.

Det var med netop denne film verden fik øje på QT og hans store talent for både at skrive og instruere. Det kan umuligt blive mere cool. Med mindre man selvfølgelig laver en film få år efter, der hedder Pulp Fiction…

Pulp Fiction kan bl.a. streames på SkyShowtime

1.Pulp Fiction (1994)

René siger:

Hvad handler Pulp Fiction egentlig om? Tjo, om et par gangstere, en bokser på flugt og et par et kriminelt kærestepar på en diner. 

På papiret ser det tyndt ud for QT’s anden spillefilm. I praksis har vi her én af de bedste film i hele filmhistorien. Hvis ikke den bedste….

Selvom den fortælles med en noget utraditionel fortællestruktur, så dirigeres løjerne alligevel så mesterligt, som en maestro ville gøre det til hans livs koncert. Dirigentstokken svinger og svajer, og vi bliver beriget med citater fra Det Gamle Testamente så englene synger og en dansekonkurrence på en retro diner, bliver til en lille åbenbaring, man aldrig vil glemme.

John Travolta fik comeback med rollen som Vincent Vega og gør det fortræffeligt, og så er der Samuel L. Jackson som muligvis spiller den mest cool rolle nogensinde i filmhistorien.

Om man er til matchfixing af boksekampe, guldure oppe i røven på soldater eller snik snak om franske burgere, så er Pulp Fiction mesterværket man skal se.

Pulp Fiction står stadig som QT’s mest knivskarpe og bedste film overhovedet.

Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer