You Should Have Left

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: You Should Have Left
Instruktør: David Koepp   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster  

You Should Have Left er instrueret af David Koepp, som også er manden bag gyseren Stir of Echoes fra 1999. Begge film med altid gode Kevin Bacon i hovedrollen. Da jeg for mange år siden så Stir of Echoes, var jeg meget positiv, og blev godt skræmt af denne solide horror-thriller. Derfor var jeg også spændt på genforeningen af Koepp og Bacon. Ikke mindst da der igen er tale om en gyserfilm, men også grundet andre gode skuespillere på rollelisten, som eksempelvis Amanda Seyfried.

Så vidt jeg husker var Stir of Echoes en form for haunted house-gyser, og You Should Have Left er da også i den boldgade. Her følger vi ægteparret Theo (Bacon) og Susanna (Seyfried) Stetler – og deres datter Ella, spillet på fornemmeste vis af Avery Essex. Familien er ganske udsat, da Theo (som er en rig og velkendt bankmand), har været beskyldt (og frifundet) for at kvæle sin tidligere kone. Han har nu fundet sig den noget yngre kone og skuespillerinde Susanna, som han har fået Ella med. Jeg nævner aldersforskellen, da det pointeres flere gange i filmen, og også lægger til grund for en del jalousi fra Theos side. For at få lidt ro på parforholdet, beslutter familien sig for at tage på ferie sammen, og destinationen bliver et stort isoleret hus på landet i Wales. Ved ankomst er familien Stetler meget begejstrede for huset, men inden længe, begynder de at få mareridt, og Theo bliver overbevist om, at noget ondt er gemt i huset. Alt i alt en fin præmis for en gyserfilm.

Det er ikke nogen hemmelighed at You Should Have Left ikke har fået den bedste medfart hos den brede anmelderskare, og bevares der er da heller ikke tale om noget mesterværk. Filmen er dog ikke helt ueffen, og byder på en ganske spændende historie med overraskelser undervejs. Samtidig er der visuelt set tale om en flot film, hvor især det overdådige hus og den walisiske natur er værd at nævne. Og så er der skuespillet, hvilket som nævnt er mere end godkendt. Med så gedigne skuespillere kan det nok ikke undre nogen, men i denne type film er det ikke altid en selvfølge.

Så alt i alt en godkendt og seværdig gyser, som lige sniger sig op på fire hamre.

You Should Have Left får 4/6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨        

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…