You Should Have Left

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: You Should Have Left
Instruktør: David Koepp   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster  

You Should Have Left er instrueret af David Koepp, som også er manden bag gyseren Stir of Echoes fra 1999. Begge film med altid gode Kevin Bacon i hovedrollen. Da jeg for mange år siden så Stir of Echoes, var jeg meget positiv, og blev godt skræmt af denne solide horror-thriller. Derfor var jeg også spændt på genforeningen af Koepp og Bacon. Ikke mindst da der igen er tale om en gyserfilm, men også grundet andre gode skuespillere på rollelisten, som eksempelvis Amanda Seyfried.

Så vidt jeg husker var Stir of Echoes en form for haunted house-gyser, og You Should Have Left er da også i den boldgade. Her følger vi ægteparret Theo (Bacon) og Susanna (Seyfried) Stetler – og deres datter Ella, spillet på fornemmeste vis af Avery Essex. Familien er ganske udsat, da Theo (som er en rig og velkendt bankmand), har været beskyldt (og frifundet) for at kvæle sin tidligere kone. Han har nu fundet sig den noget yngre kone og skuespillerinde Susanna, som han har fået Ella med. Jeg nævner aldersforskellen, da det pointeres flere gange i filmen, og også lægger til grund for en del jalousi fra Theos side. For at få lidt ro på parforholdet, beslutter familien sig for at tage på ferie sammen, og destinationen bliver et stort isoleret hus på landet i Wales. Ved ankomst er familien Stetler meget begejstrede for huset, men inden længe, begynder de at få mareridt, og Theo bliver overbevist om, at noget ondt er gemt i huset. Alt i alt en fin præmis for en gyserfilm.

Det er ikke nogen hemmelighed at You Should Have Left ikke har fået den bedste medfart hos den brede anmelderskare, og bevares der er da heller ikke tale om noget mesterværk. Filmen er dog ikke helt ueffen, og byder på en ganske spændende historie med overraskelser undervejs. Samtidig er der visuelt set tale om en flot film, hvor især det overdådige hus og den walisiske natur er værd at nævne. Og så er der skuespillet, hvilket som nævnt er mere end godkendt. Med så gedigne skuespillere kan det nok ikke undre nogen, men i denne type film er det ikke altid en selvfølge.

Så alt i alt en godkendt og seværdig gyser, som lige sniger sig op på fire hamre.

You Should Have Left får 4/6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨        

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.