You Should Have Left

Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: You Should Have Left
Instruktør: David Koepp   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster  

You Should Have Left er instrueret af David Koepp, som også er manden bag gyseren Stir of Echoes fra 1999. Begge film med altid gode Kevin Bacon i hovedrollen. Da jeg for mange år siden så Stir of Echoes, var jeg meget positiv, og blev godt skræmt af denne solide horror-thriller. Derfor var jeg også spændt på genforeningen af Koepp og Bacon. Ikke mindst da der igen er tale om en gyserfilm, men også grundet andre gode skuespillere på rollelisten, som eksempelvis Amanda Seyfried.

Så vidt jeg husker var Stir of Echoes en form for haunted house-gyser, og You Should Have Left er da også i den boldgade. Her følger vi ægteparret Theo (Bacon) og Susanna (Seyfried) Stetler – og deres datter Ella, spillet på fornemmeste vis af Avery Essex. Familien er ganske udsat, da Theo (som er en rig og velkendt bankmand), har været beskyldt (og frifundet) for at kvæle sin tidligere kone. Han har nu fundet sig den noget yngre kone og skuespillerinde Susanna, som han har fået Ella med. Jeg nævner aldersforskellen, da det pointeres flere gange i filmen, og også lægger til grund for en del jalousi fra Theos side. For at få lidt ro på parforholdet, beslutter familien sig for at tage på ferie sammen, og destinationen bliver et stort isoleret hus på landet i Wales. Ved ankomst er familien Stetler meget begejstrede for huset, men inden længe, begynder de at få mareridt, og Theo bliver overbevist om, at noget ondt er gemt i huset. Alt i alt en fin præmis for en gyserfilm.

Det er ikke nogen hemmelighed at You Should Have Left ikke har fået den bedste medfart hos den brede anmelderskare, og bevares der er da heller ikke tale om noget mesterværk. Filmen er dog ikke helt ueffen, og byder på en ganske spændende historie med overraskelser undervejs. Samtidig er der visuelt set tale om en flot film, hvor især det overdådige hus og den walisiske natur er værd at nævne. Og så er der skuespillet, hvilket som nævnt er mere end godkendt. Med så gedigne skuespillere kan det nok ikke undre nogen, men i denne type film er det ikke altid en selvfølge.

Så alt i alt en godkendt og seværdig gyser, som lige sniger sig op på fire hamre.

You Should Have Left får 4/6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨        

Seneste

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: The Crow

Den er kult og The Crow fra 1994 er en yderst seværdig og underholdende film! Men, hva’ så med kvaliteten på 4k? Holder den? Se Youtube-klippet her hvor René Buchtrup anmelder endnu en 4k-film…

Ugens Streaming Anbefaling – Fury Road

Når man snakker om en ny streamingtjeneste som hedder MAX, kan man så andet end at anbefale Mad Max: Fury Road?! Nej vel…René snakker med Allan fra GoFM om én af verdens bedste actionfilm HER: