You Should Have Left

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: You Should Have Left
Instruktør: David Koepp   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster  

You Should Have Left er instrueret af David Koepp, som også er manden bag gyseren Stir of Echoes fra 1999. Begge film med altid gode Kevin Bacon i hovedrollen. Da jeg for mange år siden så Stir of Echoes, var jeg meget positiv, og blev godt skræmt af denne solide horror-thriller. Derfor var jeg også spændt på genforeningen af Koepp og Bacon. Ikke mindst da der igen er tale om en gyserfilm, men også grundet andre gode skuespillere på rollelisten, som eksempelvis Amanda Seyfried.

Så vidt jeg husker var Stir of Echoes en form for haunted house-gyser, og You Should Have Left er da også i den boldgade. Her følger vi ægteparret Theo (Bacon) og Susanna (Seyfried) Stetler – og deres datter Ella, spillet på fornemmeste vis af Avery Essex. Familien er ganske udsat, da Theo (som er en rig og velkendt bankmand), har været beskyldt (og frifundet) for at kvæle sin tidligere kone. Han har nu fundet sig den noget yngre kone og skuespillerinde Susanna, som han har fået Ella med. Jeg nævner aldersforskellen, da det pointeres flere gange i filmen, og også lægger til grund for en del jalousi fra Theos side. For at få lidt ro på parforholdet, beslutter familien sig for at tage på ferie sammen, og destinationen bliver et stort isoleret hus på landet i Wales. Ved ankomst er familien Stetler meget begejstrede for huset, men inden længe, begynder de at få mareridt, og Theo bliver overbevist om, at noget ondt er gemt i huset. Alt i alt en fin præmis for en gyserfilm.

Det er ikke nogen hemmelighed at You Should Have Left ikke har fået den bedste medfart hos den brede anmelderskare, og bevares der er da heller ikke tale om noget mesterværk. Filmen er dog ikke helt ueffen, og byder på en ganske spændende historie med overraskelser undervejs. Samtidig er der visuelt set tale om en flot film, hvor især det overdådige hus og den walisiske natur er værd at nævne. Og så er der skuespillet, hvilket som nævnt er mere end godkendt. Med så gedigne skuespillere kan det nok ikke undre nogen, men i denne type film er det ikke altid en selvfølge.

Så alt i alt en godkendt og seværdig gyser, som lige sniger sig op på fire hamre.

You Should Have Left får 4/6 hamre:
🔨 🔨 🔨 🔨        

Seneste

Sophie Scholl

Tankevækkende og dybt rørende antikrigsfilm om mennesker, der turde kæmpe imod naziregimets ondskab.

You Should Have Left

David Koepp, som også instruerede den isnende Stir of Echoes, leverer med You Should Have Left en habil gyser med fint skuespil af Kevin Bacon og Amanda Seyfried.

Grave Of The Fireflies

Japansk animeret krigsfilm, der både rører og ryster dig.
Animation er ikke altid kun for børn!

Vivarium

Vivarium leverer en anderledes gysende, og til tider sorthumoristisk oplevelse. Billederne og skuespillet vækker et underliggende ubehag, ikke ulig det David Lynch også mestrer i film som Lost Highway og Mulholland Drive.

Årets film 2020

Der er kommet en masse gode og interessante film i 2020.
Nogle på redaktionen er meget glade, og nogle er lettere skuffede. Læs deres liste over, hvilken film de har været gladest for.

Sjæl

Tak, fordi I tør være så modige, Pixar. I er ikke bange for at jonglere med tunge og svære emner, og gøre dem håndgribelige for sit publikum. Sjæl er endnu et pletskud!