Turning Red

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Original titel: Turning Red 

Instruktør: Domee Shi

År: 2022

Genre: Animation

Kan streames på Disney+

Pixars nyeste animationsfilm “Turning Red” er ligesom mange af de elskede klassikere fra Disney en rigtig god feel-good film for hele familien. Men hvis man forventer en prisvindende komedie, kan det godt være man bliver en smule skuffet. 

Filmen handler om Meilin “Mei” Lee (Rosalie Chiang) fra Canada. Mei er en helt normal 13-årig pige, som gør sit bedste for at imponere sin strikse og overbeskyttende mor Ming (Sandra Oh) mens hun stadig prøver at gøre sine bedste venner, Miriam (Ava Morse), Priya (Maitreyi Ramakrishnan) og Abby (Hyein Park) glade. En dag vågner hun op til den store overraskelse, at hun er blevet forvandlet til en unaturligt, stor, rød panda. Mei’s forældre indrømmer, at der går en forbandelse fra generation til generation i deres familie, hvilket betyder, at hver gange Mei udtrykker en stærk følelse, forvandler hun sig til den røde panda.

Nu gælder det for Mei, om at holde sig i ro, imens hendes familie forbereder et specielt ritual, som skal adskille hende fra den røde panda. Igennem filmen lærer Mei nye ting om sig selv og sine omgivelser, og hvem ved,- måske er den røde panda slet ikke så dårlig endda alligevel. 

Én af de ting jeg rigtig godt kan lide ved “Turning Red” er at den fokuserer rigtig meget på Mei’s forhold til hendes venner og familie. Hele ideen med at hun bliver til en rød panda er selvfølgelig en stor del, men det var egentlig ikke det jeg lagde mest mærke til da jeg så den. Jeg synes hendes familie er skrevet og tegnet på en rigtig god måde, og karaktererne virker ægte som familie. I mange andre film bliver der fokuseret alt for meget på plottet, og derfor virker karaktererne falske og usympatiske. 

En anden ting som spiller en stor rolle i filmen er “4 Town” det kendte boyband som Mei og hendes venner er helt vilde med. Igennem filmen ser man dem prøve at skaffe nok penge til billetter for at komme ind og se dem optræde og selvom bandet er spændende, er det bedste helt klart sangene som er skrevet af de meget talentfulde Billie Eilish og Finneas O’Connell (som også lægger stemme til et af bandmedlemmerne).

Hver gang Disney kommer med en ny film, er der altid ændringer i animationen og “Turning Red” er ingen undtagelse. Karaktererne og omgivelserne er meget mere tegneserie-agtige end mange andre Disney Film, hvor der forsøges at gøre animationen så virkelig som mulig. Jeg synes det virker rigtig godt i forhold til filmen og det får den røde panda til ikke at stikke mere ud end det er tilsigtet. 

Jeg er vild med Mei’s vennegruppe. De fire piger er meget forskellige og de udtrykker hver en meget unik personlighed. Det gør det meget mere spændende at se filmen, når man kan forestille sig karaktererne som virkelige personer. 

Jeg kunne også rigtig godt lide at man fik masser af scener i Mei’s hjem. Mei’s familie bor i et tempel dedikeret til deres forfædre og jeg kan rigtig godt lide at der er blevet fokuseret på at få det til at ligne de traditionelle kinesiske templer (selvfølgelig i tegnefilms stil).

Turning Red får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

5 fantastiske serier, der straks bør forlænges

Der er mange serier der burde stoppe, mens legen er god. Og så er der de få serier, der sagtens kan forsætte.
René Buchtrup prøver at råbe de store Hollywood-studier op med denne liste, over serier der straks bør forlænges.

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.