Turning Red

Picture of Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Original titel: Turning Red 

Instruktør: Domee Shi

År: 2022

Genre: Animation

Kan streames på Disney+

Pixars nyeste animationsfilm “Turning Red” er ligesom mange af de elskede klassikere fra Disney en rigtig god feel-good film for hele familien. Men hvis man forventer en prisvindende komedie, kan det godt være man bliver en smule skuffet. 

Filmen handler om Meilin “Mei” Lee (Rosalie Chiang) fra Canada. Mei er en helt normal 13-årig pige, som gør sit bedste for at imponere sin strikse og overbeskyttende mor Ming (Sandra Oh) mens hun stadig prøver at gøre sine bedste venner, Miriam (Ava Morse), Priya (Maitreyi Ramakrishnan) og Abby (Hyein Park) glade. En dag vågner hun op til den store overraskelse, at hun er blevet forvandlet til en unaturligt, stor, rød panda. Mei’s forældre indrømmer, at der går en forbandelse fra generation til generation i deres familie, hvilket betyder, at hver gange Mei udtrykker en stærk følelse, forvandler hun sig til den røde panda.

Nu gælder det for Mei, om at holde sig i ro, imens hendes familie forbereder et specielt ritual, som skal adskille hende fra den røde panda. Igennem filmen lærer Mei nye ting om sig selv og sine omgivelser, og hvem ved,- måske er den røde panda slet ikke så dårlig endda alligevel. 

Én af de ting jeg rigtig godt kan lide ved “Turning Red” er at den fokuserer rigtig meget på Mei’s forhold til hendes venner og familie. Hele ideen med at hun bliver til en rød panda er selvfølgelig en stor del, men det var egentlig ikke det jeg lagde mest mærke til da jeg så den. Jeg synes hendes familie er skrevet og tegnet på en rigtig god måde, og karaktererne virker ægte som familie. I mange andre film bliver der fokuseret alt for meget på plottet, og derfor virker karaktererne falske og usympatiske. 

En anden ting som spiller en stor rolle i filmen er “4 Town” det kendte boyband som Mei og hendes venner er helt vilde med. Igennem filmen ser man dem prøve at skaffe nok penge til billetter for at komme ind og se dem optræde og selvom bandet er spændende, er det bedste helt klart sangene som er skrevet af de meget talentfulde Billie Eilish og Finneas O’Connell (som også lægger stemme til et af bandmedlemmerne).

Hver gang Disney kommer med en ny film, er der altid ændringer i animationen og “Turning Red” er ingen undtagelse. Karaktererne og omgivelserne er meget mere tegneserie-agtige end mange andre Disney Film, hvor der forsøges at gøre animationen så virkelig som mulig. Jeg synes det virker rigtig godt i forhold til filmen og det får den røde panda til ikke at stikke mere ud end det er tilsigtet. 

Jeg er vild med Mei’s vennegruppe. De fire piger er meget forskellige og de udtrykker hver en meget unik personlighed. Det gør det meget mere spændende at se filmen, når man kan forestille sig karaktererne som virkelige personer. 

Jeg kunne også rigtig godt lide at man fik masser af scener i Mei’s hjem. Mei’s familie bor i et tempel dedikeret til deres forfædre og jeg kan rigtig godt lide at der er blevet fokuseret på at få det til at ligne de traditionelle kinesiske templer (selvfølgelig i tegnefilms stil).

Turning Red får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.