Turning Red

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Original titel: Turning Red 

Instruktør: Domee Shi

År: 2022

Genre: Animation

Kan streames på Disney+

Pixars nyeste animationsfilm “Turning Red” er ligesom mange af de elskede klassikere fra Disney en rigtig god feel-good film for hele familien. Men hvis man forventer en prisvindende komedie, kan det godt være man bliver en smule skuffet. 

Filmen handler om Meilin “Mei” Lee (Rosalie Chiang) fra Canada. Mei er en helt normal 13-årig pige, som gør sit bedste for at imponere sin strikse og overbeskyttende mor Ming (Sandra Oh) mens hun stadig prøver at gøre sine bedste venner, Miriam (Ava Morse), Priya (Maitreyi Ramakrishnan) og Abby (Hyein Park) glade. En dag vågner hun op til den store overraskelse, at hun er blevet forvandlet til en unaturligt, stor, rød panda. Mei’s forældre indrømmer, at der går en forbandelse fra generation til generation i deres familie, hvilket betyder, at hver gange Mei udtrykker en stærk følelse, forvandler hun sig til den røde panda.

Nu gælder det for Mei, om at holde sig i ro, imens hendes familie forbereder et specielt ritual, som skal adskille hende fra den røde panda. Igennem filmen lærer Mei nye ting om sig selv og sine omgivelser, og hvem ved,- måske er den røde panda slet ikke så dårlig endda alligevel. 

Én af de ting jeg rigtig godt kan lide ved “Turning Red” er at den fokuserer rigtig meget på Mei’s forhold til hendes venner og familie. Hele ideen med at hun bliver til en rød panda er selvfølgelig en stor del, men det var egentlig ikke det jeg lagde mest mærke til da jeg så den. Jeg synes hendes familie er skrevet og tegnet på en rigtig god måde, og karaktererne virker ægte som familie. I mange andre film bliver der fokuseret alt for meget på plottet, og derfor virker karaktererne falske og usympatiske. 

En anden ting som spiller en stor rolle i filmen er “4 Town” det kendte boyband som Mei og hendes venner er helt vilde med. Igennem filmen ser man dem prøve at skaffe nok penge til billetter for at komme ind og se dem optræde og selvom bandet er spændende, er det bedste helt klart sangene som er skrevet af de meget talentfulde Billie Eilish og Finneas O’Connell (som også lægger stemme til et af bandmedlemmerne).

Hver gang Disney kommer med en ny film, er der altid ændringer i animationen og “Turning Red” er ingen undtagelse. Karaktererne og omgivelserne er meget mere tegneserie-agtige end mange andre Disney Film, hvor der forsøges at gøre animationen så virkelig som mulig. Jeg synes det virker rigtig godt i forhold til filmen og det får den røde panda til ikke at stikke mere ud end det er tilsigtet. 

Jeg er vild med Mei’s vennegruppe. De fire piger er meget forskellige og de udtrykker hver en meget unik personlighed. Det gør det meget mere spændende at se filmen, når man kan forestille sig karaktererne som virkelige personer. 

Jeg kunne også rigtig godt lide at man fik masser af scener i Mei’s hjem. Mei’s familie bor i et tempel dedikeret til deres forfædre og jeg kan rigtig godt lide at der er blevet fokuseret på at få det til at ligne de traditionelle kinesiske templer (selvfølgelig i tegnefilms stil).

Turning Red får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.