Turning Red

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Original titel: Turning Red 

Instruktør: Domee Shi

År: 2022

Genre: Animation

Kan streames på Disney+

Pixars nyeste animationsfilm “Turning Red” er ligesom mange af de elskede klassikere fra Disney en rigtig god feel-good film for hele familien. Men hvis man forventer en prisvindende komedie, kan det godt være man bliver en smule skuffet. 

Filmen handler om Meilin “Mei” Lee (Rosalie Chiang) fra Canada. Mei er en helt normal 13-årig pige, som gør sit bedste for at imponere sin strikse og overbeskyttende mor Ming (Sandra Oh) mens hun stadig prøver at gøre sine bedste venner, Miriam (Ava Morse), Priya (Maitreyi Ramakrishnan) og Abby (Hyein Park) glade. En dag vågner hun op til den store overraskelse, at hun er blevet forvandlet til en unaturligt, stor, rød panda. Mei’s forældre indrømmer, at der går en forbandelse fra generation til generation i deres familie, hvilket betyder, at hver gange Mei udtrykker en stærk følelse, forvandler hun sig til den røde panda.

Nu gælder det for Mei, om at holde sig i ro, imens hendes familie forbereder et specielt ritual, som skal adskille hende fra den røde panda. Igennem filmen lærer Mei nye ting om sig selv og sine omgivelser, og hvem ved,- måske er den røde panda slet ikke så dårlig endda alligevel. 

Én af de ting jeg rigtig godt kan lide ved “Turning Red” er at den fokuserer rigtig meget på Mei’s forhold til hendes venner og familie. Hele ideen med at hun bliver til en rød panda er selvfølgelig en stor del, men det var egentlig ikke det jeg lagde mest mærke til da jeg så den. Jeg synes hendes familie er skrevet og tegnet på en rigtig god måde, og karaktererne virker ægte som familie. I mange andre film bliver der fokuseret alt for meget på plottet, og derfor virker karaktererne falske og usympatiske. 

En anden ting som spiller en stor rolle i filmen er “4 Town” det kendte boyband som Mei og hendes venner er helt vilde med. Igennem filmen ser man dem prøve at skaffe nok penge til billetter for at komme ind og se dem optræde og selvom bandet er spændende, er det bedste helt klart sangene som er skrevet af de meget talentfulde Billie Eilish og Finneas O’Connell (som også lægger stemme til et af bandmedlemmerne).

Hver gang Disney kommer med en ny film, er der altid ændringer i animationen og “Turning Red” er ingen undtagelse. Karaktererne og omgivelserne er meget mere tegneserie-agtige end mange andre Disney Film, hvor der forsøges at gøre animationen så virkelig som mulig. Jeg synes det virker rigtig godt i forhold til filmen og det får den røde panda til ikke at stikke mere ud end det er tilsigtet. 

Jeg er vild med Mei’s vennegruppe. De fire piger er meget forskellige og de udtrykker hver en meget unik personlighed. Det gør det meget mere spændende at se filmen, når man kan forestille sig karaktererne som virkelige personer. 

Jeg kunne også rigtig godt lide at man fik masser af scener i Mei’s hjem. Mei’s familie bor i et tempel dedikeret til deres forfædre og jeg kan rigtig godt lide at der er blevet fokuseret på at få det til at ligne de traditionelle kinesiske templer (selvfølgelig i tegnefilms stil).

Turning Red får 5/6 hamre:

🔨 🔨 🔨 🔨 🔨

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.