Tre Kortfilm fra Caterpillar Programmet

René Buchtrup

René Buchtrup

Hvis i har kigget VOIDs store og imponerende animationskatalog igennem og tænkt at det hele er lidt for artsy fartsy og bestemt IKKE er for de mindste, så frygt ej, kære venner: jeg har netop overværet tre herlige og energiske animationsfilm, som i den grad henvender sig til børnene (og alle andre barnlige sjæle).

Tre små, finurlige animationsperler der har det til fælles, at der ikke bliver snakket på noget tidspunkt undervejs, og at det derfor er tydeligt hvad der sker på skærmen. De er alle en del af Caterpillar programmet, som kan ses af børn helt ned til 4-5 års alderen.

Jeg har allieret mig med min 6-årige datter, som får det sidste. afgørende ord, om filmene dur eller ej.

Blanket

Originaltitel: Blanket. Instruktør: Marina Moshkova. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 5:36

Sød lille fortælling om en smågnaven isbjørn, som hver dag vågner op til (mere) sne foran sin iglo, skovler sne, og skuler ud til omverdenen, lige indtil en uventet gæst dukker op med en feriekuffert i hånden, og vender op og ned på hans situation med en saltindsprøjtning godt humør.

Let og munter kortfilm, som tydeligvis omhandler de (knap så gode) vaner man kan have, og hvor lidt der skal til for at ændre dem.

Min datters vurdering af filmen: den var sød og sjov, far.

Blanket får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

The Princess And The Bandit

Originaltitel: The Princess And The Bandit. Instruktør: Mariya Sosnina og Mikhail Aldashin. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 3:29.

Endnu en russer, og endnu en sød og charmerende én af slagsen.

Da en prinsesse ser en eftersøgt forbryder på en plakat i byen, bliver hun forelsket og opsøger ham med alt det guld hun kan bære. Forbryderen vil dog ikke have hende, kun de dyrebare sager. Men snart indser han, at guldet og de andre uvurderlige genstande, ikke gør ham spor lykkelig.

En fin og finurlig sag, som underholder fra start og til slut. Tegnestilen er grovkornet og en smule broget og det klæder faktisk det samlede resultat.

Min datters vurdering: Det var godt de blev kærester til sidst!

The Princess And The Bandit får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

MountainMove

Originaltitel: MountainMove. Instruktør: Spencer Moreland. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Canada. Spilletid: 4:06

Både på billed og -lydsiden, minder canadiske MountainMove om en 80’er-tegnefilm. Den simple historie, om to bjerge der vokser op, side om side, og ender med at vokse fra hinanden, har en god energi, og minder om en intro til et simpelt arkadespil.

At de to bjerge har det allerbedst og sjovest, når de presser kampesten op gennem toppen (hovedet?) og sigter efter bjerggeder, skal man måske ikke tænke for meget over. Men herlighederne er overstået på fire minutter og er bestemt ikke kedelig.

Dog virker det samlede resultat dog en smule overfladisk og hvis kortfilmen prøver at fortælle os, at rigtige venner skal holde sammen, uanset hvad, og man har det sjovest, når man slår geder ihjel, så køber jeg ikke præmissen.

Min datters vurdering: Sjov, men også lidt underlig.

MountainMove får 3/6 hamre: 🔨 🔨 🔨

Alle tre kortfilm kan ses nu på https://voidfilmfestival.com/

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.