Tre Kortfilm fra Caterpillar Programmet

Picture of René Buchtrup

René Buchtrup

Hvis i har kigget VOIDs store og imponerende animationskatalog igennem og tænkt at det hele er lidt for artsy fartsy og bestemt IKKE er for de mindste, så frygt ej, kære venner: jeg har netop overværet tre herlige og energiske animationsfilm, som i den grad henvender sig til børnene (og alle andre barnlige sjæle).

Tre små, finurlige animationsperler der har det til fælles, at der ikke bliver snakket på noget tidspunkt undervejs, og at det derfor er tydeligt hvad der sker på skærmen. De er alle en del af Caterpillar programmet, som kan ses af børn helt ned til 4-5 års alderen.

Jeg har allieret mig med min 6-årige datter, som får det sidste. afgørende ord, om filmene dur eller ej.

Blanket

Originaltitel: Blanket. Instruktør: Marina Moshkova. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 5:36

Sød lille fortælling om en smågnaven isbjørn, som hver dag vågner op til (mere) sne foran sin iglo, skovler sne, og skuler ud til omverdenen, lige indtil en uventet gæst dukker op med en feriekuffert i hånden, og vender op og ned på hans situation med en saltindsprøjtning godt humør.

Let og munter kortfilm, som tydeligvis omhandler de (knap så gode) vaner man kan have, og hvor lidt der skal til for at ændre dem.

Min datters vurdering af filmen: den var sød og sjov, far.

Blanket får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

The Princess And The Bandit

Originaltitel: The Princess And The Bandit. Instruktør: Mariya Sosnina og Mikhail Aldashin. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 3:29.

Endnu en russer, og endnu en sød og charmerende én af slagsen.

Da en prinsesse ser en eftersøgt forbryder på en plakat i byen, bliver hun forelsket og opsøger ham med alt det guld hun kan bære. Forbryderen vil dog ikke have hende, kun de dyrebare sager. Men snart indser han, at guldet og de andre uvurderlige genstande, ikke gør ham spor lykkelig.

En fin og finurlig sag, som underholder fra start og til slut. Tegnestilen er grovkornet og en smule broget og det klæder faktisk det samlede resultat.

Min datters vurdering: Det var godt de blev kærester til sidst!

The Princess And The Bandit får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

MountainMove

Originaltitel: MountainMove. Instruktør: Spencer Moreland. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Canada. Spilletid: 4:06

Både på billed og -lydsiden, minder canadiske MountainMove om en 80’er-tegnefilm. Den simple historie, om to bjerge der vokser op, side om side, og ender med at vokse fra hinanden, har en god energi, og minder om en intro til et simpelt arkadespil.

At de to bjerge har det allerbedst og sjovest, når de presser kampesten op gennem toppen (hovedet?) og sigter efter bjerggeder, skal man måske ikke tænke for meget over. Men herlighederne er overstået på fire minutter og er bestemt ikke kedelig.

Dog virker det samlede resultat dog en smule overfladisk og hvis kortfilmen prøver at fortælle os, at rigtige venner skal holde sammen, uanset hvad, og man har det sjovest, når man slår geder ihjel, så køber jeg ikke præmissen.

Min datters vurdering: Sjov, men også lidt underlig.

MountainMove får 3/6 hamre: 🔨 🔨 🔨

Alle tre kortfilm kan ses nu på https://voidfilmfestival.com/

Seneste

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Kan Furiosa hamle op med sin forgænger, Fury Road? Både ja og nej. Men mest ja.
For Furiosa prøver ikke det samme som sin forgænger (heldigvis for det!) og giver os i stedet mere dybde i universet og mer’ historiefortælling.
Læs René Buchtrups begejstrede anmeldelse HER:

Bad Boys 4: Ride or Die

De slemme drenge ruller derud af igen, men den gode energi fra film nummer tre er der ikke meget tilbage af. Martin Lawrence er reduceret til en fjollet sidekick og Will Smith virker off og som om han slet ikke gider være med.Bad Boys 4 skal ses for de brutale og nådesløse actionscener som er ret så vellykkede.René Buchtrup anmelder

Fuld af Kærlighed

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk film, som både handler om hvad alkoholisme gør ved en familie og hvordan en familie bearbejder det og prøver, at holde sammen.

Fuld af kærlighed er hård, hjerteskærende og ofte også ret barsk, men den er samtidig virkelig menneskelig og dybt kompleks og grundlæggende værd at se og ligeledes snakke om.

Love Lies Bleeding

Nicolai har denne gang anmeldt en romantisk thriller med masser af bodybuilding, steroider og mord.

Love Lies Bleeding er overordnet en virkelig underholdende film, som ganske vist ikke har en perfekt slutning, men som dog er værd at tjekke ud i biografen.