Tre Kortfilm fra Caterpillar Programmet

René

René

Hvis i har kigget VOIDs store og imponerende animationskatalog igennem og tænkt at det hele er lidt for artsy fartsy og bestemt IKKE er for de mindste, så frygt ej, kære venner: jeg har netop overværet tre herlige og energiske animationsfilm, som i den grad henvender sig til børnene (og alle andre barnlige sjæle).

Tre små, finurlige animationsperler der har det til fælles, at der ikke bliver snakket på noget tidspunkt undervejs, og at det derfor er tydeligt hvad der sker på skærmen. De er alle en del af Caterpillar programmet, som kan ses af børn helt ned til 4-5 års alderen.

Jeg har allieret mig med min 6-årige datter, som får det sidste. afgørende ord, om filmene dur eller ej.

Blanket

Originaltitel: Blanket. Instruktør: Marina Moshkova. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 5:36

Sød lille fortælling om en smågnaven isbjørn, som hver dag vågner op til (mere) sne foran sin iglo, skovler sne, og skuler ud til omverdenen, lige indtil en uventet gæst dukker op med en feriekuffert i hånden, og vender op og ned på hans situation med en saltindsprøjtning godt humør.

Let og munter kortfilm, som tydeligvis omhandler de (knap så gode) vaner man kan have, og hvor lidt der skal til for at ændre dem.

Min datters vurdering af filmen: den var sød og sjov, far.

Blanket får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

The Princess And The Bandit

Originaltitel: The Princess And The Bandit. Instruktør: Mariya Sosnina og Mikhail Aldashin. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 3:29.

Endnu en russer, og endnu en sød og charmerende én af slagsen.

Da en prinsesse ser en eftersøgt forbryder på en plakat i byen, bliver hun forelsket og opsøger ham med alt det guld hun kan bære. Forbryderen vil dog ikke have hende, kun de dyrebare sager. Men snart indser han, at guldet og de andre uvurderlige genstande, ikke gør ham spor lykkelig.

En fin og finurlig sag, som underholder fra start og til slut. Tegnestilen er grovkornet og en smule broget og det klæder faktisk det samlede resultat.

Min datters vurdering: Det var godt de blev kærester til sidst!

The Princess And The Bandit får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

MountainMove

Originaltitel: MountainMove. Instruktør: Spencer Moreland. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Canada. Spilletid: 4:06

Både på billed og -lydsiden, minder canadiske MountainMove om en 80’er-tegnefilm. Den simple historie, om to bjerge der vokser op, side om side, og ender med at vokse fra hinanden, har en god energi, og minder om en intro til et simpelt arkadespil.

At de to bjerge har det allerbedst og sjovest, når de presser kampesten op gennem toppen (hovedet?) og sigter efter bjerggeder, skal man måske ikke tænke for meget over. Men herlighederne er overstået på fire minutter og er bestemt ikke kedelig.

Dog virker det samlede resultat dog en smule overfladisk og hvis kortfilmen prøver at fortælle os, at rigtige venner skal holde sammen, uanset hvad, og man har det sjovest, når man slår geder ihjel, så køber jeg ikke præmissen.

Min datters vurdering: Sjov, men også lidt underlig.

MountainMove får 3/6 hamre: 🔨 🔨 🔨

Alle tre kortfilm kan ses nu på https://voidfilmfestival.com/

Seneste

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.

Den satans familie

Baest-dokumentaren bliver anmeldt igen.
???
….fordi de har udviklet sig til en helt anden størrelse, end da den kom på dr.dk i 2019.
De er mere relevante nu, end nogensinde før. En maskine der tromler hærgende henover pandemi, landegrænser, og emsige kritikere.
All hail!

Cha Cha Real Smooth

Nicolai har denne gang anmeldt et hjertevarmt og smukt drama om vigtigheden ved at være der for andre og skabe lys og glæde i en hverdag som måske ikke har særlig meget af det.

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 3

Afslutningen på listen over de bedste gangsterfilm nogensinde. 7 eminente og stærke værker, der hæver sig over de resterende på listen. Det er bestemt ikke uden grund af både Francis Ford Coppola og Martin Scorsese begge har to film i toppen..

De Bedste Gangsterfilm Top 21 del 2

Anden del af Andreas’ og Renés ultimative gangsterliste, går et par spadestik dybere og viser flere desperate mænd i nogle desperate situationer…