Tre Kortfilm fra Caterpillar Programmet

René

René

Hvis i har kigget VOIDs store og imponerende animationskatalog igennem og tænkt at det hele er lidt for artsy fartsy og bestemt IKKE er for de mindste, så frygt ej, kære venner: jeg har netop overværet tre herlige og energiske animationsfilm, som i den grad henvender sig til børnene (og alle andre barnlige sjæle).

Tre små, finurlige animationsperler der har det til fælles, at der ikke bliver snakket på noget tidspunkt undervejs, og at det derfor er tydeligt hvad der sker på skærmen. De er alle en del af Caterpillar programmet, som kan ses af børn helt ned til 4-5 års alderen.

Jeg har allieret mig med min 6-årige datter, som får det sidste. afgørende ord, om filmene dur eller ej.

Blanket

Originaltitel: Blanket. Instruktør: Marina Moshkova. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 5:36

Sød lille fortælling om en smågnaven isbjørn, som hver dag vågner op til (mere) sne foran sin iglo, skovler sne, og skuler ud til omverdenen, lige indtil en uventet gæst dukker op med en feriekuffert i hånden, og vender op og ned på hans situation med en saltindsprøjtning godt humør.

Let og munter kortfilm, som tydeligvis omhandler de (knap så gode) vaner man kan have, og hvor lidt der skal til for at ændre dem.

Min datters vurdering af filmen: den var sød og sjov, far.

Blanket får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

The Princess And The Bandit

Originaltitel: The Princess And The Bandit. Instruktør: Mariya Sosnina og Mikhail Aldashin. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Rusland. Spilletid: 3:29.

Endnu en russer, og endnu en sød og charmerende én af slagsen.

Da en prinsesse ser en eftersøgt forbryder på en plakat i byen, bliver hun forelsket og opsøger ham med alt det guld hun kan bære. Forbryderen vil dog ikke have hende, kun de dyrebare sager. Men snart indser han, at guldet og de andre uvurderlige genstande, ikke gør ham spor lykkelig.

En fin og finurlig sag, som underholder fra start og til slut. Tegnestilen er grovkornet og en smule broget og det klæder faktisk det samlede resultat.

Min datters vurdering: Det var godt de blev kærester til sidst!

The Princess And The Bandit får 4/6 hamre: 🔨 🔨 🔨 🔨

MountainMove

Originaltitel: MountainMove. Instruktør: Spencer Moreland. År: 2020. Genre: børne/animationsfilm. Land: Canada. Spilletid: 4:06

Både på billed og -lydsiden, minder canadiske MountainMove om en 80’er-tegnefilm. Den simple historie, om to bjerge der vokser op, side om side, og ender med at vokse fra hinanden, har en god energi, og minder om en intro til et simpelt arkadespil.

At de to bjerge har det allerbedst og sjovest, når de presser kampesten op gennem toppen (hovedet?) og sigter efter bjerggeder, skal man måske ikke tænke for meget over. Men herlighederne er overstået på fire minutter og er bestemt ikke kedelig.

Dog virker det samlede resultat dog en smule overfladisk og hvis kortfilmen prøver at fortælle os, at rigtige venner skal holde sammen, uanset hvad, og man har det sjovest, når man slår geder ihjel, så køber jeg ikke præmissen.

Min datters vurdering: Sjov, men også lidt underlig.

MountainMove får 3/6 hamre: 🔨 🔨 🔨

Alle tre kortfilm kan ses nu på https://voidfilmfestival.com/

Seneste

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.

Gode actionfilm med rating under 6,0 på IMDB

Rating på IMDB? A’ hva?! Hvis du heller ikke aner hvad der menes her, så kan du blive klogere på hvad en god rating er, og måske blive introduceret til en actionfilm eller to, du ikke vidste eksisterede…

Årets Film 2022 (Andreas Top 10)

Et helt vildt godt filmår skal koges ned til en Top 10…
Det har været en næsten umulig opgave, for mange af mine boblere, har virkelig fortjent at være med.