The Rental

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The Rental
Instruktør: Dave Franco   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster

Dave Franco er skuespiller, bror til James Franco, og nu har han debuteret som instruktør med thriller-gyset The Rental, hvilket han faktisk slipper mere end godt fra.

I The Rental følger vi to par, hvor de to mænd er brødre. De beslutter sig for, ganske spontant, at leje en luksusvilla i et naturskønt område, for at komme lidt væk fra hverdagens stress. Da de ankommer, bliver de introduceret til det overdådige hus af Taylor, en mand som tilsyneladende er ejerens bror. Taylor er ikke videre behagelig, men pyt, han er jo snart væk igen, og så kan parrene nyde deres weekend. Snart dukker der dog ubehagelig overraskelser op, både i parrenes relationer, men også i huset.

Dave Franco har skaffet sig et spændende cast af ikke alt for overeksponerede skuespillere, som alle gør det godt. Mina spilles af Sheila Vand, som tidligere har gjort sig bemærket i den roste iranske gyser A Girl Walks Home Alone At Night, Charlie spilles af Dan Stevens, som var utilregnelig i den udmærkede thriller The Guest fra 2014, og hans kæreste Michelle, spilles af Alison Brie, kendt fra bl.a. The Disaster Artist.

Dave Franco har lavet en ganske stemningsfuld film, udtrykt i både billedsiden, samt den spændings-fremkaldende musik. Der er altså ikke tale om en b-thriller, men en film fra en kvalitetsbevidst ny instruktør.

Historien i sig selv er ikke banebrydende, men den fungere. Der er drama karaktererne imellem, og der er en udefrakommende trussel, som de sammen skal forholde sig til. Alt i alt et spændende og klassisk setup. Og så er det ret sejt, at det er en thriller, som også skeler til klassiske slasherfilm som Fredag d. 13 og Halloween.      

The Rental får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Black Panther: Wakanda Forever

Hvis du også synes den første Black Panther-film var lidt fesen, så frygt ej,- Black Panther: Wakanda Forever er en modig og helstøbt filmoplevelse, der virker tiltrængt i det efterhånden malkede Marvel-univers.

Komiske scener fra film og TV – Volume 2

Her er en ny omgang komiske og groteske scener fra film og TV. Nogle hører en tid til – før krænkelsesparatheden satte mange ting skakmat, mens andre bare er tidløs humor.

Du kan grine af det hele, det er dog fællestrækket – ja altså såfremt du synes det er sjovt?

Blinkende Lygter

Nicolai har denne gang anmeldt en af de mest populære danske film gennem de sidste pr. årtier og der er bestemt intet der tyder på at Blinkende Lygter, ikke skulle holde ved et gensyn i dag.

Black Adam

Hvem sagde superfæl film? Den nye, dumme actionbasker, Black Adam, burde aldrig været udgivet og er kandidat til Årets Værste Film!

Joy

Nicolai har denne gang anmeldt en delvist sandfærdig og ret vild fortælling om kvinden bag den selvvridende moppe, i filmen Joy som både er dybt inspirerende, opløftende og virkelig underholdende

Ugens Streaming Anbefaling: Nitram

Nitram handler om et skoleskyderi i Tasmanien i 1996. Den er grum og ubehagelig. Men den er alle 112 minutter værd at se alligevel.

Fædre & Mødre

Nicolais har denne gang anmeldt dette efterårs største og samtidig bedste bud på en dansk komedie om en forældretur som bestemt ikke går som den skal.