The Rental

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The Rental
Instruktør: Dave Franco   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster

Dave Franco er skuespiller, bror til James Franco, og nu har han debuteret som instruktør med thriller-gyset The Rental, hvilket han faktisk slipper mere end godt fra.

I The Rental følger vi to par, hvor de to mænd er brødre. De beslutter sig for, ganske spontant, at leje en luksusvilla i et naturskønt område, for at komme lidt væk fra hverdagens stress. Da de ankommer, bliver de introduceret til det overdådige hus af Taylor, en mand som tilsyneladende er ejerens bror. Taylor er ikke videre behagelig, men pyt, han er jo snart væk igen, og så kan parrene nyde deres weekend. Snart dukker der dog ubehagelig overraskelser op, både i parrenes relationer, men også i huset.

Dave Franco har skaffet sig et spændende cast af ikke alt for overeksponerede skuespillere, som alle gør det godt. Mina spilles af Sheila Vand, som tidligere har gjort sig bemærket i den roste iranske gyser A Girl Walks Home Alone At Night, Charlie spilles af Dan Stevens, som var utilregnelig i den udmærkede thriller The Guest fra 2014, og hans kæreste Michelle, spilles af Alison Brie, kendt fra bl.a. The Disaster Artist.

Dave Franco har lavet en ganske stemningsfuld film, udtrykt i både billedsiden, samt den spændings-fremkaldende musik. Der er altså ikke tale om en b-thriller, men en film fra en kvalitetsbevidst ny instruktør.

Historien i sig selv er ikke banebrydende, men den fungere. Der er drama karaktererne imellem, og der er en udefrakommende trussel, som de sammen skal forholde sig til. Alt i alt et spændende og klassisk setup. Og så er det ret sejt, at det er en thriller, som også skeler til klassiske slasherfilm som Fredag d. 13 og Halloween.      

The Rental får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Poter Af Stål

Hvem sagde at en fornøjelig og let fordøjelig animationsfilm, ikke kan handle om race-diskrimination?
Poter Af Stål er inspireret af Sheriffen Skyder På Det Hele og minder til dels om Karate Kid. Og så er det en ret så underholdende sag.
René Buchtrup anmelder den HER:

Dream Scenario

Nicolai har denne gang anmeldt en film, der både omhandler en tilforladelig fyr der pludseligt dukker op i folks drømme og hvad der sker når stor berømmelse pludselig rammer én, der ikke er forberedt på det.

Dream Scenario er en film med mange facetter og sider til sig, udover at være en sorthumoristisk komedie og lige netop der for, er den enorm meget værd at opleve i biografen!

Pot Au-Feu

Pot au-Feu er en enormt veltilberedt film om to menneskers fælles passion for madlavning og hinanden, der tager sig tiden til at efterlade en subtil og behagelig eftersmag hos sin seer.

Drengen og Hejren

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste film fra den japanske animé-mester, Hayao Miyazaki og han er bestemt tilbage på toppen!

Drengen og Hejren, er et smukt, poetisk og underholdende eventyr, med en enorm visuel skønhed og et virkelig filosofisk og poetisk eventyr, af den slags som Miyazaki, kun kan lave dem.

Den Grænseløse

Den Grænseløse er ikke én af de bedste Afdeling Q-film. Men det er alligevel en bundsolid og spændende krimi som er langt mere vellykket end Marco Effekten.
René Buchtrup anmelder.

Poor Things

Nicolai har denne gang anmeldt en fascinerende, unik, smuk, underholdende og vanvittig morsom film om hvad det vil sige at være menneske.

Dette er blot noget af det som Yorgos Lanthimos’ film, Poor Things, handler om, men den er dog så stor et filmisk festfyrværkeri, at man nærmest er nødt til at opleve den på et stort lærred.

Christian Bales Fem Bedste Roller

Christian Bale fylder 50 år tirsdag d. 30. januar og det skal da selvfølgelig fejres med en liste over hans bedste roller.
René Buchtrup giver sit bud på en TOP 5.