The Rental

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The Rental
Instruktør: Dave Franco   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster

Dave Franco er skuespiller, bror til James Franco, og nu har han debuteret som instruktør med thriller-gyset The Rental, hvilket han faktisk slipper mere end godt fra.

I The Rental følger vi to par, hvor de to mænd er brødre. De beslutter sig for, ganske spontant, at leje en luksusvilla i et naturskønt område, for at komme lidt væk fra hverdagens stress. Da de ankommer, bliver de introduceret til det overdådige hus af Taylor, en mand som tilsyneladende er ejerens bror. Taylor er ikke videre behagelig, men pyt, han er jo snart væk igen, og så kan parrene nyde deres weekend. Snart dukker der dog ubehagelig overraskelser op, både i parrenes relationer, men også i huset.

Dave Franco har skaffet sig et spændende cast af ikke alt for overeksponerede skuespillere, som alle gør det godt. Mina spilles af Sheila Vand, som tidligere har gjort sig bemærket i den roste iranske gyser A Girl Walks Home Alone At Night, Charlie spilles af Dan Stevens, som var utilregnelig i den udmærkede thriller The Guest fra 2014, og hans kæreste Michelle, spilles af Alison Brie, kendt fra bl.a. The Disaster Artist.

Dave Franco har lavet en ganske stemningsfuld film, udtrykt i både billedsiden, samt den spændings-fremkaldende musik. Der er altså ikke tale om en b-thriller, men en film fra en kvalitetsbevidst ny instruktør.

Historien i sig selv er ikke banebrydende, men den fungere. Der er drama karaktererne imellem, og der er en udefrakommende trussel, som de sammen skal forholde sig til. Alt i alt et spændende og klassisk setup. Og så er det ret sejt, at det er en thriller, som også skeler til klassiske slasherfilm som Fredag d. 13 og Halloween.      

The Rental får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

The Breakfast Club

Nicolai har denne gang anmeldt en af de allerstørste 80’er-klassikere overhovedet og kongen af ungdomsfilm.

Nemlig The Breakfast Club, som fortsat kan gribe fast om hjertet og give ens sjæl et stort kram, som få andre film kan.

Training Day

Training Day er et eksemplarisk eksempel på en good-cop-bad-cop-film, som holder hele vejen, med den idealistiske og moral-bevidste nybegynder, der møder den erfarne og verdensopgivende betjent.
En underholdende, men også vigtig film, der berører aktuelle og alvorlige problemstillinger i et af USA’s barske miljøer.

Ustyrlig

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en af de mørkeste kapitaler i dansk historie, som er pigehjemmet på Sprogø.

Ustyrlig er barsk, ubarmhjertig og hård, men samtidig også smuk og på alle måder en dybt uforglemmelig oplevelse.

Knock At The Cabin

Hva’ Søren ? Er M. Night Shyamalan blevet voksen? Har han lavet en film uden en plot-twist-afslutning?
René Buchtrup er hvert fald ret begejstret for hans nye film, Knock At The Cabin, som han kalder et intenst og klaustrofobisk kammerspil, der er spændende fra start til slut.

Forventninger til søndagens Oscarshow?

Personligt synes jeg Oscar-feltet er lidt kedeligt i år. Der er nogle mesterværker hist og her, men desværre en del film, der ikke just appelerer til mig. Jeg er jo lidt af en snob, men jeg synes altså der mangler lidt flere af de der film, der rammer som en solid knytter i mellemgulvet.

Kysset

Nicolai har denne gang anmeldt den seneste storfilm af Bille August, som er en fortælling om forskellen på kærlighed og medlidenhed. Det er dog lidt usikkert om hvad Bille August helt konkret vil fortælle, men filmen indeholder dog godt nok skuespil, til at filmen fungere ok.

Creed III

Der er dømt manflick og melodrama for alle pengene i den tredje Creed-film. Kald det hvad du vil. René kalder det mænd-o-drama.
Det er underholdende, effektivt og hårdtslående boksedrama, og Jonathan Majors er fantastisk som Creeds modstander i bokseringen.