The Rental

Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The Rental
Instruktør: Dave Franco   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster

Dave Franco er skuespiller, bror til James Franco, og nu har han debuteret som instruktør med thriller-gyset The Rental, hvilket han faktisk slipper mere end godt fra.

I The Rental følger vi to par, hvor de to mænd er brødre. De beslutter sig for, ganske spontant, at leje en luksusvilla i et naturskønt område, for at komme lidt væk fra hverdagens stress. Da de ankommer, bliver de introduceret til det overdådige hus af Taylor, en mand som tilsyneladende er ejerens bror. Taylor er ikke videre behagelig, men pyt, han er jo snart væk igen, og så kan parrene nyde deres weekend. Snart dukker der dog ubehagelig overraskelser op, både i parrenes relationer, men også i huset.

Dave Franco har skaffet sig et spændende cast af ikke alt for overeksponerede skuespillere, som alle gør det godt. Mina spilles af Sheila Vand, som tidligere har gjort sig bemærket i den roste iranske gyser A Girl Walks Home Alone At Night, Charlie spilles af Dan Stevens, som var utilregnelig i den udmærkede thriller The Guest fra 2014, og hans kæreste Michelle, spilles af Alison Brie, kendt fra bl.a. The Disaster Artist.

Dave Franco har lavet en ganske stemningsfuld film, udtrykt i både billedsiden, samt den spændings-fremkaldende musik. Der er altså ikke tale om en b-thriller, men en film fra en kvalitetsbevidst ny instruktør.

Historien i sig selv er ikke banebrydende, men den fungere. Der er drama karaktererne imellem, og der er en udefrakommende trussel, som de sammen skal forholde sig til. Alt i alt et spændende og klassisk setup. Og så er det ret sejt, at det er en thriller, som også skeler til klassiske slasherfilm som Fredag d. 13 og Halloween.      

The Rental får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

5 fantastiske serier, der straks bør forlænges

Der er mange serier der burde stoppe, mens legen er god. Og så er der de få serier, der sagtens kan forsætte.
René Buchtrup prøver at råbe de store Hollywood-studier op med denne liste, over serier der straks bør forlænges.

Dirty Dancing

Nicolai har denne gang anmeldt af de største filmklassikere fra 80’erne og en på alle måder skøn og dybt underholdende kærlighedshistorie, som fortsat holder smukt den dag i dag.

Grandmother

Veteranen Charlotte Rampling og det unge talent, George Ferrier, gør familiedrama til en særlig oplevelse.
Tabuer, der er svære at snakke om, tages hånd om, og gøres hådgribelige og forståelige i Grandmother.

Utøya 22. juli

Nicolai har denne gang anmeldt en af nyere tids vigtigste film om en af nyere tids største menneskelige tragedier.
Det er ikke nemt, men dog nødvendigt at se, for at vide hvad der skete og hvorfor det aldrig må ske igen.

Murina

Murina er velspillet drama med flotte og imponerende skuespilpræstationer. Om en nederdrægtig patriark af en far, en underdanig mor og en teenagedatter, som har fået nok.

Don’t Make Me Go

Kræftsyg far og datter på road trip sammen, for at genforene hende med hendes forsvundne mor. Det lyder som amerikansk sødsuppe, men Don’t Make Me Go er sød, sjov og rørende, og en kæmpe anbefaling herfra.

Resten af livet

Nicolai har denne gang anmeldt en smuk, hjertevarm og samtidig hjerteskærende dansk film om behandling af sorg og savn og hvorfor det er vigtigt at gå igennem sorgen og savnet, fremfor at fortrænge det.