The Rental

Picture of Jacob Faurholt

Jacob Faurholt

Originaltitel: The Rental
Instruktør: Dave Franco   
Produktionsår: 2020
Genre: Thriller, gys
Kan ses på: Viaplay, Blockbuster

Dave Franco er skuespiller, bror til James Franco, og nu har han debuteret som instruktør med thriller-gyset The Rental, hvilket han faktisk slipper mere end godt fra.

I The Rental følger vi to par, hvor de to mænd er brødre. De beslutter sig for, ganske spontant, at leje en luksusvilla i et naturskønt område, for at komme lidt væk fra hverdagens stress. Da de ankommer, bliver de introduceret til det overdådige hus af Taylor, en mand som tilsyneladende er ejerens bror. Taylor er ikke videre behagelig, men pyt, han er jo snart væk igen, og så kan parrene nyde deres weekend. Snart dukker der dog ubehagelig overraskelser op, både i parrenes relationer, men også i huset.

Dave Franco har skaffet sig et spændende cast af ikke alt for overeksponerede skuespillere, som alle gør det godt. Mina spilles af Sheila Vand, som tidligere har gjort sig bemærket i den roste iranske gyser A Girl Walks Home Alone At Night, Charlie spilles af Dan Stevens, som var utilregnelig i den udmærkede thriller The Guest fra 2014, og hans kæreste Michelle, spilles af Alison Brie, kendt fra bl.a. The Disaster Artist.

Dave Franco har lavet en ganske stemningsfuld film, udtrykt i både billedsiden, samt den spændings-fremkaldende musik. Der er altså ikke tale om en b-thriller, men en film fra en kvalitetsbevidst ny instruktør.

Historien i sig selv er ikke banebrydende, men den fungere. Der er drama karaktererne imellem, og der er en udefrakommende trussel, som de sammen skal forholde sig til. Alt i alt et spændende og klassisk setup. Og så er det ret sejt, at det er en thriller, som også skeler til klassiske slasherfilm som Fredag d. 13 og Halloween.      

The Rental får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Twisters

Nicolai har denne gang anmeldt den nye Twister-film, Twisters, som prøver at opgradere 90’er-klassikeren om adrenalinjunkier som jæger tornadoer. Lykkedes opgraderingen? Ikke helt, men dele af filmen redder den fra at blive en total katastrofe.

Gondola

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 gondolfører i en gregoriansk landsby, som bliver forelsket.

Det er en film uden nogen sagte ord og det er slet og ret, en af årets største filmiske fornøjelser, som er helt perfekt at opleve i biografen, i disse grå tider!

Godzilla x Kong: The New Empire (4k uhd)

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og René Buchtrup anmelder den her til hjemmebiografen.

Moviemaniac anmelder 4k-film: Stand By Me

“So darling, darling stand by me”. Ja, teksten kender i jo godt, men hva’ med 80’er-filmen den nu stammer fra. Hvordan er den ved et gensyn her i 2024? Se med her hvor René fra Moviemaniac anmelder 4k-film igen.

Stor som en sol

Nicolai har denne gang anmeldt en dansk musikdokumentar, som i disse dage er semi-aktuel, da filmens omhandlende band, spiller 3x koncerter i Parken.

Stor som en sol, er helt overordnet en virkelig smuk, virkelig underholdende og ret så anderledes dokumentar om den kreative proces.

Til Verdens Ende

Viggo Mortensens instruktør-take på den traditionelle western er blevet til en fintfølende og næsten poetisk én af slagsen.
Vicky Krieps stjæler billedet som kvindelige hovedrolle, Vivienne.
René Buchtrup anmelder Til Verdens Ende.

Knox Goes Away

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en lejemorder med opbyggende demens og det er bestemt lige så specielt og hjerteskærende, som det måtte lyde.

Knox Goes Away er ikke fejlfri, men når den dog fungere, er den dybt fremragende og er grundlæggende, meget værd at se i biografen.