Street Kings

Nicolai Kristiansen

Nicolai Kristiansen

Instruktør: David Ayer
År: 2008
Genre: thriller
Kan streames på: Disney+

Der er lavet et pr. film gennem tiden om korrupte politimænd. Altså enten film med politimænd som har et let sløret billede på hvad der er lovmæssigt rigtigt og forkert eller politimænd som kæmper mod loven, når ens eget politikorps ikke længere opfører sig ordentligt.

Filmen Street Kings af David Ayer, handler lidt om en blanding af begge disse 2 ting.

Den har manuskript af James Elroy, Kurt Wimmer og Jamie Moss, og selve historien som er kommet ud af dette manuskript er en kende kompliceret og svært at forklare hurtigt, men jeg vil nu gøre et forsøg.

Street Kings omhandler Tom Ludlow, som er en kende rå (han drikker mange små flakser vodka) og en ret så erfaren politimand, der i starten af filmen redder 2 tvillinger som var taget til fange af nogle koreanske mænd. Da Tom Ludlow kommer ud af gerningsstedet mødes han af politibetjenten, Terrence Washington, som mener at Tom Ludlow begik en fejl ved bare at skyde gerningsmændene og ikke give dem lov til at svare på spørgsmål eller blive arresteret.

Tom Ludlow bliver straks efter dømt for korruption og det bliver blot værre, da Tom Ludlow er vidne til mordet på Terrence Washington af 2 uidentificerbare mænd og sikkerhedskameraerne får det til at se ud som om Tom Ludlow ikke prøvede at redde ham.

Det som Tom Ludlow så nu skal gøre, er at han skal bevise sin uskyld (i forhold til ikke at være en korrupt politimand) og finde frem til dem som begik mordet på Terrence Washington, og dette er bestemt ikke nemt eller ufarligt.

David Ayer, har stået bag et pr. film om politimænd (End of Watch, og manuskripter til film såsom Training Day og Dark Blue), så der er ikke tale om helt ukendt territorium her og det som kan siges her, er at der er godt styr på filmens stil.

Fordi Street Kings, er en rå film, hvor særligt Tom Ludlow (når han er ude og møde skumle typer) ofte må kæmpe for sit liv og være hurtig med pistolen, når der skydes imod ham.

Andet som også kan nævnes er at Street Kings, også er en meget kompleks film, fordi Tom Ludlow sommetider må få sin chef til at lave et alibi for ham (så han ser mere uskyldig ud) og dernæst fordi nogle af kollegaerne selv begynder at stille spørgsmål ved hvor lydig en politimand, Tom Ludlow er og samtidig hvor lydig Terrence Washington egentlig er.

Dette synes jeg personligt er det bedste ved Street Kings, men det er dog samtidig også lidt en hæmsko til tider, fordi der sommetider kommer visse (forholdsvis) uforudsigelige twists i historien, hvor jeg i hvert fald måtte tænke over om disse nye drejninger og detaljer, gav større mening for hvad der så skete.

Dette er dog samtidig også en kvalitet, da det i dele af filmen, skaber en ok stor spænding i forhold til hvem Tom Ludlow egentlig kan stole på.

Noget som også er en kvalitet er skuespillet og særligt skuespillet fra Keanu Reeves der spiller Tom Ludlow.

Keanu Reeves har været med i mangt og meget gennem de sidste +35 år, men er dog nok mest kendt for rollerne i store actionfilm såsom, Speed, The Matrix og særligt senest de (indtil videre) 4 John Wick film.

Street Kings er ikke helt en actionfilm som sådan, men til gengæld er rollen som Tom Ludlow lidt udfordrende, både på grund af alkoholismen (de mange små vodka flasker)  og samtidig fordi Tom Ludlow ikke altid er sikker på om han gøre det lovlige eller ulovlige indenfor sit arbejde og denne kompleksitet, portrættere Keanu Reeves, virkelig godt.

Andre som også kan fremhæves er Forrest Whitaker i rollen som Tom Ludlows chef, Jack Wander.

Forrest Whitaker er ret intens i sin præstation og har det med at råbe, når nogle er uenige med ham eller går imod ham, men selvom dette måske kan virke lidt trættende i længden, så får dette dog Jack Wander til at fremstå som en meget hårdtarbejdende chef og dette portrættere Forrest Whitaker meget troværdigt.

I den modsatte ende er Hugh Laurie også god i rollen som en anden politichef ved navn James Biggs, som stiller spørgsmål ved Tom Ludlows uskyldighed og hvor Forrest Whitaker er mere direkte, er Hugh Laurie mere rolig i sin intensitet og lige så troværdig og god af den grund.

Jeg vil også lige kort fremhæve Chris Evans i rollen som politibetjenten Poul Diskant, fordi Chris Evans er ret så god til at portrættere den vel nok mest fuldkommen lydige politimand i filmen, som samtidig gerne vil hjælpe Tom Ludlow-karakteren, med at fuldføre sin mission.

Andet som også kan fremhæves er kameraarbejdet af Gabriel Beristain, fordi de rystende kamerabevægelser, når Tom Ludlow er ude ved mistænkte & skumle kriminelle typer, er ret så effektive og med til at skabe en ret god intensitet.

Ellers kan det siges at Street Kings, bestemt ikke er nogen perfekt thriller, da historien og plottet til tider er en kende kompliceret at holde styr på.

 Men der rådes dog ganske godt bod på dette, via  gode skuespilpræstationer, en ret troværdig råhed og en fin mængde spænding og en instruktør (David Ayer), der kommer ret godt igennem med sin instruktion.

Street Kings får 4 ud af 6 hamre:
🔨🔨🔨🔨

Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: