Space Jam: A New Legacy

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Space Jam: A New Legacy

Instruktør: Malcolm D. Lee

År: 2021

Genre: Animation, komedie

Kan bl.a. streames på Blockbuster

Space Jam: A New Legacy er en sequel til den originale Space Jam fra 1996. Mange fans af den originale film har ventet meget længe på den nye film og fordi den første var sådan en stor succes, forventede mange en lige så god eller endnu bedre fortsættelse og det synes jeg også vi fik.

Filmen handler om Lebron James, den kendte basketball stjerne, som ligesom i den forrige film, bliver suget ind i en verden af tegneserier. I den gamle var det dog Michael Jorden og i denne film er rollerne byttet. I halvfemserne prøvede looney tunes karaktererne at samle et hold af basketspillere, i denne her er det Lebrons job. Lebron er blevet udfordret til en basketkamp af den onde algoritme AI-G Rhythm (Don Cheadle) som har lokket LeBrons søn, Dom (Cedric Joe) til at spille for hans hold, og hvis Lebron vil have ham tilbage, skal han vinde kampen.

Jeg synes altid det er spændende, når animation og live-action bliver blandet sammen. Jeg kan godt lide live-animation, hvis filmen formår at få overgangen mellem live-action og animation til at se bare nogenlunde troværdig ud. Det synes jeg Space Jam: A New Legacy formår og man må sige, at det ser en smule mere realistisk ud end i den originale film. Især i den endelige kamp, hvor tegnefilmskaraktererne bliver forvandlet til en bedre animeret version af sig selv.

Personligt synes jeg at toeren er bedre end den originale, men det er nok også fordi jeg ikke er vokset op med film nr. 1. Jeg synes historien er rigtig sjov og jeg kan godt lide at man får forklaret hvorfor skurken gør som han gør, det hjælper med realismen, at der er en grund til at han er ond.

Èn af mine yndlingsscener fra filmen, er der hvor Lebron og Snurre Snup er ved at samle et hold af basketspillere. De ender med at besøge en masse forskellige steder, som alle er bygget op omkring forskellige tegneserie-stilarter og det synes jeg er en rigtig sjov ide.

Mange af de animerede karaktere var også med i den første film, så derfor synes jeg det var spændende, at se hvor meget de ændrede sig fra film til film. Overraskende nok synes jeg ikke der var den største forskel udover at deres stemmer selvfølgelig var anderledes. Lola Bunny (Stemme af Zendaya) er nok den der har ændret sig mest. Selvom ændringerne ikke er store synes jeg alligevel at det var et godt valg fordi det nye design ligner en kanin mere end det ligner en pige.

Selvom filmen også er spændende er jeg nu mest tiltrukket af humoren som konstant ses gennem filmen. Det kan være svært at opretholde den humoristiske sans og det kan hurtigt bliver kedeligt eller ensformigt, men det synes jeg bestemt ikke er tilfældet her.

Space Jam: A New Legacy får 3/6 hamre:

🔨🔨🔨


Seneste

Jim Sheridan´s fem bedste film

Når den irske mester folder sig ud, så er der filmmagi til os.
Jim Sheridan laver nogle helt fænomenale film. Her er hans fem bedste

House Of Gucci

Gucci-filmen er som en frossen pizzasnegl, som gerne vil sælge sig selv som en bid af Italien. Men det er desværre langt fra tilfældet her. Et melodrama som aldrig bliver spændende, med masser af fjollerier, som aldrig bliver sjove.

Khorshid (Solens Børn)

Fantastisk film om børnearbejdere i Teheran´s barske gader.
Majid Majidi sætter et flot og vigtigt fokus på børns vilkår verden over, og han rammer en realistisk og rørende tone, uden at blive oversentimental.

Titane

Nicolai har denne gang anmeldt Titane, der er årets vinder af den gyldne palme ved Cannes-filmfestivalen.
I flg. hans anmeldelse, er der tale om et af dette års vildeste og mest unikke film, som nok ikke er for alle, men som dog kan give en stor oplevelse.

De Bedste Edgar Wright-film

Filmnørden Edgar Wright er en ener i britisk film. Hans mix mellem hverdagskomik og det vilde og voldsomme, har skabt en stor fanskare.
Her får i René Buchtrups bud på hans tre bedste film.

Jurassic Park

En milepæl i filmhistorien, et stykke filmmagi, signeret Steven Spielberg.
Jurassic Park viser alt det han kan, og gør bedst.
Nyd et godt gensyn, folkens

Venuseffekten

Nicolai har denne gang anmeldt et godt bud på årets bedste danske film, nemlig Venuseffekten, som er noget så sjældent som en sanselig film, der handler lige så meget om vigtigheden ved kærlighed til andre som kærlighed til en selv.

Shang-Chi and The Legend Of The Ten Rings

Den seneste MCU-film til hjemmebiografen, kan bryste sig af at være én af de bedste! Der er dømt æstetik som klassikeren Tiger I Spring og så byder den på én af de bedste og mest nuancerede filmskurke.
Shang-Chi er en stor anbefaling herfra!