Space Jam: A New Legacy

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Space Jam: A New Legacy

Instruktør: Malcolm D. Lee

År: 2021

Genre: Animation, komedie

Kan bl.a. streames på Blockbuster

Space Jam: A New Legacy er en sequel til den originale Space Jam fra 1996. Mange fans af den originale film har ventet meget længe på den nye film og fordi den første var sådan en stor succes, forventede mange en lige så god eller endnu bedre fortsættelse og det synes jeg også vi fik.

Filmen handler om Lebron James, den kendte basketball stjerne, som ligesom i den forrige film, bliver suget ind i en verden af tegneserier. I den gamle var det dog Michael Jorden og i denne film er rollerne byttet. I halvfemserne prøvede looney tunes karaktererne at samle et hold af basketspillere, i denne her er det Lebrons job. Lebron er blevet udfordret til en basketkamp af den onde algoritme AI-G Rhythm (Don Cheadle) som har lokket LeBrons søn, Dom (Cedric Joe) til at spille for hans hold, og hvis Lebron vil have ham tilbage, skal han vinde kampen.

Jeg synes altid det er spændende, når animation og live-action bliver blandet sammen. Jeg kan godt lide live-animation, hvis filmen formår at få overgangen mellem live-action og animation til at se bare nogenlunde troværdig ud. Det synes jeg Space Jam: A New Legacy formår og man må sige, at det ser en smule mere realistisk ud end i den originale film. Især i den endelige kamp, hvor tegnefilmskaraktererne bliver forvandlet til en bedre animeret version af sig selv.

Personligt synes jeg at toeren er bedre end den originale, men det er nok også fordi jeg ikke er vokset op med film nr. 1. Jeg synes historien er rigtig sjov og jeg kan godt lide at man får forklaret hvorfor skurken gør som han gør, det hjælper med realismen, at der er en grund til at han er ond.

Èn af mine yndlingsscener fra filmen, er der hvor Lebron og Snurre Snup er ved at samle et hold af basketspillere. De ender med at besøge en masse forskellige steder, som alle er bygget op omkring forskellige tegneserie-stilarter og det synes jeg er en rigtig sjov ide.

Mange af de animerede karaktere var også med i den første film, så derfor synes jeg det var spændende, at se hvor meget de ændrede sig fra film til film. Overraskende nok synes jeg ikke der var den største forskel udover at deres stemmer selvfølgelig var anderledes. Lola Bunny (Stemme af Zendaya) er nok den der har ændret sig mest. Selvom ændringerne ikke er store synes jeg alligevel at det var et godt valg fordi det nye design ligner en kanin mere end det ligner en pige.

Selvom filmen også er spændende er jeg nu mest tiltrukket af humoren som konstant ses gennem filmen. Det kan være svært at opretholde den humoristiske sans og det kan hurtigt bliver kedeligt eller ensformigt, men det synes jeg bestemt ikke er tilfældet her.

Space Jam: A New Legacy får 3/6 hamre:

🔨🔨🔨


Seneste

De 8 Bjerge

“De 8 Bjerge” var virkelig en film, der formåede at trække mig følelsesmæssigt med ind på en måde, som jeg sjældent synes jeg oplever i moderne filmkuns

Christoffer anbefaler film om alderdom

Det skyldes altså ikke, at jeg for et par uger siden fyldte 30, og nu tror jeg har set døden i øjnene, at jeg har besluttet mig for at skrive denne lille liste om film om alderdommen

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Nicolai har denne gang anmeldt en ungdomsfilm om hvad det vil sige at træde ind i de voksnes rækker som ung jøde og hvor svært det kan være, når man har problemer med sin bedste veninde.

Liar Liar

Nicolai har denne gang anmeldt en af Jim Carreys gamle klassikere, i form af Liar Liar og helt uden at lyve kan det nævnes, at selvom der er enkelte scener som måske ikke holder perfekt ved gensyn, så er der dog tale om en herlig komedie, med Jim Carrey for fuld hammer