Space Jam: A New Legacy

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Space Jam: A New Legacy

Instruktør: Malcolm D. Lee

År: 2021

Genre: Animation, komedie

Kan bl.a. streames på Blockbuster

Space Jam: A New Legacy er en sequel til den originale Space Jam fra 1996. Mange fans af den originale film har ventet meget længe på den nye film og fordi den første var sådan en stor succes, forventede mange en lige så god eller endnu bedre fortsættelse og det synes jeg også vi fik.

Filmen handler om Lebron James, den kendte basketball stjerne, som ligesom i den forrige film, bliver suget ind i en verden af tegneserier. I den gamle var det dog Michael Jorden og i denne film er rollerne byttet. I halvfemserne prøvede looney tunes karaktererne at samle et hold af basketspillere, i denne her er det Lebrons job. Lebron er blevet udfordret til en basketkamp af den onde algoritme AI-G Rhythm (Don Cheadle) som har lokket LeBrons søn, Dom (Cedric Joe) til at spille for hans hold, og hvis Lebron vil have ham tilbage, skal han vinde kampen.

Jeg synes altid det er spændende, når animation og live-action bliver blandet sammen. Jeg kan godt lide live-animation, hvis filmen formår at få overgangen mellem live-action og animation til at se bare nogenlunde troværdig ud. Det synes jeg Space Jam: A New Legacy formår og man må sige, at det ser en smule mere realistisk ud end i den originale film. Især i den endelige kamp, hvor tegnefilmskaraktererne bliver forvandlet til en bedre animeret version af sig selv.

Personligt synes jeg at toeren er bedre end den originale, men det er nok også fordi jeg ikke er vokset op med film nr. 1. Jeg synes historien er rigtig sjov og jeg kan godt lide at man får forklaret hvorfor skurken gør som han gør, det hjælper med realismen, at der er en grund til at han er ond.

Èn af mine yndlingsscener fra filmen, er der hvor Lebron og Snurre Snup er ved at samle et hold af basketspillere. De ender med at besøge en masse forskellige steder, som alle er bygget op omkring forskellige tegneserie-stilarter og det synes jeg er en rigtig sjov ide.

Mange af de animerede karaktere var også med i den første film, så derfor synes jeg det var spændende, at se hvor meget de ændrede sig fra film til film. Overraskende nok synes jeg ikke der var den største forskel udover at deres stemmer selvfølgelig var anderledes. Lola Bunny (Stemme af Zendaya) er nok den der har ændret sig mest. Selvom ændringerne ikke er store synes jeg alligevel at det var et godt valg fordi det nye design ligner en kanin mere end det ligner en pige.

Selvom filmen også er spændende er jeg nu mest tiltrukket af humoren som konstant ses gennem filmen. Det kan være svært at opretholde den humoristiske sans og det kan hurtigt bliver kedeligt eller ensformigt, men det synes jeg bestemt ikke er tilfældet her.

Space Jam: A New Legacy får 3/6 hamre:

🔨🔨🔨


Seneste

Ugens Streaming Anbefaling: Amalie Skal Dø

Hun var et ungt menneske, som inspirerede mange med hendes livsmod og kampgejst.
Nu kan man se den fine og rørende dokumentar på TV2 Play, som handler om hendes kamp for livet.

Et hus af splinter

Nicolai har denne gang anmeldt en fornyeligt Oscar-nomineret dokumentarfilm, der tegner et både tragisk, hjerteknusende men dog også hjertevarm billede af livet på et Østukrainsk børnehjem, hvor der forsøges på at give børnene så godt en ophold og så god en fremtid, som muligt.

Wannsee-konferencen

Uhyggelig og meget stærk film om et kapitel i historien, som menneskeheden bør skamme sig over. Mennesker bliver reduceret til tal på et stykke papir, og skæbner regnet for ingenting.

Babylon

Nicolai har denne gang anmeldt og set et brag af en Hollywood-storfilm om 20’ernes Hollywood og hvad der skete, da stumfilm ændrede sig til talefilm.
Det er stort, det er vildt, der er morsomt, det er hjerteskærende, ja faktisk hele pakken og noget man bare MÅ se og opleve i en biograf!

The Banshees of Inisherin

Uden de helt store armbevægelser, formår lille, irsk film, om to gamle venner, at gøre stærkt indtryk. Colin Farrell er enestående som den rare, men kedelige Pádraic, som ikke kan forstå, hvorfor hans livsgamle ven har vendt ham ryggen. The Banshees of Inisherin er en fremragende filmoplevelse, og René Buchtrup anmelder den her…

Fukssvansen

Skæv og langt ude dansk komedie, der både er hamrende sjov, men desværre også meget undervurderet og overset.
Vi slår hermed et slag for endnu en dansk komedie, der har fortjent meget mere opmærksomhed end tilfældet er.

Underwater

Nicolai har denne gang anmeldt en undervandsgyser, som skønt et højt tempo og fint med spænding, dog også har mange gyser-klichéer og ikke meget originalitet.