Space Jam: A New Legacy

Karla Barsøe Schophuus

Karla Barsøe Schophuus

Originaltitel: Space Jam: A New Legacy

Instruktør: Malcolm D. Lee

År: 2021

Genre: Animation, komedie

Kan bl.a. streames på Blockbuster

Space Jam: A New Legacy er en sequel til den originale Space Jam fra 1996. Mange fans af den originale film har ventet meget længe på den nye film og fordi den første var sådan en stor succes, forventede mange en lige så god eller endnu bedre fortsættelse og det synes jeg også vi fik.

Filmen handler om Lebron James, den kendte basketball stjerne, som ligesom i den forrige film, bliver suget ind i en verden af tegneserier. I den gamle var det dog Michael Jorden og i denne film er rollerne byttet. I halvfemserne prøvede looney tunes karaktererne at samle et hold af basketspillere, i denne her er det Lebrons job. Lebron er blevet udfordret til en basketkamp af den onde algoritme AI-G Rhythm (Don Cheadle) som har lokket LeBrons søn, Dom (Cedric Joe) til at spille for hans hold, og hvis Lebron vil have ham tilbage, skal han vinde kampen.

Jeg synes altid det er spændende, når animation og live-action bliver blandet sammen. Jeg kan godt lide live-animation, hvis filmen formår at få overgangen mellem live-action og animation til at se bare nogenlunde troværdig ud. Det synes jeg Space Jam: A New Legacy formår og man må sige, at det ser en smule mere realistisk ud end i den originale film. Især i den endelige kamp, hvor tegnefilmskaraktererne bliver forvandlet til en bedre animeret version af sig selv.

Personligt synes jeg at toeren er bedre end den originale, men det er nok også fordi jeg ikke er vokset op med film nr. 1. Jeg synes historien er rigtig sjov og jeg kan godt lide at man får forklaret hvorfor skurken gør som han gør, det hjælper med realismen, at der er en grund til at han er ond.

Èn af mine yndlingsscener fra filmen, er der hvor Lebron og Snurre Snup er ved at samle et hold af basketspillere. De ender med at besøge en masse forskellige steder, som alle er bygget op omkring forskellige tegneserie-stilarter og det synes jeg er en rigtig sjov ide.

Mange af de animerede karaktere var også med i den første film, så derfor synes jeg det var spændende, at se hvor meget de ændrede sig fra film til film. Overraskende nok synes jeg ikke der var den største forskel udover at deres stemmer selvfølgelig var anderledes. Lola Bunny (Stemme af Zendaya) er nok den der har ændret sig mest. Selvom ændringerne ikke er store synes jeg alligevel at det var et godt valg fordi det nye design ligner en kanin mere end det ligner en pige.

Selvom filmen også er spændende er jeg nu mest tiltrukket af humoren som konstant ses gennem filmen. Det kan være svært at opretholde den humoristiske sans og det kan hurtigt bliver kedeligt eller ensformigt, men det synes jeg bestemt ikke er tilfældet her.

Space Jam: A New Legacy får 3/6 hamre:

🔨🔨🔨


Seneste

Birthday Girl

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en fødselsdagsferie på et krydstogt, hvor tingene går virkelig gruligt galt for en mor og en datter.

Birthday Girl, er intens, hjerteskærende og grundlæggende en ret ubehagelig film, som måske ikke er helt perfekt, men som dog er en der vil påvirke én og som man vil huske efterfølgende.

Godzilla x Kong: The New Empire

Den nye Godzilla/King Kong-film er én stor undskyldning for at se en radioaktiv øgle og kæmpe-abe slås mod endnu en giga-abe, der ridder på en is-øgle i fremmed portal-verden (!!!) Godzilla x Kong: The New Empire er den femte i Monsterverse-universet og den bli’r anmeldt af René Buchtrup

Perfect Days

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en ældre japansk herre, som rengøre toiletter i Tokyo og bl.a. lytter til gammel rock på kassettebånd.

Hvis dette ikke lyder som noget særligt, så er det dog faktisk tilfældet her, da Perfect Days er filmisk hverdagspoesi når det er allerbedst og ligeledes årets hidtil allerbedste bud på en film der viser mennesker og livet fra den allerbedste side af.

Paris, Texas

Wim Wenders har skabt en sjælden filmperle, som beskriver ensomhedens væsen mere rørende end nogen anden film i filmhistorien.
Læs René Buchtrups anmeldelse af Paris, Texas, med en storspillende Harry Dean Stanton i front

Past Lives

Nicolai har denne gang anmeldt en film om 2 koreanske mennesker, som først mødes i barndommen og som sides mødes flere gange som voksne, men for hver gang de mødes, er deres liv helt anderledes.

Past Lives er intet mindre end et stort, smukt, subtil og virkelig menneskeligt mesterværk, som man i allerhøjeste grad, kan og bør opsøge i ens nærmeste biograf.

Wild

Nicolai har denne gang anmeldt en film om en kvinde der beslutter sig for at vandre en virkelig hård og lang tur, for at kunne komme af med livets smerter, sorg og traumer.

Wild er en hjerteskærende og spændende film, som ikke er perfekt, men dog meget medrivende.

Ugens Streaming Anbefaling – American Fiction

Cord Jefferson vandt til årets Oscar-show en gylden statuette for “bedste manuskript”.
American Fiction er filmen du ikke skal snyde dig selv for, da den er velspillet, skarp og morsom.
Allan fra GoFM får en lille anbefaling med på vejen her i lydklippet: